Gemeente Spijkenisse


Vliegerspektakel op pinkstermaandag in Spijkenisse

18 april 2008

Mensen zijn aan het vliegeren
Spijkenisse staat op 12 mei, pinkerstermaandag, in het teken van het Vliegerfestival. Aan de Maasboulevard is dan van alles te doen voor het hele gezin: vliegeren, vliegers maken, meedoen aan sport en spel, eten en drinken of genieten op het terras met uitzicht op de Oude Maas. Het Spijkenisser Vliegerfestival begint om 13.00 uur en wordt geopend door wethouder Marjolijne Lewis.

De kitevereniging Funkiters uit Spijkenisse geeft demonstraties met verschillende soorten kites. In een van de tenten kunnen kinderen zelf voor 2,50 euro hun eigen vlieger maken. Mundito Engelhardt, de bekende vliegerbouwer, geeft de hele middag workshops. Elk uur worden de zelfgemaakte vliegers opgelaten en wordt het mooiste, gekste of origineelste exemplaar gekozen.

Verder is er een bungee run, een panna kooi en een survivalbaan. Jongeren kunnen in de panna kooi spelen tegen Lorenzo Bel, jeugdspeler bij Sparta. American Football Vereniging Spijkenisse Scouts geeft demonstraties flag football en het `full contact' tackle. Hierbij zijn de voetballers in de bekende Amerikaanse football outfit gestoken. Iedereen kan aan de demonstraties meedoen. Voor de kleinere kinderen is er een groot springkussen. Tenslotte zijn er allerlei leuke spelletjes te doen, zowel binnen in een tent als buiten.

Informatiestands
Bij de kraam voor Dieren 4U kunnen kinderen leren hoe ze hun huisdieren goed kunnen verzorgen. Verder kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de dierenambulance of bij de standjes van het Wereld Natuur Fonds, de KNTP Groei en Bloei, het Milieu Huis, de Milieu Groep Spijkenisse en de wijkgroepen van Spijkenisse.
Interne links
Zelf je vlieger maken voor Vliegerfestival Spijkenisse