Politie Haaglanden

Persberichten 12 mei

Haaglanden, 12-05-2008

Verkeersdrukte naar stranden
Den Haag Vanwege het mooie weer trekken mensen massaal naar de stranden aan de Haagse kust. Hierdoor onstonden zondag 11 mei bij Kijkduin en Scheveningen grote parkeerproblemen. Ook maandag 12 mei is het al vroeg weer druk met automobilisten die proberen het strand te bereiken. De politie vraagt strandgangers om vooral met het openbaar vervoer en de fiets naar het strand te gaan.

Inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag Dankzij een anonieme tip kon de politie op zondag 11 mei om 19.45 uur een 15-jarige jongen uit Den Haag aanhouden die vanaf een bouwterrein aan de Los Angelesstraat goederen had gestolen. Twee andere verdachten wisten te ontkomen. Een 35-jarige Hagenaar die zich bemoeide met de aanhouding gedroeg zich vervelend en schold de agenten uit. Toen hij na meerdere waarschuwingen werd aangehouden, verzette hij zich en verwondde hierbij de agent in zijn gezicht. De politie onderzoekt de zaak.

Gewonden bij aanrijding
Den Haag Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fietser zaterdag 10 mei om 10.00 uur op Het Kleine Loo, is de 74-jarige fietser uit Den Haag gewond geraakt. De vrouw fietste over het zebrapad en de 80-jarige automobilist uit Nootdorp zag haar niet en reed de vrouw aan. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Op de Beeklaan vond zondag 11 mei om 18.55 uur een aanrijding plaats tussen een voetganger en een automobilist. De 37-jarige bestuurder van de auto stapte in zijn geparkeerde auto en reed achteruit. De automobilist had niet gezien dat de 26-jarige voetganger uit Den Haag achter de auto liep en wilde oversteken. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen aangevallen op straat
Den Haag Een 15-jarige jongen uit Den Haag is op zaterdag 10 mei om
01.05 uur op de Van Bergenstraat aangevallen door een groep jongens. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. Een politieagent in vrije tijd was geen getuige van de aanval, maar zag nog wel de jongens wegrennen. Hij waarschuwde direct zijn collegas. De agenten konden dankzij een beschrijving van de kleding van de verdachten twee verdachten (18 en 17) aanhouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Doorrijden na aanrijding
Den Haag De politie hield op zaterdag 10 mei uur een 20-jarige Hagenaar aan voor het doorrijden na een aanrijding. De man had om 17.15 uur op de kruising van de Lijnbaan en de Prinsegracht een 24-jarige fietser uit Den Haag aangereden en was daarna doorgereden. Dankzij getuigen kon de politie aan de hand van het kenteken van de auto de eigenaar achterhalen. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en werd aangehouden. De politie onderzoekt de aanrijding. De vrouw raakte niet gewond.

Fietsen op de stoep
Den Haag De politie hield op vrijdag 9 mei om 20.05 uur een 15-jarige fietser staande die over de stoep fietste. De jongen gaf zijn legitimatiebewijs aan de agente, maar bedacht zich kennelijk en probeerde te legitimatiekaart terug te pakken. Hij gaf hierbij de politieagente een duw. De jongen wilde weglopen en de politieagenten hielden hem toen aan. De Hagenaar verzette zich tegen zijn aanhouding. Een 17-jarige omstander die zich met de aanhouding bemoeide, werd zelf ook aangehouden omdat hij weigerde zich uit de voeten te maken.

Zoektocht op strand
Scheveningen - Een grote zoektocht door politie, brandweer, KNRM (Scheveningen en Katwijk), reddingsbrigade en andere motorboten voor de kust van Scheveningen leidde zaterdagavond 10 mei tot de vondst van twee zoekgeraakte zusjes (6 en 11 jaar) uit Rotterdam. Omdat de kinderen al enige tijd zoek waren werd gevreesd dat ze op het water afgedreven waren door de verraderlijke oostenwind. Reddingsboten zochten voor de kust naar de meisjes en op het strand zochten politie te paard, per jeep en de KNRM walploeg naar de kinderen. Na enige tijd zoeken werden de kinderen een heel stuk verder op het strand ongedeerd aangetroffen en door de politie aan de dolgelukkige maar zeer ongeruste ouders overgedragen.

