Politie Groningen

Maandag 12 mei 2008

Provincie Groningen, 12-05-2008

Groningen: mountainbike en quad botsen op Kardingerberg

Bij een ongeval op de Kardingerberg aan de Parkallee is zaterdagavond een 29-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De Stadjer reed met behoorlijke snelheid op zijn mountainbike van de berg af. Vlak voordat hij beneden was, zag de biker een quad rijden. Dit voertuig werd bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Groningen. Zij wilde met de quad de berg oprijden, maar zag de vrouw dat zij verkeerd reed. Toen het voertuig stilstond, botste de biker tegen de achterkant van de quad. De 29-jarige kwam ten val. Hij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietser en snorfietser botsen

Twee 16-jarige meisjes uit Groningen zijn zaterdagavond bij een ongeval op de Vondellaan gewond geraakt. Een 38-jarige fietser uit Groningen werd volgens eigen zeggen op de Vondellaan door een jongere uit een groepje jeugd geduwd, waardoor hij naar de linkerzijde van het fietspad werd geduwd. Op dat moment kwamen beide meisjes op een snorfiets aanrijden. Beiden konden elkaar niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. Allen kwamen ten val. Beide meisjes moesten met diverse verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. De fietser liep alleen een schaafwond op zijn been op. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer aangehouden voor fietsheling

De politie heeft zaterdagnacht in de Oude Kijk Int Jatstraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. De Stadjer werd op zijn fiets gecontroleerd en bleek al snel dat de fiets gestolen was. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde de man de fiets te hebben geleend. De fiets was in februari 2007 in de stad gestolen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: meisje loopt slagaderlijke bloeding

Een 16-jarig meisje uit Groningen is zaterdagnacht op de Wilkemaheerd gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje was per ongeluk door een raam van de toegangsdeur van een woning gevallen. Zij liep hierbij een slagaderlijke bloeding bij de pols op. Het meisje werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling vrouw

De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had op de Grote Markt onenigheid gekregen met de broer van een 22-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw ging tussen haar broer en de verdachte staan. Zij werd vervolgens geslagen en getrapt. Ook de broer werd vervolgens mishandeld. Hij kreeg, op het moment dat hij op de grond lag, een trap tegen zijn hoofd. De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de vrouw als haar broer doen aangifte van mishandeling. De verdachte kon vlak na incident worden aangehouden op aanwijzing van de vrouw en een getuige. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij werd zondag gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Opende: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Ontginningsweg, Kolonieweg en de Postdijk zijn zaterdagmiddag twee gewonden gevallen. Een 26-jarige automobilist uit Kornhorn verleende op de kruising geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit Marum. Door de klap belandde de Marumer met zijn auto op de kop in het weiland. De Kornhorner kwam met zijn auto in de sloot terecht. De veroorzaker van het ongeval werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige man werd met een lichte hersenschudding en twee wondjes naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft in het ziekenhuis een bloedproef van de Kornhorner afgenomen. De uitslag van de proef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Onderdendam/Vlagtwedde: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zaterdagavond op de Winsumerweg het rijbewijs van een 24-jarige man uit Ten Boer ingevorderd. De motorrijder passeerde met hoge snelheid een onopvallende politieauto. De motorrijder werd vervolgens over een afstand van ruim drie kilometer gevolgd. Hij werd daarbij geklokt op een snelheid van 140 km/uur, terwijl op de betreffende weg een snelheidslimiet geldt van 60 km/uur. De forse snelheidsovertreding kostte de verdachte zijn rijbewijs.

Een 22-jarige man uit Nieuwe Pekela liep dezelfde avond op de Onstwedderweg in Vlagtwedde tegen de lamp. De Pekelder reed met zijn bestelauto 150 km/uur, waar 80 is toegestaan. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt tegen beide bestuurders proces-verbaal op. De officier van justitie zal gaan beslissen wat met de verdachten en hun rijbewijs zal gaan gebeuren.

Delfzijl: ruzie leidt tot diefstal

De politie heeft zaterdagnacht op de Zwaluwoever een 19-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor diefstal. De verdachte had op de kermis ruzie gekregen met een 19-jarige man uit Farmsum. Tijdens de ruzie zou de verdachte de zonnebril van zijn leeftijdsgenoot hebben afgepakt. Ook zou de Delfzijlster zijn fiets hebben gestolen. De verdachte werd na een korte zoektocht door de politie aangetroffen. Bij de fouillering werd de betreffende bril aangetroffen. Achter de woning van de 19-jarige werd de fiets van de Farmsumer aangetroffen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Het slachtoffer heeft zijn eigendommen teruggekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Onstwedde: fietser gewond bij verkeersongeval

Een 73-jarige vrouw uit Haren is zaterdagmiddag op de Smeerling gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw wilde de Provincialeweg N365 oversteken. De vrouw twijfelde enigszins, maar besloot toch over te steken. Vervolgens werd het slachtoffer aangereden door een 58-jarige automobiliste uit Amsterdam. De Harense is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: man aangehouden voor mishandeling politieman

