KNHS


Steilsprong te hoog voor Nederlanders in barrage 11 mei 2008
Gerco Schroder

LA BAULE (KNHS) - De geel/zwart gekleurde steilsprong met een hoogte van 1.60 m. was voor Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Milano en Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS net te hoog in de barrage van de Grote Prijs van La Baule. Beide combinaties tikten in de beslissingen brengende overkamping, waarvoor zich negen combinaties hadden geplaatst, de bovenste paal van deze hindernis uit de lepels. De Ier Denis Lynch won, net als in Doha, met Lantinus 3, alleen daar leverde de zege hem 100.000,-- euro op in de Global Champions Tour wedstrijd. Nu moest hij genoegen nemen met 28.750,-- euro.

"De vier Nederlandse paarden sprongen zeer goed", vertelde bondscoach Rob Ehrens na afloop van de wedstrijd. Hij doelde naast Eurocommerce Milano en Opium VS ook op Blauwendraad's O'Brien met Angelique Hoorn (Wanneperveen) en Van Schijndel's Rascin met Piet Raijmakers (Asten), die de eerste ronde met één springfout afsloten. Vincent Voorn (Dinteloord), die de relatief onervaren Audi's Reflection had ingezet, kwam met drie springfouten aan de eindstreep. "Ik vond de wedstrijd technisch zwaarder en qua hindernissen moeilijker dan in de landenwedstrijd op vrijdag. Er bleven negen combinaties foutloos en 16 combinaties noteerden een springfout. Opvallend was wel dat net als in de landenwedstrijd ook nu weer op diverse hindernissen de fouten werden gemaakt", aldus Ehrens.
Gerco Schröder had de pech dat zijn paard tussen hindernis twee en drie een moment weggleed en daardoor was er even sprake van onbalans. Maar of daar de fout op de steilsprong aan te wijten is lijkt niet waarschijnlijk, ook al omdat die steilsprong de zesde hindernis was in het acht sprongen tellende barrageparcours. Houtzager deed een poging om foutloos te blijven. Een langzame foutloze rit zou hem namelijk op de derde plaats hebben doen eindigen. Hij nam veel tijd, maar kwam een fractie te dicht onder het geel/zwarte gevaarte. De overwinning ging als gezegd naar de Ier Denis Lynch met Lantinus 3, die de Fransman Olivier Robert met Le Galant aftroefde. De Brit Nick Skelton eindigde met Arko III als derde, in de snelste tijd die kon worden genoteerd, alleen ging dat ten koste van een springfout. Eerder op de dag was Houtzager met HBC Tamino derde geworden in een bijrubriek.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.labaule-cheval.com

Uitslag Grote Prijs La Baule:


1) Denis Lynch (Ier) - Lantinus - 0 / 0 - 43.33
2) Olivier Robert (Fra) - Le Galant - 0 / 0 - 45.36
3) Nick Skelton (Eng) - Arko III - 0 / 4 - 42.88 5) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Milano - 0 / 4 - 44.84 9) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS - 0 / 4 - 52.96 16) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Blauwendraad's O'Brien - 4 23) Piet Raijmakes (Asten) - Van Schijndel's Rascin - 4 32) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Reflection - 12

Foto: Gerco Schroder met Eurocommerce Milano door: www.melissen.net