Ingezonden persbericht

GP2-races in Turkije

WISSELENDE RESULTATEN VOOR HO-PIN TUNG

In de eerste GP-race van dit weekeinde wist Ho-Pin Tung een fraaie 11e plaats te scoren. Hij oordeelde zelf dat hij hoger had kunnen eindigen als zijn pitstop niet zo laat in de race was gepland. Maar in de tweede race, op zondag in het voorprogramma van de Turkse Grand Prix, liet hij zelf kansen op een finish in de punten liggen door zijn motor bij de start te laten afslaan. 'Eigen fout', was het eerlijke commentaar van de snelste Chinees op vier wielen.

De goede resultaten van vorig jaar kon Ho-Pin Tung in deze editie dus niet herhalen en al in de vrije training op vrijdag ging het niet zoals de jonge Chinees wilde. 'Het was lang zoeken naar de juiste set up.' In de kwalificatie had Ho-Pin de pech dat hij zijn snelste ronde moest afbreken vanwege gele vlaggen. Een 19e tijd was het magere resultaat. Geholpen door straffen die aan een aantal coureurs werd opgelegd mocht hij van plek 15 vertrekken in de eerste race. 'Ik had weer een bliksemstart en aan het einde van de eerste ronde lag ik negende. Jammer, dat mijn pit stop zo laat kwam, want de auto was na de stop snel en ik had daarvan meer kunnen profiteren.'

Op zondag in Race 2 sloeg de motor af bij het doven van de startlichten. 'Ik had te veel grip,' grapte Ho-Pin wrang. 'Jammer, geen punten, die wel voor het grijpen lagen,' verzuchtte hij. Volgende halte is Monaco waarnaar Ho-Pin uitkijkt. 'In de tussenliggende weken ga ik weer hard trainen om mijn conditie en mijn kracht op een nog hoger peil te krijgen en ik ga ook nog naar het team in Italië voor een nieuw stoeltje. Met een nieuwe stoel zal het in Monaco vast beter gaan,' zegt Ho-Pin Tung teleurgesteld.

Volgende race: Monte Carlo, Monaco, 24 mei 2008.

Istanbul, Turkije, 11 mei 2008

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht