Ingezonden persbericht

Chris van der Drift in de race voor F1 Driven Racedriver of the Year award

ROTTERDAM - De kandidaten die meestrijden om de autosportprijs 'F1 Driven Racedriver of the Year' zijn bekend. In de afgelopen twee weken hebben duizenden autosportliefhebbers gestemd op zijn of haar favoriete coureur. De acht coureurs met de meeste stemmen en daarmee de kandidaten voor de competitie, strijden om de felbegeerde award. Naast Renger van der Zande, Shirley van der Lof, Giedo van der Garde, Yelmer Buurman, Jeroen Bleekemolen en Carlo van Dam behoorde ook Chris van der Drift tot de beste acht. De 22-jarige Rotterdammer ontving na de eerste ronde de meeste stemmen van het publiek. Dit raceseizoen komt hij uit in de International Formula Master en wordt beschouwd als titelfavoriet. Mocht hij de titel grijpen, dan test het talent voor het Formule 1-team van Honda.

Gedurende het raceseizoen worden de kandidaten beoordeeld door een vakjury onder leiding van de initiatiefnemer van deze autosportprijs, Michiel Mol. Michiel heeft als mede-eigenaar van het Force India F1 Team dit initiatief genomen om jong Nederlands talent de kans te geven zich verder kunnen ontwikkelen in de autosport.

De overige juryleden zijn: Jan Lammers; één van Neerlands bekendste autosporticonen, Allard Kalf; pitreporter en verslaggever in diverse autosportprogramma's bij RTL, Lodewijk Varossieau, oprichter en CEO van sportmarketingbureau GR8 Industries en voormalig manager van Christijan Albers, Kees van der Grint; sporting director van Bridgestone en dé man achter het succes van Ferrari en Schumacher en Bernhard van Oranje; het snelste lid van de koninklijke familie.

Chris van der Drift: "Het is natuurlijk heel erg tof dat ik bij de bekendmaking de meeste stemmen had ontvangen. Ik wil alle mensen die op mij hebben gestemd onwijs bedanken! Ik ga me nu voorbereiden op mijn eerste raceweekend van dit seizoen in de International Formula Master. Komend weekend kruip ik achter het stuur op het circuit van Valencia en zal ik samen met mijn team JD Motorsport gaan strijden voor beide overwinningen!"

Autosportliefhebbers kunnen nog steeds op Chris stemmen via www.f1driven.com of per SMS door CHRIS te SMS-en naar 1008 (¤1,50 p.o.b). Stemmers maken kans op diverse prijzen, waaronder een reis naar een Grand Prix in Europa.

Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd en BMW Ekris.

--