Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 11-05-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
LEXMOND De politie heeft de auto van een 38-jarige man uit Sliedrecht in beslag genomen. Hij reed op zaterdagmiddag 10 mei 2008 over de rijksweg A27 bij Lexmond. Bij de afslag controleerden agenten de bestuurder. Hij had geen geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Dat was al de vijfde maal in ruim een halfjaar tijd. Daarom besloot de Officier van Justitie tot inbeslagneming van de auto van de verdachte.
NIEUW-LEKKERLAND Een 42-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland is aangehouden. Hij kreeg op zondag 11 mei 2008 rond 04.20 uur een ongeval op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Zijn auto raakte een reclamebord en brievenbus. De verdachte reed na het ongeval door. Agenten gingen naar woning en hielden hem daar aan. Hij had teveel alcoholische drank op.

MISHANDELING
GORINCHEM Agenten hebben voor mishandeling twee mannen van 19 en 23 jaar uit Gorinchem aangehouden. Politiemensen zagen op zondag 11 mei 2008 omstreeks 00.40 uur dat de twee iemand mishandelden bij de Westwagenstraat in Gorinchem. Met de aanhoudingen bemoeiden zich anderen en daarom zorgde de politie dat de rust weer snel terug keerde in de straat. Hierbij hielden zij nog twee andere mannen van 23 en 45 jaar uit Gorinchem aan.

VERNIELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Agenten hebben zeven jongeren aangehouden voor vernieling. Er kwam op zondag 11 mei 2008 rond 02.40 uur de melding dat jongeren een glasbak voor de sporthal hadden omgegooid. Waarschijnlijk hadden dezelfde jongeren ook een verkeersbord vernield. Agenten vonden de groep op de hoek van de Damstraat met de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam. De politiemensen vroegen wie de vernielingen had gepleegd. Hierop kwam weinig reactie waarop ze alle zeven meegingen naar het bureau. Het gaat om vijf jongemannen van 16, 18, 19, 20 en 21 jaar uit Hardinxveld-Giessendam en twee jongedames van 16 en 19 jaar ook uit Hardinxveld-Giessendam.

RUZIE
LEERDAM Na een ruzie hebben agenten een 37-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij kreeg op zaterdagmiddag 10 mei 2008 ruzie met zijn ex-vrouw. Zij klaagde na de ruzie over pijn in haar buik en ze had hoofdpijn. De 37-jarige verdachte had letsel aan zijn hand. Dat kwam doordat hij de ruit van de voordeur kapotgeslagen had. Politiemensen namen hem vanaf de Joost de Jongestraat in Leerdam mee naar het bureau.

AANRIJDING
OOSTERWIJK De politie heeft twee broers gehoord over een aanrijding. De aanrijding gebeurde op zaterdagavond 10 mei 2008 op de Lingedijk in Oosterwijk. Het is echter niet duidelijk wie de auto bestuurde. De ene broer, 36 jaar uit Naaldwijk, vertelde de politie dat hij de autosleutel aan zijn broer had gegeven zodat deze iets kon halen. Later kreeg hij een telefoontje dat deze broer een aanrijding had gehad. Maar de 33-jarige man uit Leerbroek die dan mogelijk de aanrijding had veroorzaakt heeft geen rijbewijs. De andere man van 36 jaar bleek een te hoog alcoholpromillage te hebben. Hij reed met zijn auto na de aanrijding naar een parkeerplaats. De politie vorderde hiervoor zijn rijbewijs in.

HEG
PAPENDRECHT De politie onderzoekt een brandje bij een coniferenheg aan de Einsteinstraat in Papendrecht. Het vuur ontstond op zondag 11 mei 2008 rond 00.10 uur. In eerste instantie was de melding dat er een woningbrand zou zijn. Dat bleek anders en het ging over coniferen en een rieten mat. De brandweer bluste het vuur.

VLUCHT MISLUKT
SLIEDRECHT Een 39-jarige man uit Venlo is na een vluchtpoging toch aangehouden. Bij de politie kwam op zaterdagavond 10 mei 2008 de melding van een verdachte situatie bij de parkeerplaats van de begraafplaats op de hoek van de Stationsweg met de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Daar stond een auto met hierin een man die mogelijk drugs bij zich had. Agenten gingen naar de parkeerplaats en zagen inderdaad de auto. De man hierin startte direct zijn auto en probeerde weg te rijden. Zijn auto raakte hierbij onder andere een politiewagen en een stoep. Verder reed de verdachte op agenten in waarvan er een zichzelf genoodzaakt voelde te schieten op een van de banden van de auto. Toch zag de 39-jarige man kans weg te rijden met hoge snelheid de Jan Steenstraat in. Kort hierna vonden agenten de lege auto op de Van Goghstraat. Met hulp van getuigen hielden politiemensen de verdachte aan bij een horecagelegenheid aan de Merwestraat. De auto waarin de 39-jarige man reed stond gesignaleerd als gestolen.