Gemeente Spijkenisse


Wethouder Lewis opent Vliegerfestival op Tweede Pinksterdag

28 april 2008

Vliegerfestival 2008
Op Tweede Pinksterdag opent wethouder Marjolijne Lewis om 13.00 uur het Vliegerfestival aan de Maasboulevard. Er zijn er ontzettend veel spannende, leuke, grappige en fijne dingen om te zien en te doen! De activiteiten zijn verdeeld over drie velden.

Op Veld 1 vindt u de suikerspin- en popcornverkoop en het springkussen voor de kinderen onder de 8 jaar. De Ruwaard van Putten Scouting Groep is aanwezig en laat de kinderen zien wat er zoal gebeurt op de Scouting. Dieren 4 You geeft informatie over hoe je je huisdier verzorgt. Het Milieuhuis verkoopt de vliegers van de workshop (voor informatie: klik hier) en geeft informatie over de activiteiten die deze dag plaatsvinden. De Milieugroep Spijkenisse maakt samen met uw kind(eren) een korte excursie langs het water onder leiding van een gids (wat is er allemaal te zien aan en in het water). Het Wereld Natuur Fonds, te weten de Rangers, komen de kinderen schminken. Groen Service Zuid-Holland geeft voorlichting over wandelen en fietsen in groen Zuid-Holland. Kom bij de dierenambulance eens een kijkje nemen in de ambulance! De workshop `vliegers maken` kost EUR 2,50.

Op Veld 2 zijn er pleinactiveiten van Team Noord. Er zijn diverse workshops, waaronder `buitenspelen doe je zo!' In samenwerking met onder andere de Diabolo Demo's, het Sportteam met Pannatoernooi en de Clinics van Flag Football. Ook de muziek mag natuurlijk niet ontbreken, daarom komen er 2 DJ's, te weten Thijs en Marco. Zij zorgen voor de muzikale ontspanning voor de oudere jeugd. Het Jongerenwerk is ook op deze dag aanwezig en verzorgt onder meer workshop `Gitaarlessen'. Als klap op de vuurpijl: wie durft het aan om te Bungee Runnen of een survival tochtje te maken?

Op Veld 3 worden door de Vliegervereniging demonstraties gehouden. Vanaf 14.00 uur is er elk uur een wedstrijd om te zien welke vlieger het hoogst kan komen. De vliegers zijn door de kinderen zelf gemaakt, op deze dag of al eerder in een van de wijkcentra. Om 16.00 uur is de finale van de vliegwedstrijd met natuurlijk de prijsuitreiking!

Nog een tip: kom vooral op de fiets, Stadswacht Rayon Noord biedt u dan de gelegenheid om uw postcode te laten graveren in uw fiets.