Gemeente Hulst


Persbericht - 10.05.2008

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Gezien haar verdiensten voor de gemeenschap, krijgt mevrouw Lidwina Maria Jansen - Boeding op zaterdag 10 mei 2008 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.
Mevrouw Jansen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens Hare Majesteit reikt burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheiding omstreeks 19.30 uur uit na afloop van de kerkdienst van de parochie Ter Duinen. Deze vindt plaats in de H. Martinus kerk te Kloosterzande.

Mevrouw Jansen zet zich op zeer verdienstelijke wijze in voor de parochiegemeenschap van Ter Duinen. Als kosteres heeft zij een zeer belangrijke rol in de organisatie rond weekendvieringen, uitvaarten, huwelijksvoltrekkingen en doopvieringen. In totaal zon 70 vieringen per jaar.
Daarnaast heeft zij gedurende al die tijd zorg gedragen voor de opleiding van de misdienaars.
Als lid van de werkgroep gebedsdiensten is zij medeverantwoordelijk voor de goede voortgang van de vieringen, ook is zij in die vieringen collectant.
Als lid van de parochieraad geeft zij mede advies aan het kerkbestuur omtrent zaken die betrekking hebben op het parochiegebeuren. Ook is zij actief bij de organisatie en de uitvoering van de jaarlijkse Vastenactie en de actie Kerkbalans.

Door haar grote betrokkenheid en inzet heeft zij zich geprofileerd als iemand, waar nooit tevergeefs een beroep op gedaan kan worden. Gedurende al meer dan 25 jaar zet zij zich vele uren in voor de gemeenschap, niet alleen vóór maar vooral ook achter de schermen.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl