Persberihcten stad Utrecht, 16.45 uur

Utrecht, 12-05-2008

Vechtpartij

UTRECHT Twee bewoners van de Bosschahof zijn vrijdagavond 9 mei aangehouden in verband met een vechtpartij. Omstreeks 20.25 uur kreeg de politie een melding dat werd gevochten tussen verschillende groepen bewoners. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse, waaronder politie te paard, waarna de rust enigszins weerkeerde. Op straat stond een flink aantal mensen. Omdat een getuige meende een wapen te hebben gezien, werden politiehonden ingeschakeld om te zoeken. Deze troffen echter niets aan. Na het verhaal van enkele bewoners te hebben aangehoord, besloten de agenten twee verdachten aan te houden: twee Utrechters van 49 en 38 jaar. Ze werden meegenomen naar het bureau. Daar gaven beiden onafhankelijk van elkaar te kennen de kwestie uit te willen praten met elkaar. Nadat ze onder begeleiding van de politie een geslaagd verzoeningsgesprek hadden gevoerd, zijn de mannen heengezonden.

Brandstichting auto

UTRECH Op de Verlengde Houtrakgracht is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei een auto uitgebrand. Twee andere autos raakten beschadigd. De politie kreeg omstreeks 03.15 uur een melding dat een auto in brand stond. Toen de politie ter plaatse kwam, vatten snel de twee naastgeparkeerde autos eveneens vlam. Sporen die werden aangetroffen, duiden erop dat er sprake is van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdachte mobiliseert buurt

UTRECHT Bij de aanhouding zaterdag 10 mei van een 18-jarige Utrechter op de Timorkade, ontstond een oploop van buurtbewoners. Drie politieagenten kwamen te staan tegenover een groep van 30 tot 40 personen. De agenten deelden de verdachte een tik uit met een wapenstok en gebruikten pepperspray tegen een andere persoon.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Van Riebeeckstraat fietsen op straat gooide en spiegels van autos trapte. Enkele agenten gingen er op af en troffen de verdachte aan op de Timorkade. Hij voldeed aan het opgegeven signalement, waarop hij werd aangehouden.

Terwijl de agenten bezig waren met de aanhouding, riep de verdachte zijn broers (22 en 24) te hulp. Zon tien mensen kwamen op het geschreeuw af. De verdachte bleef maar schelden en probeerde de omstanders op te zetten tegen de politie. Het tumult trok steeds meer bekijks. Met behulp van extra opgeroepen collegas wisten de agenten de situatie onder controle te krijgen. De drie broers werden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Een 20-jarige vrouw werd later alsnog aangehouden. Zij had zich tijdens de schermutselingen bedreigend uitgelaten tegen een agent. De 18-jarige verdachte is in verzekering gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Aanhouding voor vernieling

UTRECHT Twee mannen zijn zaterdagavond 10 mei aangehouden wegens vernieling. Het gaat om een 26-jarige Nieuwegeiner en een 24-jarige Utrechter. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen een vol blikje door een ruit van een woning aan de Wittevrouwensingel hadden gegooid. Een getuige ging achter de daders aan en gaf hun positie door aan de politie. Een motoragent wist hen na een korte achtervolging door de Vogelenbuurt te laten stoppen. Toen hij samen met andere agenten hen wilde aanhouden, probeerde de Nieuwegeiner, alsnog te ontkomen. Hij werd met gepast geweld aangehouden en geboeid. Dat trok het nodige bekijks van buurtbewoners.

Opdringerig publiek bij woningbrand

UTRECHT Bij een uitslaande brand in een woning aan de Bernadottelaan zaterdagavond 10 mei heeft de politie de handen vol gehad aan het op afstand houden van het publiek. Omstreeks 21.00 uur kwamen verscheiden meldingen binnen van de brand. De brandweer ging met drie wagens ter plaatse om te blussen. De politie had moeite om de toegestroomde jongeren uit de wijk op afstand te houden. Ze trokken zich niets aan van de afzetting, lieten zich niet aanspreken en gooiden zelfs stenen naar brandweer en agenten. Ook ouderen lieten zich niet wegsturen. De komst van hondengeleiders hielp om de jeugd een beetje in het gareel te krijgen. De brand werd geblust en bleek in de keuken te zijn ontstaan.

