Gemeente Binnenmaas

Schaapscheerdersfeest en kindervrijmarkt op Recreatieoord

Tweede Pinksterdag, 12 mei aanstaande, organiseert Recreatieoord Binnenmaas weer een schaapscheerderfeest en kindervrijmarkt.

Schaapscheerderfeest
Tussen 11.00 uur en 16.00 uur vindt het inmiddels traditionele schaapscheerderfeest plaats bij de kinderboerderij. Als het weer een beetje meewerkt, zullen diverse schapen op die dag van hun vacht worden ontdaan en zijn er onder andere demonstraties mandenvlechten en spinners. Ook zijn er een aantal stands met o.a.: schapenkaas, imker, WLTO, boerenlandwinkel, cowtrading (allerlei dieren, relatiegeschenken), demo Zeeuwse babbelaars bakken, barbecue met biologisch scharrelvlees en de Moderne Papegaai (voorlichting en advies over het houden en verzorgen van papegaai-achtigen).

Daarnaast zijn er nog allerlei kinderactiviteiten. Zo kunnen kinderen ponyrijden, schaapjes scheren, limonade melken en er is een springkussen. Er komen speciaal voor de kinderen 2 Belgische paarden, waar diverse activiteiten mee worden gedaan. Ook zijn er nog een aantal kleine spelen die de kinderen kunnen doen. Tevens zijn alle (jonge) dieren te bewonderen in en rondom de boerderij. Speeltuin en attracties zijn deze dag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Het zwembad van 13.00 uur tot 17.00 uur.

De entree voor de kinderboerderij is gratis en de demonstraties zijn vrij toegankelijk. Wel is er voor de kinderactiviteiten een deelnemerskaart nodig die tegen een kleine vergoeding bij de koffiestand verkrijgbaar is.
Nadere informatie over de activiteiten rond het schapenscheerderfeest is verkrijgbaar bij de kinderboerderij, tel: 0186-603834, e-mailadres contact@recreatieoordbinnenmaas.nl of de website www.recreatieoordbinnenmaas.nl.

Kleurwedstrijd
De kinderboerderij bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom is er voor de kinderen een kleurwedstrijd. Voor de mooiste kleurplaat hebben we een leuke prijs.

Kindervrijmarkt
Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is er een kindervrijmarkt. Kinderen hebben dan de gelegenheid om voor de ingang van de kinderboerderij een standplaats in te nemen waar zij allerlei 2e hands spulletjes, zoals bijvoorbeeld speelgoed, schilderijtjes, kleine snuisterijtjes, enzovoorts, die zij zelf toch niet meer willen hebben of kunnen gebruiken, te koop aan kunnen bieden. Standplaats wordt toegewezen. Kinderen die belangstelling hebben om een standplaats in te nemen kunnen voor informatie of aanmelding terecht bij de kinderboerderij, tel: 0186-603834, e-mailadres contact@recreatieoordbinnenmaas.nl of de website www.recreatieoordbinnenmaas.nl

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl