Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemse beroofd van tas

Publicatiedatum: 12-5-2008 16:53:17

ARNHEM - Een 36-jarige vrouw uit Arnhem is zondagochtend vroeg op de Bakenbergseweg in haar woonplaats beroofd van haar tas. Het slachtoffer wilde rond vier uur bij thuiskomst uit haar auto stappen toen een tot dusver onbekende man haar portierruit insloeg en haar handtas meenam. Vervolgens was haar belager in een auto gestapt en weggereden richting Amsterdamseweg. Volgens het slachtoffer, dat verder met de schrik vrij was gekomen, ging het om een man met een getinte huidskleur van tussen de 20 a 25 jaar, gekleed in een donkere jas met een capuchon over het hoofd. De auto waarin de belager was gestapt werd omschreven als een grijze, klein model personenauto, lijkend op een Opel Corsa. De politie roept getuigen op te reageren via 0900-8844.
(08-065432)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van slaan en bijten op cellengang
Publicatiedatum: 12-5-2008 16:52:43

ARNHEM - Een agent en een arrestantenverzorgster van de politie Gelderland-Midden hebben aangifte gedaan van mishandeling door een arrestant. De arrestant, een 36-jarige vrouw uit Arnhem, was zaterdagavond aangehouden na een melding van overlast vanuit haar woning in de wijk Lombok. Eenmaal in het cellencomplex van het politiebureau aan de Beekstraat zou ze een agent in de vingers tot bloedens toe hebben gebeten. Een arrestantenverzorgster moest een klap en een schop incasseren. De vrouw was kennelijk onder invloed van alcohol en is later vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-065236)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Elstse aangereden, veroorzaker rijdt door

Publicatiedatum: 12-5-2008 16:52:08

ARNHEM - Op de Lange Akkers Arnhemse is zaterdagavond een gewonde vrouw uit Elst op straat aangetroffen. Het vijftigjarige slachtoffer was zeer waarschijnlijk aangereden terwijl ze op de fiets reed. De andere partij was doorgereden zonder zich bekend te maken. De politie zoekt getuigen.

De Elstse werd rond kwart voor zeven liggend op straat aangetroffen door passanten op de Lange Akkers, een verbindingsweg tussen de wijken Rijkerswoerd en De Laar Oost, vlabij het viaduct van de Nijmeegseweg. Volgens omstanders had ze in eerste instantie verklaard te zijn aangereden door een scooter. Later bleek het slachtoffer niet meer in staat een verklaring af te leggen. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht maar van enig letsel bleek geen sprake. De politie is nog wel op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten wat er zich op de Lange Akkers heeft afgespeeld. De Arnhemse politie is bereikbaar via 0900-8844.
(08-065214)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongetje (3) aangereden, automobilist gezocht

Publicatiedatum: 12-5-2008 16:51:24

ARNHEM - Een driejarig jongetje uit Arnhem is zondagavond lichtgewond geraakt nadat hij op het Brandenburgseplein in zijn woonplaats was aangereden door een auto. De automobilist bracht het slachtoffertje met zijn moeder naar het ziekenhuis maar heeft mogelijk vanwege de consternatie geen naam en adres achtergelaten. De politie is nu naar de man op zoek. Het slachtoffertje zou rond kwart voor negen achter een ballon zijn aangerend en eenmaal op de rijbaan zijn aangereden door een auto, die het plotseling overstekende jongetje kennelijk niet meer had kunnen ontwijken. Het slachtoffertje kon na een nacht observatie naar huis en bleek alleen wat schrammen en blauwe plekken aan het ongeval te hebben overgehouden.
(08-065690)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter met geweld bestolen, man opgepakt
Publicatiedatum: 12-5-2008 16:50:55

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige Arnhemmer opgepakt op verdenking van diefstal met geweld. De man zou samen met anderen een 25-jarige Arnhemmer hebben bestolen van zijn geld. Volgens het slachtoffer zat hij op een terras op de Korenmarkt met een bankbiljet in de hand. Toen er een groepje jongeren voorbij kwam zou een van hen het geld uit zijn handen hebben gegrist. Daarop ging het slachtoffer er met enkele getuigen achteraan. Op de Korenstraat kwam het tot een confrontatie waarbij de Westervoorter door meerdere personen zou zijn geschopt en geslagen. Daarbij zou het slachtoffer ook een ketting afhandig zijn gemaakt. Op het Willemsplein hielden gewaarschuwde agenten even later op aanwijzen van getuigen de 22-jarige Arnhemmer aan. Van de overige betrokkenen ontbreekt nog elk spoor. De verdachte Arnhemmer is in verzekering gesteld.
(08-065724)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Nijmegenaar aangehouden na ruzie

Publicatiedatum: 12-5-2008 16:50:17

ARNHEM - Een dertigjarige man uit Nijmegen is maandagochtendvroeg door de Arnhemse politie aangehouden wegens onder meer mishandeling, vernieling en het rijden onder invloed. De Nijmegenaar werd rond half vier op de Boulevard Heuvelink aangetroffen nadat bij de politie gemeld was dat daar gevochten werd. Naast de Nijmegenaar werden ook een 28-jarige Arnhemmer en twee getuigen aangetroffen. Volgens hen zou de Nijmegenaar de Arnhemmer tot twee keer toe hebben klemgereden, een keer op de Driepoortenweg en later op de Boulevard Heuvelink. In beide gevallen zou de Nijmegenaar klappen hebben uitgedeeld. Ook was het tot schade aan de auto van de Arnhemmer zijn gekomen. De Nijmegenaar en de Arnhemmer bleken elkaar te kennen. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding tot het conflict zijn geweest. De Nijmegenaar bleek bovendien onder invloed van alcohol. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(08-065737)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Poolse mannen verdacht van diefstal wielen

Publicatiedatum: 12-5-2008 16:49:37

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft maandagochtendvroeg op de Dullertstraat in het Spijkerkwartier drie mannen met Poolse nationaliteit aangehouden op verdenking van diefstal van enkele wielen. Agenten waren rond kwart over vier bij een klein brandje geroepen op de Karel van Gelderstraat. Kort daarna zagen agenten een man bij het zien van de politie wegrennen en in een auto duiken. Bij controle bleken er drie wielen achterin de auto te liggen. Een geparkeerde auto verderop in de straat bleek op een krik te staan en drie wielen te missen. Daarop werd de man aangehouden. Twee anderen die bij de auto stonden, werden eveneens aangehouden. De auto waarbij de Polen waren aangetroffen werd in beslag genomen. Een vierde Pool, die zich in de loop van de ochtend bij de politie meldde om te vragen waar zijn auto was werd ook aangehouden. De vier verdachten, twee van 24, een van 34 en een van 43 jaar, zijn in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of de vier nog meer op hun kerfstok hebben. (08-065748)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer (16) aangehouden na mishandeling in zwembad
Publicatiedatum: 12-5-2008 16:48:51

ARNHEM - De politie heeft zondag een zestienjarige Arnhemmer aangehouden die ervan verdacht wordt een dag eerder een zeventienjarige Westervoorter te hebben mishandeld in een zwembad aan de Hommelseweg. De twee bleken elkaar te kennen van school en zouden al eerder onderling ruzie hebben gehad. Bij een treffen in het Arnhemse zwembad zou de Arnhemmer het slachtoffer bij de keel hebben gepakt en hem vervolgens met vermoedelijk een bos sleutels in de hand hebben geslagen. De Westervoorter liep daarbij een bloedende hoofdwond op. Personeel van het bad greep in en maakte een eind aan de mishandeling. De Arnhemmer had echter weten te ontkomen. Toen hij een dag later weer in het bad verscheen werd hij alsnog aangehouden. De jongen is in verzekering gesteld.
(08-065221)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Woning bestookt met vuurwerk

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:50:50

ELST - Onbekenden hebben zaterdagavond een woning in de Elster wijk Hollanderbroek bestookt met vuurwerk. Daarbij raakte niemand gewond, wel ontstond er brand en schroeischade. De politie is op zoek naar getuigen.

