Ingezonden persbericht

A1GP onthult eerste afbeelding nieuwe auto

Katwijk, 12 mei 2008

A1GP World Cup of Motorsport heeft de eerste afbeelding vrijgegeven van de gloednieuwe 'Powered by Ferrari' auto, die vanaf seizoen vier (2008/09) gebruikt wordt. De CAD 3D tekening komt net voor de eerste shakedown test van de auto in Zuid Engeland.

A1GP TV commentator en oud F1 coureur John Watson zal de eer hebben om voor de eerste keer met de auto te rijden, die aangedreven wordt door een Ferrari V8 motor die ongeveer 600 pk zal leveren.

Het chassis is gebaseerd op de enorm succesvolle F2004, en heeft de belangrijke elementen van A1GP in zich om opwindend, close racing te laten zien in een competitief veld waar inhalen een essentieel deel van het vermaak is.

A1GP' Technisch directeur John Travis heeft de supervisie over het ontwerpen, ontwikkelen en de productie van de auto. Dit gebeurt in Bognor Regis in Engeland, waarbij Rory Byrne als consultant actief is. Intussen wordt de productie en levering van de nieuwe A1GP motor geleid door Jean-Jaques His van Ferrari.

Het Powered by Ferrari project werd bekendgemaakt op 11 oktober 2007 toen de meest beroemde naam in de autosport een 6-jarige deal sloot om alle A1GP motoren te gaan bouwen en leveren voor de unieke serie en als consultant op te treden voor het ontwerp van alle A1GP chassis vanaf seizoen vier.

Voor de shakedown en de start van een intensief testprogramma voor de nieuwe auto en motor zei A1GP Chairman Tony Teixeira;

"Iedereen is opgewonden over dit project en het zal fantastisch zijn om de nieuwe A1GP 'Powered by Ferrari' auto voor de eerste keer te zien rijden op vrijdag. We hebben natuurlijk nog veel werk te verzetten, dit is slechts de eerste stap van een intensief test en ontwikkelprogramma, maar ik ben zeer blij met de tot nu toe geboekte vorderingen. We hebben een kleine, toegewijde groep mensen in Bognor Regis en ik ben zeer gelukkig dat ik een aantal zeer bekende namen uit de autosport kan gebruiken voor bepaalde expertise. Ik kan gelukkig zeggen dat we op schema liggen en dat we de datum voor de officiële onthulling zeer snel bekend zullen maken."