Verkrachting en beroving vrouw

UTRECHT Een prostituee op het Zandpad is in de nacht van zaterdag op zondag 11 mei het slachtoffer geworden van een verkrachting en beroving. Tegen het eind van de nacht kwam een man als klant binnen. Plotseling haalde de man een wapen te voorschijn en dwong de vrouw tegen haar wil tot seks. Vervolgens ging hij er met geld van het slachtoffer vandoor en liep richting de Marnixlaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900 - 88 44.

Brand in horecagelegenheid

VLEUTEN Een uitslaande brand heeft een deel van een horecagelegenheid aan de Odenveltlaan zondagmiddag in de as gelegd. Omstreeks 11.40 uur kreeg de politie een melding van een binnenbrand. Agenten gingen er op af en zagen hoe het vuur razendsnel om zich heen greep. De brand trok veel bekijks van omwonenden en betrokkenen. De Odenveltlaan werd afgezet, alsmede de Hindersteinlaan tussen de Schoollaan en de kruising met de Pastoor Ohllaan. De brandweer kwam met vier wagens terplaatse, waaronder een ladderwagen. Brandweerlieden gingen na ene korte inspectie in het pand weer naar buiten in verband met instortingsgevaar. De politie ontruimde zeven woningen aan de Hindersteinlaan vanwege de uitslaande vlammen aan de achterzijde. De politie schakelde Slachtofferhulp in voor een aantal direct betrokkenen. Onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Beroving

UTRECHT Een 22-jarige man uit Den Bosch is in de nacht van zondag op maandag 12 mei het slachtoffer geworden van een beroving. Omstreeks 02.00 uur stopte hij met zijn auto voor een rotonde op de Europalaan. Daarop trok een onbekende vrouw het portier open en griste zijn portemonnee weg. Toen de man haar probeerde tegen te houden, werd hij geslagen. Het gaat om een tengere vrouw van circa 30 - 35 jaar oud,
1.65 - 1.70 cm lang met een donkere huidskleur. Ze heeft rossig met zwart halflang haar, een gouden tand en droeg een lichtkleurige trui en donkere rok. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zich te melden: 0900 88 44.

Woninginbraak

UTRECHT Bij een woninginbraak aan de Prinses Margrietstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 mei is een lcd-televisie buitgemaakt. Omstreeks 01.20 uur werden twee stenen door de ruit gegooid. Getuigen zagen dat de daders op een crossmotor reden. De bestuurder droeg een lichtkleurige helm met donker vizier. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele andere getuigen op zich te melden bij de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44. Anoniem melden kan ook, bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Autokraker op heterdaad gepakt

UTRECHT Een politieagent in zijn vrije tijd heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 mei een 18-jarige autokraker op heterdaad aangehouden. Daarbij maakte de verdachte met een steekvoorwerp stekende bewegingen richting de agent. Deze wist hem na een worsteling echter toch te overmeesteren.

Het incident spelde zich af op de Meredith Willsonstraat. Omstreeks
02.00 zag de agent al een verdachte auto voorbijrijden. Daarover lichtte hij dienstdoende collegas in. Een kwartier later hoorde hij een harde knal. Toen hij een kijkje nam, zag hij twee mannen bij een opengebroken auto staan. Een van de verdachten rende weg, de ander kon dus in de kraag worden gegrepen. De man is overgebracht naar het bureau. De agent heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een 36-jarige Utrechter is zaterdagavond 10 mei op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak aan de Everard Meijsterlaan. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. Agenten gingen er op af en troffen de verdachte in de woning aan. Hij was binnengekomen door een ruit in te slaan. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld. Met toestemming van de verdachte hebben agenten een kijkje in zijn woning genomen. In een slaapkamer troffen zij een illegaal in Nederland verblijvende Palestijn (33) aan. Deze is ingesloten en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Inbrekers ontkomen

UTRECHT Bij een woninginbraak op de Lauwerecht op zondag 11 mei wisten drie verdachten te ontkomen. Getuigen belden omstreeks 14.45 uur dat drie mannen bezig waren in te breken. Een van hen zette de achtervolging in toen de mannen weer naar buiten kwamen en wegrenden door een steegje naar de Schermerhornstraat. Agenten stelden nog een onderzoek in, maar troffen niemand meer aan. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44.

Twee fietsendieven aangehouden

UTRECHT Politieagenten die zondagavond 11 mei een bekende drugsgebruiker in de gaten hielden omdat zij vermoedden dat hij een fiets wilde stelen, stuitten bij toeval op twee andere fietsendieven. Omstreeks 23.00 uur zagen zij de twee op de Oudegracht een fiets uit het rek pakken en weer wegzetten. De agenten richtten hun aandacht op het tweetal en constateerden dat zij zich op verschillende manieren verdacht gedroegen. Uiteindelijk zagen zij een van de mannen tot tweemaal toe een deur binnengaan, terwijl de ander buiten bleef wachten. De tweede keer had de man een fiets bij zich en gingen ze er samen vandoor. Op de St Jacobsstraat werden ze aangehouden. Het bleek te gaan om Utrechters van 28 en 32 jaar. De fiets bleek te zijn gestolen. De mannen zijn meegenomen naar het bureau. De 28-jarige man bleek een veelpleger te zijn. De 32-jarige verdachte had een kniptang op zak.

Fietsers aangereden

UTRECHT Twee fietsers uit Utrecht (22 en 38 jaar) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 mei aangereden door een 23-jarige automobilist uit Leersum. Het ongeval vond plaats op de Verlengde Vleutenseweg. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Agenten troffen een auto aan tegen een boom, en twee fietsen, waarvan een was beschadigd. De automobilist had hoofdletsel opgelopen. Remsporen van de auto liepen dwars over het fietspad. Volgens de fietsers was de automobilist met opzet op hen ingereden. Ze hadden een frontale aanrijding kunnen voorkomen door te versnellen, maar een van hen werd nog geschampt. De bestuurder was een bekende van de fietsers en eerder die dag was er ruzie geweest. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding letsel

UTRECHT Bij een botsing tussen twee personenautos zondagmiddag 11 mei zijn beide bestuurders gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Woudwetering en de Soestwetering. Een 22-jarige Utrechter verleende geen voorrang aan een 23-jarige plaatsgenoot. Bij de aanrijding belandde de 23-jarige met zijn auto op de zijkant. Hij liep pijn aan een been en voet op, de ander pijn aan zijn arm. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 22-jarige man.

Verdachte babbeltruc aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige Utrechter is zondag 11 mei aangehouden nadat hij door middel van een babbeltruc geld afhandig had gemaakt en een pinpas had gestolen. De man belde omstreeks 07.00 uur aan bij een woning aan de Kruisweg. Hij legitimeerde zich met een bankpas en hing een verhaal op dat zijn moeder was overleden en hij naar Amsterdam moest. Terwijl de bewoner geld zocht, verloor hij de verdachte even uit het oog. Direct nadat de man met een biljet van 10 euro vertrok, realiseerde de bewoner zich dat hij het slachtoffer was geworden van een babbeltruc en belde de politie. Aan de hand van het signalement kon die de verdachte aanhouden terwijl deze aan het pinnen was bij een geldautomaat op de Daalsesingel. Het pasje van het slachtoffer werd op de grond aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het bureau.

Alcoholcontrole

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 10 mei heeft de politie bij een alcoholcontrole op de Nijenoord en de Albert Schweitzerdreef circa 450 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders hadden te veel gedronken. De hoogste uitslag bedroeg 355 ug/l. Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod.

UTRECHT Op de Europalaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 mei acht bestuurders aangehouden omdat ze te veel hadden gedronken. Tussen 19.30 uur en 02.15 uur werden in totaal 623 blaastesten afgenomen. De hoogste score behaalde een bestuurder die 490 ug/l in zijn adem had.