Leger des Heils

Vernieuwde Trefdag Leger des Heils voor het eerst in Apeldoorn

05/02/2008
Een evenement waarin God en elkaar ontmoeten centraal staan

Het Leger des Heils organiseert op maandag 12 mei zijn jaarlijkse Trefdag. De locatie waar het landelijke evenement wordt gehouden is dit jaar voor het eerst Schouwburg & Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Eerdere locaties waren de Expohal in Hilversum en de Veluwehal in Barneveld. Volgens Leger des Heils - woordvoerder majoor Arie van Dijk, biedt Orpheus alle faciliteiten die nodig zijn voor de geheel vernieuwde invulling van dit al jaren populaire evenement.

Het thema van de Trefdag is dit jaar `Wij Geloven'. Onder deze noemer worden verschillende programma's voor kinderen, jongeren en volwassenen aangeboden, zoals samenkomsten, concerten en seminars. Het voorprogramma begint om 9.30 uur, het hoofdprogramma om 10.00 uur. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten. Toegang is gratis. Adres en routebeschrijving Orpheus.

In de samenkomsten staan lofprijzing en aanbidding centraal. De begeleiding bestaat uit zang en brassmuziek. Daarnaast zijn er speciale (interactieve) kinderprogramma's, seminars over geloven in de huidige samenleving en concerten door de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils en de Boscombe Songsters uit Engeland. Nieuw tijdens de Trefdag is een zogenaamd gebedseiland. Een centrale plek waar bezoekers op elk moment kunnen bidden. Alleen of met elkaar.

Het Kerkgenootschap Leger des Heils heeft in Nederland 73 kerkelijke gemeenten. Kernfuncties zijn evangelisatie, geestelijke groei, onderlinge verbondenheid en dienstbaarheid aan de naaste. Het kerkgenootschap van het Leger des Heils is te vergelijken met veel andere kerken. Wij hebben een geloofsbelijdenis, voorgangers, leden, erediensten, liederen. Het is onder meer om buitenkerkelijken te bereiken met de boodschap van Gods liefde.