Persberichten district Heuvelrug, 18.00 uur

Utrecht, 12-05-2008

Man valt van uitkijktoren

DOORN Een 20-jarige man uit Rijsenhout is zaterdagavond 10 mei zwaargewond geraakt toen hij van de uitkijktoren bij de Sint Helenalaan in de Kaapse Bossen viel. De man maakte een val van ongeveer 30 meter naar beneden.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje van vier jongeren die omstreeks 20.15 uur de toren beklommen. Voor de ogen van deze en andere getuigen klom de man over de railing en viel of sprong naar beneden. Een traumaheli zette een arts af. Deze reed met de ambulance en het slachtoffer mee naar het UMC. Volgens familie is de man inmiddels buiten levensgevaar.

Eenzijdig ongeval

AMERONGEN Een 17-jarige Veenendaler is zondag 11 mei gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Op de Rijnsteeg reed hij omstreeks 20.00 uur met zijn scooter rechtdoor in een bocht. De scooter kwam terecht tegen een boom, het slachtoffer kwam met zijn voet in het prikkeldraad. De politie werd erbij geroepen en het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen gaf zelf aan dat hij wat alcohol had gedronken. Gezien de gevolgen voor het slachtoffer lieten de agenten dit verder voor wat het was. Wel werd de brommer meegenomen voor technisch onderzoek.

Onder invloed

DOORN Een 62-jarige automobilist uit Langbroek is zaterdag 10 mei betrapt met te veel alcohol op. Omstreeks 20.00 uur reed de man op de Driebergsestraatweg tegen een hekwerk. De politie werd erbij geroepen en constateerde dat de man in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De ademtest op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 720 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

AMERONGEN Een 69-jarige snorfietser uit Elst is vrijdag 9 mei omstreeks 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurster van de auto, een 44-jarige vrouw uit Hemmen, verleende op de Koningin Wilhelminaweg geen voorrang en schepte de snorfietser. Deze werd met aangezichtsletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lastige jeugd

VEENENDAAL Vijf jongeren uit Veenendaal, in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mei aangehouden wegens openlijke geweldpleging tegen goederen. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding dat een groep van 8 à 9 jongeren het terrein van een tennisvereniging aan de Goudvink onderhanden aan het nemen was. Bij het zien van de agenten gingen enkelen er vandoor. Vier werden direct aangehouden. Een getuige wist een vijfde verdachte in zijn kraag te grijpen. Met de schade leek het mee te vallen: enkele bankjes waren verplaatst of omgegooid, enkele deuren tussen de banen waren geopend en een hekwerk was omgegooid. Daarvoor kregen de jongeren een bekeuring. Tegen een 17-jarige verdachte die het niet kon nalaten de agenten uit te schelden, wordt ook nog proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve automobilist

DRIEBERGEN Een 28-jarige man uit Amersfoort is zaterdag 10 mei aangehouden nadat hij met een auto op de Langbroekerdijk een ongeval had veroorzaakt en de plaats van het ongeval had verlaten. De politie werd omstreeks 12.00 uur gewaarschuwd en trof een zwaar beschadigde auto aan. Volgens getuigen was de bestuurder het weiland ingevlucht. Even later kwam een melding dat de man bij een woning aan de Gooijerdijk binnen zou zitten. Daar troffen de agenten hem inderdaad aan, waarna hij werd aangehouden. Op dat moment was de verdachte rustig en er was geen reden hem te boeien. Onderweg naar het politiebureau in Doorn werd de verdachte plotseling agressief en gebruikte hij geweld tegen de agent die naast hem zat. Hij sloeg, stompte en kneep diens keel dicht. Het lukte de agent om zichzelf te ontzetten en de verdachte onder controle te krijgen. Met zwaailicht en sirene werd de man vervolgens overgebracht naar het bureau, waar hij direct werd geboeid. De verdachte is in verzekering gesteld.