Even na half twaalf werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal in de keuken en bleek er op diverse plaatsen vuurtjes te branden die door de bewoners zelf konden worden geblust. Gewaarschuwde agenten troffen resten aan van (vermoedelijk zelfgemaakt) vuurwerk dat kennelijk de knal en de vuurtjes hadden veroorzaakt. Volgens de politie mag het een wonder heten dat het vuur zo beperkt was gebleven vanwege diverse brandbare zaken in de keuken van de woning. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08-065318)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw (88) opgelicht door `meteropnemer'

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:50:08

ELST - Een 88-jarige vrouw uit Elst is vorige week opgelicht en bestolen. De vrouw kreeg op donderdag tussen elf en twaalf uur in de ochtend bezoek van een man die verteld meteropnemer van een energiebedrijf te zijn. Verder gaf hij aan dat als de vrouw enkele tientallen euro's zou betalen zij voorlopig geen rekening zou krijgen van het energiebedrijf. Kennelijk zag de man kans het vertrouwen te winnen van het slachtoffer en ging er uiteindelijk met een tiental euro's vandoor.

Pas later kreeg de Elstse argwaan en waarschuwde de politie. De man bleek toen al in geen velden of wegen te bekennen. Het zou gaan om een blanke man met kort donker en golvend haar, ongeveer 35 jaar oud en gekleed in een zwarte broek met een wit overhemd met lange mouwen. De man zou ongeveer 1.75 m lang zijn. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en heeft de volgende tips:

o Ga NOOIT in op afspraken aan de deur! Als er iemand bij u aan de deur komt, vraag dan altijd om een identiteitsbewijs. Controleer dat ook in de hand, vaak gebruikt men een vals identiteitsbewijs. Onder andere energiebedrijven, zorginstellingen, bankenen de politie zijn zelfs verplicht zich te legitimeren.
o Wees alert bij vreemden. Raak niet in paniek! Blijf rustig en zeg dat u even belt met het bedrijf waarvan de betreffende persoon zegt te komen om te controleren of het klopt. Laat degene aan de deur NIET binnen. Geef aan dat u (indien u geïnteresseerd bent) op een ander tijdstip een afspraak wilt maken of een afspraak bij bijvoorbeeld de bank of het bedrijf zelf. Neem dan altijd contact op met de bank of het bedrijf en raadpleeg een
bekende of familielid.
o Laat een onbekende klusjesman, tuinman of iemand die vraagt om uw pinpas of om geld niet binnen en ga vooral niet in op hun verzoek. Hoe betrouwbaar en verzorgd
de persoon ook lijkt of hoe hoog de nood ook is. o Onthoud dat medewerkers van een bank, een verzekeringsmaatschappij, de thuiszorg etc. niet onaangekondigd bij u aan de deur komen voor financiële zaken.
Hiervoor wordt altijd een afspraak gemaakt!
(08-063953)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hervelder raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:48:55

ZETTEN - Een 35-jarige motorrijder uit Herveld is vrijdag in Zetten zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij was betrapt op een forse snelheidsovertreding. Een onopvallende motorsurveillant van het verkeershandhavingsteam (VHT) kreeg de Hervelder in het vizier toen hij rond half negen met hoge snelheid over de onder meer de Wageningsestraat reed. Op de Weteringsewal constateerde de motoragent dat de man met een snelheid van 135 km/u reed (130 na correctie): een overschrijding van 50 km/u. De man werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren.
(08-064837)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na kantelen quad

