Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeinde 9 t/m 12 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 12-05-2008

Verkeersruzie loopt uit de hand

Oostzaan, vrijdag 9 mei 2008, 14.14 uur

Op het Zuideinde botsten twee jongens op een scooter achter op een 64-jarige automobilist uit Amsterdam nadat deze stevig remde. De scooter werd bestuurd door een 18-jarige jongeman uit Amsterdam; achterop zat een 19-jarige vriend, ook uit Amsterdam. Na de botsing reed de automobilist door, waarop al rijdende tussen beide partijen een conflict ontstond. De automobilist wilde op een gegeven moment de scooter klemrijden, waarbij deze ten val kwam. De auto kwam tot stilstand boven op de scooter, nadat hij over het been van de scooterbestuurder was gereden. De bestuurder is hierbij lichtgewond geraakt. De politie heeft de automobilist aangehouden voor poging tot doodslag c.q. zware mishandeling.

Aangehouden tijdens vrijgezellenfeest

Zaandam, zaterdag 10 mei 2008, 16.04 uur

Op een terras op de Damstraat zat een groep mannen waarvan er een geheel in politie-uniform gekleed was. De billen waren uit het uniform geknipt. Agenten die de groep een tijdje aanschouwden zagen dat de man veelvuldig contact zocht met het op de terrasjes aanwezige publiek, waarbij hij eerst zijn achterkant liet zien alvorens de mensen aan te spreken. Vervolgens vertrok de groep in de richting van het politiebureau, waar zij werden opgewacht door agenten. De man, een 26-jarige Zaandijker, is daar aangehouden. Hij verklaarde een jaar geleden te zijn gestopt met zijn opleiding tot politiesurveillant en had uit die tijd een uniform bewaard. Zijn vrienden hadden hem er zaterdag mee verrast, omdat het zijn vrijgezellenfeest was. Hij zag wel in dat een politie-uniform aantrekken geen goede beslissing was geweest. Na het krijgen van een boete en het inleveren van het uniform mocht hij weer gaan.

Man neergeschoten

Purmerend, zaterdag 10 mei 2008, 23.23 uur

Op de Gedempte Singelgracht is ter hoogte van een coffeeshop een 23-jarige man neergeschoten. Hij is in zijn rug geschoten en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer is niet ernstig gewond. De politie is direct een onderzoek gestart, waarbij ook op de plek van het incident uitvoerig onderzoek is gedaan.

Mishandeling

Purmerend, zondag 11 mei, 04.16 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een mishandeling die plaatsvond buiten bij een uitgaansgelegenheid op de Purmersteenweg. En 17-jarige man en zijn 19-jarige vriendin, beiden uit Purmerend, zijn na een woordenwisseling met twee jongemannen door hen geslagen. De Purmerender is door de klap die hij kreeg even buiten bewustzijn geweest. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een nacht ter observatie moest blijven.

Recalcitrante man aangehouden

Zaandam, zondag 11 mei 2008, 04.25 uur

De politie heeft een 28-jarige man uit Zaandam aangehouden. De man liet zich zeer beledigend uit naar politieagenten die hem gevorderd hadden de Dam te verlaten. Hij vertrok echter niet en ging door met het uitschelden van de agenten. Zij hebben de man aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel en voor belediging. Op het politiebureau heeft de man nog geprobeerd de kamer waarin hij werd opgehouden te vernielen.

Bedreigd

Purmerland, zondag 11 mei 2008, 13.15 uur
Een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 19-jarig meisje uit Purmerend, die fietsend vanuit Purmerend naar Landsmeer gingen, zijn onderweg door twee mannen in een auto bedreigd. Zij werden bedreigd met een wapen en de jongen kreeg een klap met een knuppel. De jongen en het meisje hebben aangifte gedaan bij de politie, en de politie onderzoekt de zaak.