De politie heeft zaterdagavond in de Galjootstraat een 26-jarige man uit Veendam aangehouden voor mishandeling. De politieagenten werden voor een conflictbemiddeling tussen een man en een vrouw naar de betreffende woning gestuurd. De agenten constateerden dat de sfeer in de woning behoorlijk gespannen was. Daar er in de kamer volop gerookt werd, besloot een politieagent een sigaret op te steken. Dit om in een rustige en ontspannen sfeer te bemiddelen in de ontstane problemen. De 26-jarige man sprak vervolgens de politieman op het roken aan. De agent gaf de zoon aan dat hij bezig was met het bemiddelen in een ruzie. De verdachte, die behoorlijk onder invloed verkeerde, begon vervolgens te schelden. De dienders besloten uiteindelijk de woning te verlaten, omdat een bemiddeling geen enkele zin. Tijdens het verlaten van het pand kreeg een politieman een harde duw in zijn onderrug. Hij kwam ten val en belandde met zijn rug op een lamp van de tuinverlichting. De agent kon echter de 26-jarige in zijn val meetrekken. De agenten konden de dwarse verdachte vervolgens overmeesteren en aanhouden. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij werd de volgende dag gehoord en daarna in vrijheid gesteld. De politieman doet aangifte van mishandeling. Hij heeft ten gevolge van de duw enkele schaafplekken overgehouden.

Winschoten: Pekelder beledigt agenten

De politie heeft zaterdagnacht op het Marktplein een 36-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden voor belediging. De verdachte vond het nodig om surveillerende agenten in woord en gebaar te beledigen. Dit resulteerde in de aanhouding van de Pekelder. Tijdens de voorgeleiding aan een politiechef bleef de verdachte dwars. Ook de politiechef moest het ontgelden en werd met diverse scheldwoorden bejegend. De 36-jarige werd ingesloten in het cellencomplex. Hij mocht zondag na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: Eeldenaar aangehouden voor bedreiging

De politie heeft zondagmiddag op de Oldebertweg een 31-jarige man uit Eelde aangehouden voor bedreiging. De verdachte was daarvoor de woning van zijn 30-jarige ex-vriendin aan de Dokter Heukelmanstraat binnengekomen. Hij had vervolgens zijn ex en haar 27-jarige vriend uit Roden met een mes bedreigd. De verdachte vernielde vervolgens diverse goederen in de woning, waarna hij het hazenpad koos. De Eeldenaar werd korte tijd later bij een benzinestation getraceerd. Hij werd hierop aangehouden. In de kleding van de verdachte werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten op het cellencomplex. Hij zal vandaag worden gehoord.

Lauwersoog: vader en zoon gewond bij ongeval

Een 46-jarige man uit Drachten en zijn 17-jarige zoon zijn zondagmiddag op de kruising strandweg, Noordergat en het Robbengat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Fries reed met zijn zoon op een motor achter een personenauto. Door onbekende reden ging de motor onderuit. Vader en zoon belandden op het wegdek. De vader bleek nagenoeg ongedeerd te zijn, terwijl zijn zoon met armletsel naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Tolbert: motorrijder gewond bij verkeersongeval

Een 43-jarige man uit Tolbert is zondagmiddag in de Hoofdstraat bij een verkeersongeval gewond geraakt. De man reed op zijn motor en schrok vermoedelijk in een bocht van een tegemoetkomende automobilist. Hij verloor de macht over het stuur en ging onderuit. De motor botste vervolgens tegen de tegemoetkomende auto, bestuurd door een 47-jarige man uit Tolbert. Het slachtoffer liep door het ongeval schaafwonden en kneuzingen over het gehele lichaam op, omdat hij geen motorkleding droeg. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Appingedam: man gewond na mishandeling

Een 58-jarige man uit Delfzijl is zondagavond in de Wijkstraat door een andere man mishandeld. De Delfzijlster had eerder onenigheid met de man gehad in een café. Toen hij met zijn vriendin en een andere getuige het café verlieten, kreeg hij plotseling met kracht een klap met een glas van de betreffende man in het gezicht. Door de klap met het glas liep de 58-jarige een forse snee in zijn gezicht op. De verdachte ging na de mishandeling er vandoor. De politie kent de identiteit van de verdachte, maar heeft de man nog niet kunnen aanhouden. Het slachtoffer is met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal na medische behandeling aangifte van de mishandeling doen. De politie heeft al van enkele getuigen een verklaring opgenomen.

Leek: boompjesdieven komen niet ver

De politie heeft zondagnacht een 34-jarige man uit Leek en een 34-jarige man uit Tolbert aangehouden voor diefstal in vereniging. Het duo had vijf beukenboompjes en struiken op het Industriepark uit de grond getrokken en in de achterklep van hun auto geladen. Het duo had de pech dat dit gebeurde onder de ogen van surveillerende politieagenten. De verdachten werden gecontroleerd en aangehouden. De politie plantte de boompjes en de struiken weer op het Industriepark. Beide verdachten legden een bekennende verklaring af. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.