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:48:24

VALBURG - Een 25-jarige vrouw uit Breda is vrijdagavond gewond geraakt na een ongeval met een quad in Valburg. De vrouw reed rond half zes op een quad (een soort vierwielige terrein motor) op een afgesloten terrein aan de Valburgsestraat. Op een gegeven moment kantelde het voertuigje, waarbij de Bredase met haar hoofd tegen een boom aan sloeg. Het slachtoffer is met vermoedelijk hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (08-064748)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Overbetuwe/Lingewaard
Publicatiedatum: 12-5-2008 13:47:20

OVERBETUWE/LINGEWAARD - In de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard zijn zaterdag controles gehouden op de dijkwegen. In totaal 17 bestuurders werden beboet voor verschillende (verkeers-)overtredingen. De controles waren van te voren aangekondigd.

Gedurende de middag- en avonduren werd gecontroleerd op de Drielse Rijndijk in Heteren, de Valburgsestraat in Slijk-Ewijk en Waaldijk in Bemmel.

In Heteren werd tussen drie uur en half zes gecontroleerd en werden zeven bekeuringen uitgedeeld: 4 voor te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 111 km/u waar maximaal 60 is toegestaan), 2 voor het rijden zonder gordel en 1 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

In Slijk-Ewijk was de opbrengst tussen half zes en zeven uur vier bekeuringen. Twee bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed (hoogst gemeten promillage was 1,11 - ongeveer twee keer teveel), een bestuurder kreeg een boete in verband met het vervoeren van losse lading. Een ander kreeg een proces-verbaal wegens het beledigen van agenten.

Tussen half acht en half tien controleerde het VHT op de Waaldijk in Bemmel. Van de 178 passanten kregen er 3 een bon voor te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 91 km/u waar maximaal 50 was toegestaan) en 1 bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (0,83 promille, anderhalf keer teveel). Tenslotte werden er twee bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel en het rijden zonder helm.
De controles van het VHT worden regelmatig van te voren aangekondigd op de website www.verkeershandhaving.nl.

(08-065259 / 065264 / 065263)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Angerlo/Duiven

Publicatiedatum: 12-5-2008 13:46:33

ANGERLO/DUIVEN - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) zijn vrijdagavond enkele vooraf aangekondigde verkeerscontroles gehouden in Angerlo en Duiven. Daarbij werden in totaal 11 bekeuringen uitgedeeld. Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten.

Tussen negen en half elf werd gecontroleerd op de Zevenaarseweg in Angerlo. Van 165 passanten werd met behulp van de Lasergun de snelheid gemeten. Daarvan bleken er 6 die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 129 km/u terwijl daar maximaal 80 is toegestaan. De 6 bestuurders werden ook gecontroleerd op alcoholgebruik, maar geen van hen bleek onder invloed.

Vervolgens werd tussen half twaalf en kwart over drie 's nachts post gevat op de Rivierweg in Duiven, nabij de Noordelijke Parallelweg. Ruim 300 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Vijf van hen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Twee van hen zelf zo diep dat ze hun rijbewijs moesten inleveren: een 51-jarige man uit De Steeg met een promillage van 1,48 (bijna drie keer teveel) en een 21-jarige Arnhemmer met een promillage van 1,28 (beginnend bestuurder en dus zes keer teveel).
De controles van het VHT worden regelmatig van te voren aangekondigd op de website www.verkeershandhaving.nl.
(08-064845 / 064975)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man overleden na val in Lathumse Plas

Publicatiedatum: 12-5-2008 9:58:13

LATHUM - Een 38-jarige man uit het Poolse Tarnobrzeg is maandagochtend 12 mei rond 00.30 uur in de Lathumse plas aan de Marsweg bij Lathum te water geraakt. Later in de nacht overleed hij in het ziekenhuis aan de gevolgen van dit ongeluk.

