Politie Gelderland-Midden

Woning bestookt met vuurwerk

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:50:50

ELST - Onbekenden hebben zaterdagavond een woning in de Elster wijk Hollanderbroek bestookt met vuurwerk. Daarbij raakte niemand gewond, wel ontstond er brand en schroeischade. De politie is op zoek naar getuigen.

Even na half twaalf werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal in de keuken en bleek er op diverse plaatsen vuurtjes te branden die door de bewoners zelf konden worden geblust. Gewaarschuwde agenten troffen resten aan van (vermoedelijk zelfgemaakt) vuurwerk dat kennelijk de knal en de vuurtjes hadden veroorzaakt. Volgens de politie mag het een wonder heten dat het vuur zo beperkt was gebleven vanwege diverse brandbare zaken in de keuken van de woning. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08-065318)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw (88) opgelicht door `meteropnemer'

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:50:08

ELST - Een 88-jarige vrouw uit Elst is vorige week opgelicht en bestolen. De vrouw kreeg op donderdag tussen elf en twaalf uur in de ochtend bezoek van een man die verteld meteropnemer van een energiebedrijf te zijn. Verder gaf hij aan dat als de vrouw enkele tientallen euro's zou betalen zij voorlopig geen rekening zou krijgen van het energiebedrijf. Kennelijk zag de man kans het vertrouwen te winnen van het slachtoffer en ging er uiteindelijk met een tiental euro's vandoor. Pas later kreeg de Elstse argwaan en waarschuwde de politie. De man bleek toen al in geen velden of wegen te bekennen. Het zou gaan om een blanke man met kort donker en golvend haar, ongeveer 35 jaar oud en gekleed in een zwarte broek met een wit overhemd met lange mouwen. De man zou ongeveer 1.75 m lang zijn. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en heeft de volgende tips:

o Ga NOOIT in op afspraken aan de deur! Als er iemand bij u aan de deur komt, vraag dan altijd om een identiteitsbewijs. Controleer dat ook in de hand, vaak gebruikt men een vals identiteitsbewijs. Onder andere energiebedrijven, zorginstellingen, bankenen de politie zijn zelfs verplicht zich te legitimeren.
o Wees alert bij vreemden. Raak niet in paniek! Blijf rustig en zeg dat u even belt met het bedrijf waarvan de betreffende persoon zegt te komen om te controleren of het klopt. Laat degene aan de deur NIET binnen. Geef aan dat u (indien u geïnteresseerd bent) op een ander tijdstip een afspraak wilt maken of een afspraak bij bijvoorbeeld de bank of het bedrijf zelf. Neem dan altijd contact op met de bank of het bedrijf en raadpleeg een
bekende of familielid.
o Laat een onbekende klusjesman, tuinman of iemand die vraagt om uw pinpas of om geld niet binnen en ga vooral niet in op hun verzoek. Hoe betrouwbaar en verzorgd
de persoon ook lijkt of hoe hoog de nood ook is. o Onthoud dat medewerkers van een bank, een verzekeringsmaatschappij, de thuiszorg etc. niet onaangekondigd bij u aan de deur komen voor financiële zaken.
Hiervoor wordt altijd een afspraak gemaakt!
(08-063953)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hervelder raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:48:55

ZETTEN - Een 35-jarige motorrijder uit Herveld is vrijdag in Zetten zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij was betrapt op een forse snelheidsovertreding. Een onopvallende motorsurveillant van het verkeershandhavingsteam (VHT) kreeg de Hervelder in het vizier toen hij rond half negen met hoge snelheid over de onder meer de Wageningsestraat reed. Op de Weteringsewal constateerde de motoragent dat de man met een snelheid van 135 km/u reed (130 na correctie): een overschrijding van 50 km/u. De man werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren.
(08-064837)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na kantelen quad

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:48:24

VALBURG - Een 25-jarige vrouw uit Breda is vrijdagavond gewond geraakt na een ongeval met een quad in Valburg. De vrouw reed rond half zes op een squad (een soort vierwielige terrein motor) op een afgesloten terrein aan de Valburgsestraat. Op een gegeven moment kantelde het voertuigje, waarbij de Bredase met haar hoofd tegen een boom aan sloeg. Het slachtoffer is met vermoedelijk hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (08-064748)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Overbetuwe/Lingewaard
Publicatiedatum: 12-5-2008 13:47:20

OVERBETUWE/LINGEWAARD - In de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard zijn zaterdag controles gehouden op de dijkwegen. In totaal 17 bestuurders werden beboet voor verschillende (verkeers-)overtredingen. De controles waren van te voren aangekondigd.

