Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/5)

TILBURG, 12 mei 2008

Mannen slaan elkaar met hamer en boksbeugel

TILBURG: De politie heeft zondagavond in een wijk in de binnenstad twee arrestaties verricht. Er kwam omstreeks 23.00 uur een melding binnen dat er iemand op zijn hoofd geslagen was met een hamer. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige Tilburgse jongen een snee op zijn hoofd had en daaruit bloedde. Hij vertelde dat hij tijdens een ruzie door zijn tegenstander met een hamer op het hoofd geslagen was. De wond is 'geplakt' in het ziekenhuis. De politie heeft daarop middels aanwijzingen van de aangever de verdachte, eveneens een 17-jarige Tilburger, aangehouden. Die vertelde op zijn beurt dat het 'slachtoffer' zich tijdens de ruzie ook niet onbetuigd had gelaten en hem met een boksbeugel had geslagen. De hamer is in beslag genomen, de boksbeugel is niet aangetroffen. Vandaag wordt de zaak verder uitgezocht. De verdachten zijn ingesloten.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht uitgaanscentrum Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van zondag op maandag, tijdens een verder rustige dienst, twee arrestaties verricht tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum.

· Een 26-jarige Tilburger werd omstreeks 02.30 uur op de Veemarktstraat aangehouden. Hij was aan het wildplassen en gaf vervolgens tijdens het opnemen van zijn personalia.

· Een 23-jarige Tilburger werd omstreeks 02.45 uur op het Pieter Vreedeplein aangehouden ter zake diefstal. De jongeman had een kruiwagen van een aanhangwagen gehaald en liep daarmee over straat. Hij verklaarde dat hij niet van plan was geweest om het apparaat toe te eigenen, het was een grapje.

Dronkaards bekrassen auto en veroorzaken overlast

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.00 uur op het Schutsboomhof twee dronken mannen gearresteerd nadat daar een auto bekrast was. De eigenaresse van de auto, een VW Golf, verklaarde dat een dronken man tegen haar auto was gevallen waardoor een meerdere krassen op de linkerzijkant waren aangebracht. De politie arresteerde de dronkaard op aanwijzing van de aangeefster en een getuige. Het is een 37-jarige Tilburger. Zijn eveneens dronken vriend, een 43-jarige Tilburger, die in zijn gezelschap was, werd ook aangehouden, maar dan ter zake openbare dronkenschap.

Arrestatie na huiselijk geweld in Goirle

GOIRLE: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 16.00 uur in een woning een 23-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 18-jarige vriendin. Het stel paste in Goirle op een woning van een echtpaar dat op vakantie is. Ze kregen zondag een heftige ruzie, Hierbij zou de verdachte zijn vriendin hebben geslagen en bij de keel hebben vastgepakt. Toen ze begon te gillen kneep hij haar mond dicht. De verdachte gaf het geweld toe. Hij vertelde de agenten dat hij niet zo goed met spanningen om kan gaan en dat dit in het verleden al twee keer geresulteerd had in geweld in de richting van zijn vriendin. De verdachte is in verzekering gesteld. Het slachtoffer overweegt nog of ze aangifte zal doen. De politie kan tegen de verdachte ook ambtshalve (dus zonder aangifte) een proces-verbaal opstellen.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Gasbarbecue vliegt spontaan in brand

HILVARENBEEK: Zondagavond is de brandweer omstreeks 20.40 uur in actie moeten komen bij een woning aan de Kasteelstraat. Ter plaatse was de gasbarbecue aan de achterzijde van de woning spontaan in brand gevolgen. De bewoner was op dat moment boven en zag dgrote vlammen onder het afdak aan de achterzijde van de woning. Hij is direct naar beneden gegaan en is met een tuinslang begonnen met het blussen van de brand.. De brandweer kwam, om uitbreiding van de brand te voorkomen, met drie eenheden ter plaatse en bluste uiteindelijk de brand. Aan de binnenzijde van de woning is de schade gering. Wel is uit voorzorg toch Salvage gebeld.

Auteur: Willem van Hooijdonk