De man zou met twee vrienden een steiger op gelopen zijn, omdat zij op zoek zouden zijn naar muziek die zij hoorden. Zij veronderstelden een feest te kunnen bezoeken. Op de schuin aflopende steiger raakte het slachtoffer echter in draf, waardoor hij op het einde niet meer tijdig kon stoppen en in het water viel. Zijn vrienden probeerden hem nog uit het water te halen, maar slaagden daar niet in omdat zij niet konden zwemmen. Daarop alarmeerden zij de hulpdiensten. Uiteindelijk heeft de brandweer het slachtoffer uit het water kunnen halen. Hoewel de man daarop direct is overgebracht naar het ziekenhuis, kwam hij daar later in de nacht alsnog te overlijden. De politie kan niet uitsluiten dat alcoholgebruik van betrokkenen mede van invloed is geweest op het verloop van het incident.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie | perspiket
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
026 376 3050

---

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:05:40

WAGENINGEN - In een woning in de bloemenbuurt in Wageningen heeft de politie zaterdagavond de 27-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 33-jarige vriendin. De man zou onder invloed van alcohol ruzie hebben gekregen met zijn vriendin en haar onder meer de keel hebben dichtgeknepen. De vrouw zag daarbij kans de woning uit te vluchten maar keerde even later weer terug. Vervolgens zou de Wageninger zijn vriendin hebben geslagen, geschopt en een mes op de keel hebben gezet. Buurtbewoners waarschuwde de politie die de man even later in zijn woning aanhield. Daarbij werd ook een mes in beslag genomen wat de man bij zich droeg. In de woning nam de politie nog meer messen in beslag om te onderzoeken of ze onder de wapenwetgeving vallen. De Wageninger is ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan. Ze bleek enkele zichtbare verwondingen te hebben opgelopen.
(08-065288)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wekerommer gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:05:07

EDERVEEN - Bij een verkeersongeval op de Oudendijk in Ederveen in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 26-jarige automobilist uit Wekerom gewond geraakt. Zijn passagier, een 19-jarige Lunterenaar, was met de schrik vrij gekomen. De Wekerommer reed omstreeks kwart over twee van Ede richting Ederveen en verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto belandde daarbij in een greppel en botste tegen een betonnen duiker. De bijrijder had eigenhandig uit het wrak weten te klauteren, de Wekerommer is door de hulpdiensten uit de wagen gehaald. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Om te kijken of er drank in het spel was is van de bestuurder bloed afgenomen voor een bloedproef. (08-065003)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens verdacht van inbraakpoging

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:04:27

BENNEKOM - Een zestienjarige Edenaar en een achttienjarige jongen uit Almere zijn vrijdagavond in Bennekom door de politie aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De twee zouden door de bewoner van een pand aan de Bovenweg en een getuige zijn overlopen.

Volgens de Bennekommer en de getuige stonden de twee aan een zijdeur van zijn woning te morrelen. Toen ze de jongens aanspraken gingen ze er te voet vandoor, daarbij op de hielen gezeten door de getuigen. Op de Hogeweg werden de jongens op aanwijzen van de getuigen door gewaarschuwde agenten aangehouden. Een van de getuigen verklaarde het verdachte duo met zijn mobiele telefoon gefotografeerd te hebben. De beide jongens werden meegenomen naar het politiebureau. Ondanks uitgebreid onderzoek kon echter niet worden aangetoond dat het duo zich aan een strafbare poging tot inbraak zou hebben schuldig gemaakt. Aan de woning werd ook geen schade aangetroffen. In overleg met justitie werden de twee jongens in de loop van zondag weer vrijgelaten.
(08-064794)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ritje zonder rijbewijs eindigt tegen politiewagen
Publicatiedatum: 12-5-2008 15:03:56

SCHERPENZEEL - Een ritje zonder rijbewijs in de auto van een familielid is voor een negentienjarige Nijmegenaar in Scherpenzeel afgelopen weekend geëindigd met een botsing met een politiewagen. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

Agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag op 't Zwarte Land een auto rijden met gedoofd verlichting. De agenten gingen er achteraan en wilden een stopteken geven. Voordat ze daar de kans toe kregen stopte de wagen en reed achteruit tegen de politiewagen. De agenten hielden daarop beide inzittenden aan. De bestuurder bleek de negentienjarige Nijmegenaar te zijn. Hij verklaarde later de autosleutels van een familielid te hebben gepakt die net als hij in een vlakbij gelegen bedrijf werkte. Als reden daarvoor gaf hij op bezig te zijn met rijles en `even een rondje te willen maken'. De bijrijder had niet geweten dat de Nijmegenaar geen rijbewijs had en kon niets strafbaars verweten worden. Tegen de Nijmegenaar is proces-verbaal opgemaakt. Bij de botsing had een van de agenten een kneuzing opgelopen aan een schouder en onderarm. (08-064949)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gepakt na diefstal wijn uit bar

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:03:14

WAGENINGEN - Een twintigjarige man uit Opheusden is in de nacht van zaterdag op zondag door de Wageningse politie opgepakt in verband met diefstal van een fles wijn uit de bar van een horecazaak aan de Markt. Getuigen hadden de Opheusdenaar in een onbewaakt ogenblik achter de bar zien lopen en een fles zien. De man liep vervolgens de zaak uit en verschanste zich elders op een terras. Daar werd hij even later door personeel van de zaak aangetroffen met de buit nog in het bezit. Het personeel nam de Opheusdenaar mee en droeg hem over aan de politie. De Opheusdenaar bekende en kreeg later een boete van 150 euro. (08-065400)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie: brand leegstaand pand mogelijk aangestoken
Publicatiedatum: 12-5-2008 15:02:16

BARNEVELD - De politie in Barneveld vermoedt dat de brand in een leegstaand pand aan de Burgemeester Aschofflaan is aangestoken. Dat blijkt onder meer uit sporen die zijn aangetroffen. Passanten ontdekten de brand in de nacht van zaterdag op zondag, even na een uur. Het pand, dat kennelijk op de nominatie stond om gesloopt te worden, brandde volledig uit, evenals een bijbehorende schuur. Bij het voorval raakte verder niemand gewond.
(08-065358)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker opgepakt na diefstal van begraafplaats
Publicatiedatum: 12-5-2008 15:01:25

NIJKERK - Een 61-jarige man uit Nijkerk is vrijdagavond door de politie in zijn woonplaats opgepakt in verband met diefstallen vanaf een begraafplaats aan de Frieswijkstraat. Toezichthouders van de gemeente hielden toezicht op de begraafplaats in verband met eerder gemelde diefstallen en zagen die vrijdag rond kwart voor zeven de Nijkerker van de begraafplaats af komen. De man bleek enkele plantjes bij zich te hebben waarover hij geen redelijke verklaring kon afleggen. De Nijkerker werd aan de politie overgedragen en bekende later meerdere keren planten en struiken te hebben gestolen vanaf de begraafplaats. Uit de tuin van de man werden later enkele planten, een treurwilg en een drietal struiken gehaald en later aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven. De Nijkerker is na verhoor vrijgelaten, justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. (08-064771)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden wegens diefstal

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:00:50

WAGENINGEN/BENNEKOM - De politie van Wageningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarig meisje uit Tiel en een 28-jarige man uit Kerk-Avezaath aangehouden wegens diefstal. De twee werden kort voor twee uur 's nachts door agenten aangetroffen op de Van Balverenweg in Bennekom, nadat eerder verdachte situaties waren gemeld op onder meer de Postjesweg in Wageningen. Daar zou volgens een getuige een vrouw geprobeerd hebben koper te stelen vanaf een bouwplaats. Bij controle zagen agenten achter de voorstoelen van de auto een koperen pijp liggen. In de auto werden verder onder meer drugs, een deel van een autoradio en inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het stel dat in de auto zat werd vervolgens aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De twee bekenden later het koper en twee autoradio's te hebben gestolen. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-064960)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


- einde berichten -


---

---
Laatst gewijzigd 27-04-2007 | © Politie Gelderland-Midden