Ingezonden persbericht

Stichting JAM
Het Ouderen Songfestival
Amsteldijk 126, 1078 RS Amsterdam tel:020-4215889
www.ouderensongfestival.nl

Amsterdam, 11 mei 2008
PERSBERICHT

GRANDE FINALE VAN HET OUDEREN SONGFESTIVAL ZONDAG 11 MEI GROOT SUCCES!

Vijftien kandidaten hebben de dagen afgeteld, op weg naar die spannende finale van het Ouderen Songfestival. En vanmiddag was het zover; ze zongen in de Stadsschouwburg van Amsterdam in de Grande Finale. De Vakjury bepaalde dat Frits van der Ven, Huib Beuneman en Greetje van der Veer de drie winnaars zijn. Vakjury en publiek waren gelijkgestemd want het publiek koos Greetje van der Veer en via het Internet is gekozen voor Huib Beuneman.

De deskundige jury van dit jaar bestond uit: de voorzitter van de jury Hans van den Boom, radiomaker bij AVRO klassiek, Gerda Havertong, veelzijdige actrice en zangeres, Eric van den Burg, fractievoorzitter bij de VVD Amsterdam, Henk Kreukniet, operazanger en zangcoach en Frank Wentink, directeur Wentink Events,
De eerste plaats van de Vakjury is voor Greetje van der Veer met Comme d'habitude, uit Dieren (63 jaar)
De tweede plaats is voor Huib Beuneman met O Sole mio, uit Ijmuiden (69 jaar) en de derde plaats is voor Frits van der Ven met Brother, Can You Spare A Dime, uit Hilversum (76 jaar).

De drie winnaars zijn erg gelukkig met deze erkenning van hun zangtalent. Hans van den Boom noemde de perfecte de uitspraak van het Frans van Greetje, Frits was de schooier met de prachtige stem en Huib heeft een mooi stemgeluid. Echter voor hen geen platencontracten of grote geldprijzen, maar wel de eeuwige roem en uiteindelijk in september/oktober een tour met nog meer liedjes uit het eigen repertoire. Tevens ontvingen zij een cadeaubon voor een Dinershow Novomundo. En krijgen alledrie de winnaars een felicitatie advertentie aangeboden door RTVNH in het Parool van woensdag 13 mei a.s.

De Stadsschouwburg zat goed vol met zeer familie, vrienden en kennissen van alle kandidaten. En ook fans van het festival waren er ondanks het mooie weer, weer bij!

De Grande Finale werd live uitgezonden op de radio bij RTVNH en is morgen, maandag 12 mei, op tv te zien. Vanaf 16.00 uur wordt de Grande Finale bij RTVNH uitgezonden.

Naast de Vakjury Prijs is er Internet Prijs. Tot zaterdag 10 mei 21.00 uur kon men via internet www.ouderensongfestival.nl stemmen op de favoriete zanger of zangers, gewonnen door Huib Beuneman. En tenslotte hadden de bezoekers van de Grande Finale ook een stem. Met een stembiljet in het programmaboekje bepaalde zij wie zij het mooist vonden zingen of het meest ontroerde. Greetje van de Veer ontving de Hans Martinusse /Stadsschouwburg Amsterdam Prijs. De keuze van de jury en publiek waren dit jaar echt hetzelfde!

Dit is het zestiende jaar dat het Ouderen Songfestival is georganiseerd. Het festival is in de loop der jaren enorm gegroeid. Dit jaar hebben bijna 200 kandidaten meegedaan, allen van 55 jaar en ouder.
Ze zingen in één voorronde. Er kan een solo worden gezongen, in duet of in trio. Allerlei genres worden ten gehore gebracht zoals klassiek, jazz, opera, musical en niet te vergeten; het levenslied. De jury bepaalde wie er in de Halve Finales staan. In de voorrondes werden de kandidaten begeleidt op piano, in de Halve Finales is er een combo! Het Ouderen Songfstival Combo is samengesteld uit top muzikanten en staat onder de bezielende leiding van Kees van Zantwijk. De presentatie van finale is in handen van Adriaan Jeukens, presentator, duizendpoot en organisator van diverse senioren projecten en June Hoogcarspel, presentator bij RTVNH.

Het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd door Stichting JAM en mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsubsidiënt: Gemeente Amsterdam - DSZ/ Sponsors: Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV, Sudtours Vliegvakanties, Scheer en Foppen, De Mol BV ,van Gorp Autoschade; Mediapartners: RTVNH, HDC-Media, KRO Radio

Subsidiënten: Gemeente Den Haag, Gemeente Zaanstad,Stichting Sluyterman van Loo, Gemeente Hendrik Ido Ambacht
Stadsdeel Amsterdam-Noord,Stadsdeel Amsterdam-Slotervaart, Stadsdeel Amsterdam-Osdorp , Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en de stichting RCOAK.

---