Protestantse Kerk in Nederland


Grote kerkenactie van de Nationale Bijbelquiz

vr 9 mei 2008 - wo 31 december 2008
Kerken verkopen dit najaar massaal het bordspel 'de Nationale Bijbelquiz' en mogen zelf ruim 40% van de opbrengst gebruiken voor bijvoorbeeld de verbouwing van het kerkgebouw, ondersteuning van projecten in het buitenland of de lokale voedselbank.

Aanmelden is mogelijk via www.denationalebijbelquiz.nl/kerkenactie. De verkoopactie start half oktober, tijdens de Bijbel10daagse van het Nationaal Bijbelgenootschap (NBG).

Wat is de Nationale Bijbelquiz?
De Nationale Bijbelquiz is een bordspel met meer dan 700 verrassende en spannende quizvragen over de inhoud van de Bijbel. Op elk kaartje staat een vraag voor de beginnende ontdekker en een vraag voor de echte fijnproever. Een uitdagend spel over de Bijbel voor het hele gezin! Een superleuk spel, reageerde een speler. Het lijkt een kruising tussen Bijbels Triviant en Mens-Erger-Je-Niet."

Wat houdt de actie in?
Kerken kunnen de Nationale Bijbelquiz verkopen aan bijvoorbeeld gemeenteleden. Per verkocht exemplaar gaat er EUR15 naar het door de kerk gekozen project. Bij 48 spellen is dat al EUR720.

Een display bestaat uit 24 spellen en wordt gratis geleverd. De verrekening vindt pas plaats wanneer de spellen verkocht zijn. Hierdoor hoeft de kerk niet te investeren en loopt ze geen risico. Bijbestellen is eenvoudig en spellen die niet verkocht zijn, worden na afloop van de actie kosteloos opgehaald.

Hoe kan mijn kerk meedoen?
Aanmelden kan via www.denationalebijbelquiz.nl/kerkenactie. De organisatie van de Nationale Bijbelquiz kerkenactie neemt dan contact met u op.

De Nationale Bijbelquiz is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). De actie start in de periode van de Bijbel10daagse en loopt tot en met december 2008.

Meer informatie: www.denationalebijbelquiz.nl/kerkenactie