Politie Drenthe

Maandag

Assen, 12-05-2008

Politie houdt alcoholcontroles

ERM De politie heeft zondagavond een alcoholcontrole gehouden langs de Oude Rijksweg. Dertig automobilisten moesten een blaastest ondergaan, zij waren niet in overtreding. Drie bestuurders werden bekeurd omdat zij het rijbewijs niet konden tonen. (08-135312)

ZUIDWOLDE De politie heeft zondagavond een alcoholcontrole gehouden op de Hoogeveenseweg. In totaal werden 60 blaastesten afgenomen, één bestuurder was in overtreding. Tegen deze bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Een ander automobilist kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel. (08-135358)

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond op de Zuidwoldigerweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 40 automobilisten een blaastest ondergaan. Eén automobilist was in overtreding en er werd proces-verbaal opgemaakt. Een andere automobilist kreeg een bekeuring voor een lekke uitlaat. (08-135362)

Reeks van vernielingen in Smilde

SMILDE De politie heeft zondag een aantal meldingen gekregen en aangiftes opgenomen van diverse vernielingen in Smilde. Op een parkeerterrein voor een verzorgingstehuis aan de Nachtegaalstraat bleek een marktwagen vol met ondergoed op zijn zij te liggen. Er waren ook vernielingen aangebracht bij de ingang van het verzorgingstehuis. Een aantal letters van de naam van het tehuis waren vernield en weggenomen. Een aantal letters werden teruggevonden in de Kievitstraat. In de Molenwijk werd van een oplegger (bulkwagen) opengemaakt, waardoor er een hoeveelheid aan kunststofkorrels uitgelopen was. De brandweer heeft dit opgeruimd. Een tankauto aan de Hoofdweg werd opengebroken en daarbij werden twee poederblussers weggenomen. Op een geparkeerde auto aan de Carry van Bruggenstraat werd een poederblusser leeggespoten. Een poederblusser werd ook leeggespoten in een geparkeerde auto aan de Hoofdweg. Deze auto liep schade op aan het interieur. De politie verricht onderzoek om de daders te achterhalen. (08-135237)

Uitgaansgeweld

BEILEN De politie heeft zondagnacht een 19-jarige man aangehouden bij een discotheek aan de Domoweg. Het is niet bekend waar de man woonachtig is. De man had ruzie gekregen met twee mannen uit Assen (17 en 20 jaar). De 19-jarige man had de 17-jarige jongeman gebeten. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-135441)

EEXT De politie heeft zondagavond een 16-jarige jongeman uit Den Haag aangehouden naar aanleiding van een ruzie in de Hoofdstraat. De politie had een melding gekregen dat er een man zou zijn neergestoken bij een café. Ter plekke troffen agenten een gewonde 18-jarige man aan uit Eext. De man werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen. Over zijn toestand is nog niets bekend. Volgens getuigen was er ruzie ontstaan tussen twee groepen jongeren. Op een gegeven kwam de 18-jarige man ten val en had volgens omstanders een wond in zijn zij. De verdachte liep volgens de getuigen met een mes te zwaaien. De politie kon de verdachte jongeman op basis van aanwijzingen van een getuige aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie verricht onderzoek naar de exacte toedracht. (08-135373)

Illegaal zwemmen in het zwembad

ERICA De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 11 jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar bekeurd bij een zwembad aan de Veenschapswijk. Ze waren allen in overtreding omdat ze het terrein niet mochten betreden. De groep werd rond 3.00 uur betrapt door de politie. Drie overtreders konden zich niet legitimeren, daarvoor kregen zij ook een bekeuring. (08-135433)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.