Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 11 mei 2008

BERGEN OP ZOOM, 11 mei 2008

Veroorzakers overlast op de bon

ROOSENDAAL: De politie besloot zaterdagochtend polshoogte te gaan nemen op het Maaikensveld. Een aantal bewoners had daar 's ochtends geklaagd over overlast. Twee Belgen en drie inwoners van Frankrijk werden daar aangetroffen. Één van hen had nog een boete open staan van 150 Euro. Die mocht hij direct voldoen. De andere vier hadden geen identiteitskaart bij zich en konden na overleg met justitie met een direct betaalde boete van 50 Euro worden heengezonden. De overlast was in ieder geval verholpen.

Fietser gewond na rijden tegen geopend portier

ROOSENDAAL: Een 54-jarige fietser uit Roosendaal fietste zaterdagochtend over de Kalsdonkseweg. Een Belgische bestuurster had daar zojuist haar auto geparkeerd en opende het portier op het moment dat de onfortuinlijke fietser langs reed. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietser ten val kwam en diverse verwondingen in haar gezicht opliep. Zij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Fotograaf bejegend tijdens uitvoeren van zijn werk

ROOSENDAAL: Een fotograaf die zaterdagmiddag een fotoreportage wilde maken op de milieustraataan de Belder is daar door een werknemer van deze gemeentelijke instelling mishandeld. De werknemer was het niet eens met het feit dat er foto's werden gemaakt. Na een woordenwisseling tussen verschillende mensen sloeg de werknemer de fotograaf in het gezicht en tegen de camera. De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen. Die heeft twee personen aangehouden. Een 45-jarige inwoner van Bergen op zoom krijgt proces-verbaal. De andere verdachte is heengezonden. Zijn aandeel in het geheel is niet duidelijk geworden.

Invordering rijbewijs na rijden onder invloed

STEENBERGEN: Bij een routinecontrole bleek een 60-jarige inwoner van Fijnaart dusdanig onder invloed van alcohol dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag in zijn personenauto op de Markt toen hij werd gecontroleerd door de politie. Na een ademtest blies hij 805 ug/l. Dat is 4 keer het toegestane maximum. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Wederom een rustige horecanacht voor de politie

ROOSENDAAL: De politie had in de nacht van zaterdag op zondag wederom een rustige horecadienst. Het was wel druk maar de sfeer zat er goed in. Wel zijn vijf aanhoudingen verricht voor vechten op straat. De groep waarin vier jongens zaten gingen met elkaar op de vuist. De politie heeft uiteindelijk een viertal aangehouden. Na een verklaring te hebben afgelegd konden zij in de loop van de nacht weer naar huis. Één verdachte werd aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. In totaal schreef de politie 13 bekeuringen uit voor het fout parkeren en 2 voor wildplassen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst