Persberichten Eemland noord, 17.25 uur

Utrecht, 12-05-2008

Man zwaait met mes

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 68-jarige Bunschoter is vrijdag 9 mei aangehouden omdat hij in een steeg achter het Jan Zwartplantsoen met een mes liep te zwaaien. Er waren verschillende getuigen van het incident.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding dat de man zijn buurman zou hebben gestoken. Agenten troffen in de steeg het slachtoffer aan met een gescheurde blouse en een schaafwond. Hij zei zelf te zijn bedreigd, nadat hij in handgemeen raakte met de echtgenote van de verdachte. Aanleiding is een al langer lopend conflict tussen beide families. De verdachte en zijn 64-jarige vrouw werden beiden aangehouden. Na verhoor mochten ze weer naar huis. De politie maakt een dossier op.

Vernieling

BAARN Een 21-jarige Baarnaar is in de nacht van zaterdag op zondag 11 mei aangehouden wegens vernieling. Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie een melding dat de man vernielingen had aangericht in een voortuin aan de Nieuw Baarnstraat. Hij zou een beeld hebben omgeduwd waardoor dit kapot ging. Agenten troffen de man aan voor een café in de Laanstraat. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. De man is meegenomen naar het bureau.