Gedurende de middag- en avonduren werd gecontroleerd op de Drielse Rijndijk in Heteren, de Valburgsestraat in Slijk-Ewijk en Waaldijk in Bemmel.

In Heteren werd tussen drie uur en half zes gecontroleerd en werden zeven bekeuringen uitgedeeld: 4 voor te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 111 km/u waar maximaal 60 is toegestaan), 2 voor het rijden zonder gordel en 1 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

In Slijk-Ewijk was de opbrengst tussen half zes en zeven uur vier bekeuringen. Twee bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed (hoogst gemeten promillage was 1,11 - ongeveer twee keer teveel), een bestuurder kreeg een boete in verband met het vervoeren van losse lading. Een ander kreeg een proces-verbaal wegens het beledigen van agenten.

Tussen half acht en half tien controleerde het VHT op de Waaldijk in Bemmel. Van de 178 passanten kregen er 3 een bon voor te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 91 km/u waar maximaal 50 was toegestaan) en 1 bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (0,83 promille, anderhalf keer teveel). Tenslotte werden er twee bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel en het rijden zonder helm.
De controles van het VHT worden regelmatig van te voren aangekondigd op de website www.verkeershandhaving.nl.

(08-065259 / 065264 / 065263)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Angerlo/Duiven

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:46:33

ANGERLO/DUIVEN - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) zijn vrijdagavond enkele vooraf aangekondigde verkeerscontroles gehouden in Angerlo en Duiven. Daarbij werden in totaal 11 bekeuringen uitgedeeld. Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten.

Tussen negen en half elf werd gecontroleerd op de Zevenaarseweg in Angerlo. Van 165 passanten werd met behulp van de Lasergun de snelheid gemeten. Daarvan bleken er 6 die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 129 km/u terwijl daar maximaal 80 is toegestaan. De 6 bestuurders werden ook gecontroleerd op alcoholgebruik, maar geen van hen bleek onder invloed.

Vervolgens werd tussen half twaalf en kwart over drie 's nachts post gevat op de Rivierweg in Duiven, nabij de Noordelijke Parallelweg. Ruim 300 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Vijf van hen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Twee van hen zelf zo diep dat ze hun rijbewijs moesten inleveren: een 51-jarige man uit De Steeg met een promillage van 1,48 (bijna drie keer teveel) en een 21-jarige Arnhemmer met een promillage van 1,28 (beginnend bestuurder en dus zes keer teveel).
De controles van het VHT worden regelmatig van te voren aangekondigd op de website www.verkeershandhaving.nl.
(08-064845 / 064975)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man overleden na val in Lathumse Plas

Publicatiedatum: 12-5-2008 9:58:13

LATHUM - Een 38-jarige man uit het Poolse Tarnobrzeg is maandagochtend 12 mei rond 00.30 uur in de Lathumse plas aan de Marsweg bij Lathum te water geraakt. Later in de nacht overleed hij in het ziekenhuis aan de gevolgen van dit ongeluk.

De man zou met twee vrienden een steiger op gelopen zijn, omdat zij op zoek zouden zijn naar muziek die zij hoorden. Zij veronderstelden een feest te kunnen bezoeken. Op de schuin aflopende steiger raakte het slachtoffer echter in draf, waardoor hij op het einde niet meer tijdig kon stoppen en in het water viel. Zijn vrienden probeerden hem nog uit het water te halen, maar slaagden daar niet in omdat zij niet konden zwemmen. Daarop alarmeerden zij de hulpdiensten. Uiteindelijk heeft de brandweer het slachtoffer uit het water kunnen halen. Hoewel de man daarop direct is overgebracht naar het ziekenhuis, kwam hij daar later in de nacht alsnog te overlijden. De politie kan niet uitsluiten dat alcoholgebruik van betrokkenen mede van invloed is geweest op het verloop van het incident.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie | perspiket
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
026 376 3050

---


- einde berichten -


---

---
Laatst gewijzigd 27-04-2007 | © Politie Gelderland-Midden