Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-05-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een 33-jarige autobestuurder uit Dordrecht krijgt Proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij kreeg op zaterdagavond 10 mei 2008 een ongeval op de Singel in Dordrecht. Volgens de automobilist stak er plotseling een kat over en moest hij hard remmen. Hierbij raakte zijn voertuig een geparkeerde auto. De blaastest wees uit dat de verdachte een te hoog promillage had. Een 29-jarige automobilist uit Dordrecht heeft geprobeerd te ontkomen aan een alcoholcontrole. Agenten zagen hem rijden op zondag 11 mei 2008 rond 02.30 uur over de Spuiboulevard in Dordrecht. De verdachte reed snel weg het centrum in. Bij het Grotekerksplein kon hij niet meer verder rijden. De man stapte uit en rende weg. Een agent hield hem aan. Hij had teveel alcoholische drank op en ook geen rijbewijs.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Agenten hebben na een winkeldiefstal twee mannen van 37 en 47 jaar uit s-Gravenhage en Dordrecht meegenomen naar het bureau. De 47-jarige man stal op zaterdagmiddag 10 mei 2008 twee pakken wasmiddel bij een winkel op de Roemer Visscherstraat in Dordrecht. Personeel ging achter de verdachte aan. Op de Willem Marisstraat raakte de verdachte in gevecht met de 37-jarige man van de winkel. De winkeldief had een mes bij zich. Na een winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Kolfstraat in Dordrecht zijn drie meisjes van 14 en 15 (2x) uit Dordrecht aangehouden. Zij hadden gestolen spullen bij zich ook uit andere winkels waaronder diverse kledingstukken. Een 36-jarige man uit Dordrecht heeft bij een warenhuis aan de Voorstraat in Dordrecht op zaterdagmiddag diverse broeken en een shirt gestolen. Een politieman zag dat de verdachte de spullen stal. Hij had ook nog twee doosjes parfum bij zich die uit een andere winkel kwamen.

RUZIE
DORDRECHT Na een ruzie bij een tankstation hebben agenten een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Er ontstond op zaterdagavond 10 mei 2008 ruzie binnen het tankstation aan de Dokweg in Dordrecht. Dat kwam omdat de verdachte niet achter aansloot in de rij. Er vielen bij de onenigheid wat spullen uit de schappen. Omstanders hielden in afwachting van de politie de verdachte in bedwang.

TEGEN AUTO
DORDRECHT In de Jacob Catsstraat in Dordrecht hebben politiemensen een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Op zondag 11 mei 2008 omstreeks 01.30 uur kwam de melding dat er drie personen tegen een geparkeerde auto waren gevallen. De eigenaar van de auto vertelde dat de verdachte een andere man een paar keer tegen de auto had geslagen. Dit was een 56-jarige man die hierdoor verwondingen aan zijn hoofd opliep en een hersenschudding. De agenten namen de 33-jarige verdachte mee naar het bureau.

VERNIELING
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor vernieling. Een tweede verdachte zag kans weg te komen. Agenten hielden de 21-jarige aan voor vernieling van een fiets. De vernielde fiets lag in de Kerkstraat in Dordrecht. De aanhouding gebeurde op zondag 11 mei 2008 omstreeks 04.00 uur. Een 20-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit. Dat gebeurde op zondag 11 mei 2008 rond 04.10 uur op de Voorstraat in Dordrecht. Agenten vonden de verdachte op de Korte Breestraat.

HANDGREEP
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een ongelukkige val heeft gezorgd dat de handgreep van de fietsrem in het beentje is geschoten van een 9-jarig jongetje. Het incident gebeurde op zaterdagmiddag 10 mei 2008 op de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Het ventje viel daar met zijn fiets. De brandweer schoot het ambulancepersoneel te hulp en haalde de handgreep van de fiets los. Hierna bracht de ambulance de jongen naar het ziekenhuis.

GEWOND
ZWIJNDRECHT Een 35-jarige fietsster uit Zwijndrecht is gewond geraakt bij een aanrijding. Op zaterdagavond 10 mei 2008 reed een auto achteruit bij het Popradplein in Zwijndrecht. Daar fietste het slachtoffer. Door de klap viel zij met haar hoofd op straat en liep daarbij verwondingen op. Een ambulance bracht de vrouw voor behandeling naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is een 36-jarige man uit Papendrecht.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Agenten hebben bij de Ericastraat in Zwijndrecht een 45-jarige vrouw uit Zwijndrecht meegenomen naar het bureau. Volgens een 36-jarige man uit Zwijndrecht bedreigde de vrouw hem met een mes. Politiemensen gingen naar de woning van de verdachte en vonden daar ook het mes. Volgens haar liet zij het mes alleen uit bescherming zien. De twee betrokkenen hebben al enige tijd onenigheid met elkaar.

BESLAG
ZWIJNDRECHT De politie heeft een auto in beslag genomen. Agenten zagen op zondagmorgen 11 mei 2008 een auto rijden over de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. Achter het stuur zat de 26-jarige eigenaar uit Zwijndrecht. De man heeft geen geldig rijbewijs. Omdat dit de derde keer was dat politiemensen hem betrapten op het rijden in een auto namen ze zijn voertuig nu in beslag.