Staatssecretaris De Vries bezoekt Verenigde Staten

Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, brengt van maandag 12 tot vrijdag 16 mei een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Het is het eerste bezoek van staatssecretaris De Vries aan de Verenigde Staten in deze functie.

De staatssecretaris zal meerdere gesprekken voeren, onder meer met zijn Amerikaanse counterpart, Gordon England. De belangrijkste gespreksonderwerpen op het Pentagon zijn de Nederlands-Amerikaanse materieelsamenwerking en de voortgang van lopende projecten, in het bijzonder het Joint Strike Fighter programma. Na afloop van zijn bezoek aan het Pentagon zal hij een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat op de militaire begraafplaats Arlington.

Het tweede deel van het bezoek staat in het teken van nadere kennismaking met de bedrijven die de Joint Strike Fighter ontwikkelen en produceren. De staatssecretaris bezoekt de producent van de Joint Strike Fighter, Lockheed Martin in Fort Worth, Dallas, en gaat vervolgens langs bij de motorfabrieken van Pratt & Whitney in Hartford, Connecticut, en het 'Fighter Engine Team' van General Electric/Rolls Royce in Evendale, Ohio.

Noot voor redacties (