Poging overval verijdeld
Leidschendam Door snel handelen van een beveiligingsmedewerker wist hij vrijdagavond 9 mei een overval op een tankstation aan de Oude Trambaan te voorkomen. De beveiliger was omstreeks 23.00 uur bij het tankstation aanwezig om samen met de medewerker van het tankstation het pompstation af te sluiten voor de nacht. Terwijl hij in zijn auto zat te wachten, werd hij benaderd door drie mannen die eisten dat de man hen de sleutels zou geven. De beveiliger, een 20-jarige Leidschendammer, wist echter op de noodknop te drukken, waarop de drie mannen er vandoor gingen. Toegesnelde agenten hielden het drietal in de omgeving aan. Tegen de drie, een Nootdorper van 18 jaar en twee Leidschendammers van 19 en 24 jaar, is proces-verbaal opgemaakt.

Vechten na propje op de grond
Leidschendam Naar aanleiding van een propje dat op de grond werd gegooid, ontstond zaterdagavond 11 mei omstreeks 20.50 uur bij een pompstation aan de Noordsingel een handgemeen tussen twee mannen. Een 24-jarige Hagenaar gooide een propje papier op de grond, waarop hij werd aangesproken door een 47-jarige inzittende van een personenauto. Hierop spuugde de vriend van de rommelmaker de 47-jarige man uit Nieuw-Vennep in het gezicht en ging dit tweetal met elkaar op de vuist. Zowel de man uit Nieuw-Vennep als de 27-jarige Hagenaar die hem in het gezicht spuugde werden aangehouden en kregen een proces-verbaal. Beide mannen zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun opgelopen verwondingen.

Aanhoudingen na mishandeling
Voorburg De politie hield zondag 11 mei en maandag 12 mei in totaal drie mannen en een vrouw (19 en 20 jaar) uit Den Haag aan voor de mishandeling van een 52-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer fietste zondag om 01.10 uur op het fietspad van de Westvlietweg toen hij een groepje van vijf personen passeerde. Een van hen viel hem plotseling aan en de fietser kwam ten val. De Hagenaar werd mishandeld. In een poging zichzelf te verdedigen heeft het slachtoffer zijn belagers enkele klappen uitgedeeld. De verdachten gingen er vervolgens vandoor richting Voorburg. Een van de verdachten verloor tijdens zijn vlucht zijn portemonnee en zo kon zijn identiteit worden achterhaald en kon hij worden aangehouden. Twee andere verdachten konden ook worden aangehouden en één verdachte meldde zichzelf op het politiebureau. De politie is nog op zoek naar de vijfde verdachte. De politie onderzoekt de mishandeling. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht waar hij is behandeld aan zijn verwondingen.

Alcoholcontrole
Wassenaar Tijdens een alcoholcontrole op de Vleysmanlaan hebben vrijdag 9 mei tussen 17.00 uur en 23.00 uur in totaal 256 bestuurders een blaastest afgelegd. In twee gevallen leidde dit tot een proces-verbaal. Een 22-jarige Wassenaarder blies 160 ugl en kreeg hiervoor een proces-verbaal omdat hij een beginnend bestuurder was. Een 21-jarige Amsterdammer blies 445 ugl en kreeg eveneens een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Kinderen leggen stenen op tramrails
Rijswijk Vier kinderen werden maandag 12 mei omstreeks 00.40 uur aangehouden nadat zij op de Burgemeester Elsenlaan stenen op de tramrails hadden gelegd en stenen tegen de tram hadden gegooid. De politie vatte het viertal, Rijswijkers van 9 en 15 jaar en een Rijswijks broertje en zusje van 11 en 12 jaar, op het Julialaantje in de kraag en brachten de kinderen naar het politiebureau. Daar werden hun ouders in kennis gesteld. In totaal werd een twintigtal stenen op de rails gelegd. De kinderen mochten na een kort verhoor met hun ouders mee naar huis. De drie jongste kinderen kregen een verwijzing naar Bureau Halt voor 12-minners. De 15-jarige kreeg een proces-verbaal. De ouders hebben aangegeven bereid te zijn de schade te vergoeden.

