Nederlandse Tafeltennisbond

AA-drink/FVT 1 Nederlands Kampioen jongens 2007/2008

Na de 5-5 van vorige week in Groningen was het nu de beurt aan Rotterdam.
In de sfeervolle zaal van de Rotterdammers, waar overigens meer Groningers aanwezig waren dan eigen publiek, werd op een zeer warme middag de 2e finale van de Jongenscompetitie afgewerkt.
In de opstellingen geen verrassingen, GTTC in dezelfde formatie en AA-drink/FVT met een kleine wijziging. De vorige week wat minder spelende Martin zat aan de kant , Laurens Tromer nam zijn plaats in.
De eerste wedstrijd gaf geen verrassende uitslag Laurens moest, ondanks een afgesnoepte game, het onderspit delven van Ewout Oostwouder.
In de volgende wedstrijd trad Cosmin Stan aan tegen Nathan Jansema. Dit keer liet Cosmin er geen twijfel over bestaan dat hij de betere was, een duidelijke 3-0.
Ook de volgende partij tussen Rajko Gommers en Teun Bosveld gaf hetzelfde resultaat als de week ervoor, een overwinning voor Rajko met 3-1.
Het dubbel bracht enigszins een kentering. Was het dubbel in Groningen duidelijk voor de Rotterdammers, nu gingen de Groningers met 9-11 in de vijfde game met de winst aan de haal.
Na het dubbel kwam de "koningswedstrijd" tussen Cosmin en Ewout. In de eerste game waren beiden aan elkaar gewaagd wat zich ook in de stand weerspiegelde. Cosmin trok met 15-13 aan het langste eind. De tweede game stond Ewout duidelijk iets scherper achter tafel en trok deze game met 5-11 naar zich toe. Ook de volgende twee games kom Cosmin het niet bolwerken en verloor vervolgens met 8-11 en 7-11 voor de derde keer in deze competitie van Ewout.
In de pauze was de tussenstand dus 2-3 precies het omgekeerde van de eerste wedstrijd.
Laurens liet na de pauze zien niet onder te doen voor zijn teamgenoten en wees met technisch mooi aanvalsspel Teun Bosveld met 3-1 terug naar de kant.
Ook de volgende partij tussen Rajko en Nathan was zeer spannend. Rajko maakte optimaal gebruik van zijn forehand topspin en liet Nathan alle hoeken zien. In de laatste game stribbelde Nathan wat tegen maar de game ging nipt met 13-11 naar Rajko.
Zo werd de stand omgedraaid naar een 4-3 voorsprong voor AA-drink/FVT.
Cosmin en Teun maakten er samen een prachtige wedstrijd van met hoogstaand tafeltennis, een genot voor het hard aanmoedigende publiek. De eerste game was met 11-4 voor Cosmin die een te hoog tempo speelde voor Teun. De volgende game hervond Teun zich en won met 6-11 waarna de 3e game voor Cosmin was met 11-6. Op 7-7 ijn de vierde game nam Cosmin een Time-out die uiteindelijk in het voordeel uitpakte voor Teun, 8-11.
De vijfde game was bloedstollend in een zwoele omgeving.Cosmin kwam uiteindelijk 9-7 voor waarna Teun de punten terugsnoepte met slim spel. Het werd 10-10, 11-11 waarna Cosmin het afmaakte met 13-11.
In de 9e partij moest Rajko tegen Ewout.
Met twee keer 9-11 stond Ewout 2-0 voor in games. Een zeer goed serverende Rajko wist veel druk in de volgende games bij Ewout te leggen en won de volgende twee games met 11-8 en 13-11. In de vijfde game liep Ewout uit naar 3-7 maar zag Rajko langzaam weer langszij komen. Bij 9-9 was het Rajko die het meeste lef had en uiteindelijk het kampioenschap binnenhaalde met 11-9.

Bij de prijsuitreiking kregen beide teams een staande ovatie van het publiek dat beide weken heeft kunnen genieten van toptafeltennis, in een sfeervolle en sportieve ambiance,zowel in Groningen als in Rotterdam.

{foto}

De Kampioenen AA-drink/FVT 1; vlnr Coach Aad Kwakkelstein,Laurens Tromer,
Rajko Gommers, Martin Katchanov en Cosmin Stan
.

{foto}

De nummer 2 van Nederland; GTTC 1 vlnr.; Coaches Martine Jansen, Stefan Hakkers
Nathan Jansema,Ewouit Oostwouder, Youri Hubner en Teun Bosveld.