TenneT


Verbinding Haaksbergen-Goor weer in werking

11-05-2008 De hoogspanningsverbinding tussen Haaksbergen-Goor is weer in werking. Gisterenavond (10 mei 2008) viel iets voor 21.00 uur de verbinding uit nadat een luchtballon ter hoogte van de Ellenbroekweg in Haaksbergen in één van de lijnen van de verbinding was gevaren. Deze lijn raakte beschadigd.

Door het beveiligingsmechanisme op de hoogspanningsverbinding viel de totale verbinding uit. Hierdoor viel de electriciteitsvoorziening in de regio Haaksbergen en Eibergen ruim een uur uit. Doordat de verbinding redundant is uitgevoerd, kon omstreeks 22.00 uur de andere lijn weer worden ingeschakeld en konden Haaksbergen en Eibergen weer van stroom worden voorzien. De hoogspanningslijn waar de luchtballon in is gevaren raakte beschadigd en wordt op korte termijn gerepareerd.

TenneT en Essent hebben onlangs aangekondigd om een extra verbinding te gaan aanleggen tussen Haaksbergen en Hengelo. Het gaat hierbij om een volledige ondergronds aangelegde hoogspanningsverbinding van 110.000 volt. Dit moet een permanente verhoging van de leveringszekerheid in het gebied verzorgen. De planning is dat deze verbinding in september 2009 gereed is. Voor meer informatie over dit nieuwe tracé: http://www.tennet.org/projecten/haaksbergen.aspx