Politie Gelderland-Zuid

Visserijcontroles in de regio

Beuningen e.o. , 11-05-2008 o Politieagenten van team Beuningen en Dukenburg hebben zaterdag in het kader van naleving van de Visserijwet controles uitgevoerd. Deze vonden plaats in Beuningen, en Weurt maar ook bij wateren in Wamel en Alphen.

Bij de Duivelskolk in Weurt (Waalbandijk) werd door de agenten proces-verbaal opgemaakt voor het vissen met verboden aas. Tijdens controle van de persoonsgegevens van de betrokkene bleek dat de man nog een boete had openstaan. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Vier vissers bleken bij het water overnacht te hebben. Nachtvissen is in deze omgeving niet toegestaan. Hier wordt dan ook op gecontroleerd.

In Alphen werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 13-jarige jongen wegens vissen zonder vispas.

Andere milieudelicten

Tijdens de controle werd tevens gelet op andere milieudelicten. In een weiland in Wamel zagen de agenten dat een man snoeihout aan het verbranden was. Na controle bleek dat de man hiervoor geen vergunning had. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Bij de Dijk in Beuningen werd proces-verbaal opgemaakt voor het stoken van een open vuur.

(10)