Stevige borrel
Rijswijk Een 43-jarige Rijswijkse werd zaterdag 10 mei omstreeks 14.00 uur aangehouden omdat zij met een flinke borrel op achter het stuur zat. Agenten zagen de vrouw op de Prinses Beatrixlaan rijden en besloten haar te controleren. Omdat zij een flinke alcohollucht roken, moest de vrouw mee naar het politiebureau. Daar blies zij maar liefst 1240 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Groep richt vernielingen aan
Wateringen Een groep van zeven jongens werd zaterdagmorgen 10 mei rond 03.30 uur aangehouden nadat zij bij het zwembad aan de Dorpskade vernielingen hadden aangericht. De politie ontdekte de jongens na een melding dat er jeugd bij het zwembad zou rondhangen. De politieagenten troffen bij het zwembad zij twee jongens aan met een nat pak, die verklaarden dat zij een duik hadden willen nemen. Binnen de hekken van het zwembad werden nog eens vijf jongens aangetroffen en aangehouden. Op het terrein van het zwembad bleken diverse vernielingen te zijn gepleegd en werden twee kratten bier aangetroffen. Tegen de verdachten, twee Wateringse broertjes van 8 en 14 jaar, vier Wateringers van 16, 17, 19 en 21 jaar, en een Naaldwijker van 20 jaar, werd proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de minderjarige jongens werden door de politie in kennis gesteld van de nachtelijke activiteiten van hun kroost.

Vrouw in scootmobiel aangereden, oproep getuigen Naaldwijk De Politie in het Westland is op zoek naar getuigen van een aanrijding van een vrouw in een scootmobiel, woensdag 7 mei omstreeks 16.30 uur op de Verspyklaan. De 60-jarige Naaldwijkse reed met haar rode scootmobiel op het fietspad van de rotonde vanaf de Verdilaan in de richting van de Van der Hoevestraat. Ter hoogte van de Verspyklaan werd de vrouw aan de linker zijkant aangereden door een zilvergrijze personenauto (merk en type onbekend). De auto wilde voor de vrouw langs de rotonde verlaten en reed de scootmobiel aan. Door de aanrijding viel de scootmobiel van de vrouw om en liep de vrouw blauwe plekken en schaafwonden op. Te hulp geschoten omstanders hebben de vrouw en haar scootmobiel weer omhoog geholpen. Heeft u zaterdagmorgen iets van deze aanrijding gezien of weet u wie de bestuurder van de bewuste personenauto is, neemt u dan contact op met Politie Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Verdachtegaat er op blote voeten vandoor
Naaldwijk Een 26-jarige man uit Monster had zaterdag 10 mei omstreeks 00.50 uur kennelijk geen zin in een blaastest en ging er op blote voeten vandoor. Agenten controleerden de snorfietser op de Pijle Tuinenweg waar bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau voor een ademanalysetest. Daar had de man echter geen zin in waarop hij zijn slippers uitschopte en er rennend op blote voeten vandoor ging. De agenten konden de man niet achterhalen en namen zijn achtergebleven snorfiets, die onverzekerd bleek te zijn, in beslag. Het rijbewijs van de man, was ook nogsteeds in handen van de controlerende agenten en werd ingevorderd. De vluchtende verdachte heeft zich inmiddels op het politiebureau gemeld waar hij werd verhoord en een proces-verbaal kreeg. Hij verklaarde in paniek te zijn geraakt door zijn aanhouding en dat hij daarom gevlucht was. Aangezien zijn huissleutel aan de sleutelbos van de achtergebleven snorfiets zat, heeft hij zijn woning bij thuiskomst via het balkon moeten betreden.

