Ingezonden persbericht

Dennis Swart boekt ATS F3 Trophy Cup zege op Oschersleben!
---

OSCHERSLEBEN, 11 MEI 2008 - Dennis Swart heeft vandaag op het circuit van Oschersleben zijn eerste overwinning uit zijn Formule 3 carrière geboekt. Tijdens het driedaagse ADAC Westfalen Pokal festival op Motorsport Arena Oschersleben, bleef de 21-jarige Amsterdammer zondag tijdens de tweede manche om de ATS Formel 3 Cup zijn tegenstanders in de Trophy Cup (oudere wagens) ruim voor. Net als twee weken geleden bij de seizoensopener op Hockenheim liet Swart zich de champagne goed smaken. De coureur van het Tsjechische KFR Team F3 heeft zich na zijn zege van vandaag de titel in de Trophy Cup ten doel gesteld.

VRIJE TRAINING EN KWALIFICATIES
Na eerder dit jaar al een succesvolle wintertest op het bochtige Duitse circuit te hebben afgelegd, kwam Swart dit weekend goed beslagen ten ijs. In de vrije training op vrijdagochtend was Swart op zowel nieuwe als gebruikte banden direct de snelste onder de rijders met ouder materiaal. Ook zijn 163 positie algemeen deed hem goed. Met zijn snelste tijd van 1:25.624 liet Swart namelijk diverse rijders met de nieuwe en snellere Dallara F307 achter zich.

De beide kwalificatiesessies op vrijdagmiddag en zaterdagochtend verliepen door diverse 'gele vlag situaties' vrij rommelig. Toch wist Swart zich voor de openingsmanche op zaterdagmiddag netjes als 16e algemeen te kwalificeren. Deze prestatie gaf hem ook de virtuele pole position onder de Trophy Cup rijders in handen. In de tweede tijdtraining, die bepalend was voor de startopstelling van de tweede race, moest Swart door de diverse onderbrekingen genoegen nemen met de 17e positie algemeen en de 2e startplek onder de rijders met de oudere Dallara F304.

RACE 01 + 02
Op zaterdagmiddag was het Swart niet gegund om lang van zijn leidende positie onder de Trophy Cup rijders te genieten. Reeds bij het insturen van de smalle chicane aan het einde van het rechte stuk, werd de rijder met startnummer 55 in de eerste ronde getorpedeerd door een tegenstander. Omdat als gevolg van het incident Swart's wagen dusdanig beschadigd was, moest de Amsterdammer de strijd ter plekke staken.

Gebrand op succes, ging Swart de tweede race op zondagmiddag onbevangen in. Na een superstart en het ontwijken van het gebruikelijke duw- en trekwerk in de openingsfase van de wedstrijd, bouwde Swart gedurende de race zijn voorsprong op zijn directe concurrenten gestaag op. Onbedreigd stuurde Swart zijn rood-witte bolide naar de zege in de Trophy Cup. Ook in de algemene rangschikking oogde Swart veel lof door als negende de finishvlag te passeren. Op de hoogste trede van het podium liet Swart zich de champagne dan ook goed smaken.

DENNIS SWART: "Wow, wat een fantastisch resultaat. Op de finishlijn had ik zelfs een voorsprong van 25 seconden op de als tweede gefinishte rijder in de Trophy Cup! Het doel voor dit jaar moge duidelijk zijn: ik wil voor deze titel gaan. Het is jammer dat ik zowel hier als op Hockenheim door toedoen van anderen in de eerste race de eindstreep niet heb gehaald. In de komende races wil ik dit veranderen en in beide manches optimaal scoren."

UITSLAG RACE 01 ATS FORMULE 3 CUP - OSCHERSLEBEN, 10 MEI 2008

01. Gerhard Tweraser (AUT), Neuhauser Racing, 18 ronden, 25:17.820
02. Laurens Vanthoor (BEL), Van Amersfoort Racing, + 06.994s
03. Sebastian Saavedra (COL), HS Technik Motorsport, + 07.730s
DNF. DENNIS SWART (NED), KFR TEAM F3, +16 RONDEN

UITSLAG RACE 02 ATS FORMULE 3 CUP - OSCHERSLEBEN, 11 MEI 2008

01. Johnny Cecotto (VEN), HS Technik Motorsport, 18 ronden, 25:43.041
02. Frédéric Vervisch (BEL), Swiss Racing Team, + 02.232s
03. Matteo Chinosi (ITA), Ombra Racing, + 02.732s
09. DENNIS SWART (NED), KFR TEAM F3, + 40.986s ** = Winnaar Trophy Cup