Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 7 mei 2008, Den Haag

Museum de Gevangenpoort Haags Historisch Museum

De Gevangenpoort toont het Binnenhof op Nationale Kastelendag

De bekendste kasteelpoort van Nederland doet mee aan de eerste landelijke Kasteeldag op 2e pinksterdag op maandag 12 mei. Ter gelegenheid van deze dag organiseert Museum de Gevangenpoort om 13.00 uur en om 15.00 uur een bijzondere wandeling. Onze gidsen nemen u mee voor een verkenning van het Binnenhof, ooit het kasteel van de Graven van Holland.

Het Binnenhof was onder Floris V de residentie van de graven van Holland. Later betrokken de graven van Henegouwen tijdelijk het Binnenhof. Zij breidden het kasteel uit met diverse nieuwe gebouwen. Onder de graven van het Beierse huis werd het kasteel weer Residentie. Het hele Binnenhof was eeuwenlang omringd door grachten. Via het Spui liepen deze grachten door tot aan Delft. Deze grachten waren o.a. belangrijk voor de aanvoer van bier, want Den Haag mocht dit zelf niet brouwen omdat het geen stadsrechten had. Naast grachten omsloten drie toegangspoorten het Binnenhofgebied waarvan de Gevangenpoort de belangrijkste was. U hoort de ins en outs tijdens de speciale Pinksterwandelingen.

Per wandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De kosten bedragen E 4,- per persoon.
De kosten van deze wandeling zijn exclusief de toegang tot Museum de Gevangenpoort. Hiervoor moet apart gereserveerd worden.

Start wandelingen: om 13:00 en 15:00 uur.

Aanmelden kan via Museum de Gevangenpoort, Buitenhof 33, 2513 AB, Den Haag 070 - 3460861 of info@gevangenpoort.nl


---



Ingezonden persbericht