Bestuurder speedboot veroorzaakt ongeval
Delft Een 24-jarige schipper van een speedboot uit Naaldwijk veroorzaakte zaterdag 10 mei om 19.00 uur in het Rijn-Schiekanaal te Delft een ongeval op het water. Ten gevolge van zijn vaargedrag sloeg een andere boot om en zonk. De vier opvarenden van deze boot (allen uit Den Haag) raakten daarbij te water. Niemand raakte gewond, maar de opvarenden waren zeer ontdaan. De veroorzaker van het ongeval was doorgevaren richting het Haantje. Politieagenten wisten de boot te achterhalen en na aanroepen werd de boot afgemeerd. De bestuurder van de boot bleek te veel te hebben gedronken. De opvarenden van de speedboot verklaarden dat er geen aanvaring had plaatsgevonden, maar de de mensen van de andere boot zelf heel jolig waren geweest en dat door eigen toedoen hun boot water had gemaakt. De opvarenden van de omgeslagen boot hebben een andere lezing van het verhaal. Zij vertelden dat de schipper van de speedboot juist bewust (vol) gas zou hebben gegeven om daardoor een trekgolf te veroorzaken. Door deze trekgolf kapseisde de sloep. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 24-jarige die teveel had gedronken en niet over een vaarbewijs beschikte. Bovendien had de man verzuimd hulp te bieden nadat de boot kapseisde.

Jongens maken boten los
Delft Drie Nootdorpers van 18 en 19 jaar en een Hagenaar van 18 werden zondagmorgen 11 mei aangehouden omdat zij op de Houttuinen boten losmaakten van de kade. Ter plaatse gekomen agenten hielden het viertal aan en gaven hen een bekeuring voor baldadigheid. De agenten hebben de boten weer aan de kade vastgelegd.

Burgers houden inbreker aan
Delft Alerte burgers wisten zaterdag 10 mei te voorkomen dat een 24-jarige inbreker kon vluchten op vanaf de Cesar Frankstraat. Een 20-jarige Delftse zag bij terugkomst bij haar woning dat er een man op haar balkon stond. Toen zij naar de man riep, sprong hij van het balkon en stapte in een auto. Onder het balkon en naast de bewuste auto bleken ook nog twee mannen te staan. Eén van hen stapte ook in de auto. De later aangehouden verdachte rende weg maar werd tegengehouden door een vriend van de aangeefster. Hoewel zijn maatjes in de auto trachtten hem te ontzetten, wisten de omstanders de man in bedwang te houden totdat de politie ter plaatse was. De twee verdachten gingen er vervolgens in de auto vandoor. De agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en zoekt nog naar de andere twee verdachten.

Getuigen straatroof gezocht
Delft De recherche van Bureau Delft zoekt getuigen van een straatroof onder het fietsviaduct langs de provinciale weg. Een 28-jarige Delftse fietste daar zondagmorgen 11 mei omstreeks 00.45 uur, toen er plotseling twee mannen voor haar stonden. De vrouw werd bij haar keel en bovenarm vastgegrepen en gedwongen haar handtas af te staan. Hoewel de mannen een bedekt gezicht hadden wist het slachtoffer van haar belagers een gedetailleerd signalement te geven. De eerste dader was tussen de 1m80 en 1m90 lang en had een breed postuur. Hij droeg een soort wolachtige handschoenen, een donker jack en een donkere spijkerbroek. Op het jack zat op de borst een soort windflapje. De tweede man was tussen de 1m70 en 1m75 lang, had een normaal tot slank postuur en krullend haar in de nek. Hij was gekleed in donkere kleding en droeg daaronder lichtgekleurde sportschoenen. De vrouw wist te melden dat de mannen met een Antilliaans accent spraken. Heeft u iets gezien van deze straatroof of heeft u anderszins informatie die kan helpen de straatrovers te vinden? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrouwen aangehouden voor mishandeling
Zoetermeer Twee Zoetermeerse zussen van 31 en 36 jaar werden zaterdagmorgen omstreeks 03.45 uur aangehouden omdat zij bij een horecagelegenheid aan het Oostwaarts een 32-jarige Zoetermeerse zouden hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte lichtgewond en kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De toedracht is vooralsnog niet volledig duidelijk, maar ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie onderzoekt de zaak.