Persberichten Lekstroom, 18.25 uur

Utrecht, 12-05-2008

Vechtpartij in Benschop

BENSCHOP Op 11 mei heeft de politie s morgensvroeg drie verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. Een vierde verdacht meldde zich later vrijwillig bij de politie.

Rond 4.00 uur s morgens kreeg de politie een melding over twee mannen uit Benschop van 25 en 21 jaar die in elkaar waren geslagen bij het Dorp in Benschop.

De 25-jarige man was door een 18 jarige man uit IJsselstein belaagd. Deze man had later met drie andere mannen, allen 21 jaar en afkomstig uit Utrecht en Benschop, het 21 jarige slachtoffer in elkaar geslagen op de Theo Kleeverstraat. Deze liep letsel op aan gebit, hoofd, kaak, rug en benen. Hij is onderzocht door een ambulancebroeder, maar die constateerde slechts kneuzingen. Het 25-jarige slachtoffer liep schaafwonden op.

Op aanwijzingen van de slachtoffers konden drie van de geweldplegers thuis worden aangehouden. Nummer vier meldde zich later vrijwillig aan het bureau. De aanleiding van het conflict is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit woning na babbeltruc

NIEUWEGEIN Op 10 mei omstreeks 18.30 uur werd een 87-jarige bewoonster van de Richterslaan slachtoffer van diefstal uit haar eigen woning. Een man belde bij haar aan met een smoesje. Eenmaal in de woning vroeg hij om water, dat hij ook kreeg. Na vertrek van de man bleek een portemonnee te zijn weggenomen met contant geld en strippenkaarten.

De politie is op zoek naar deze man. Zijn signalement is: de man heeft een getint uiterlijk. Hij is vermoedelijk 35 à 40 jaar oud en sprak Nederlands met een accent. Hij droeg een beige korte broek met shirt. Hij had kort achterovergekamd haar, was ongeveer 1.70 cm lang en had een normaal postuur. Getuigen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Hoogzwangere winkeldievegge

NIEUWEGEIN Op 10 mei tegen 14.00 uur hield winkelpersoneel twee winkeldievegges van 38 en 39 jaar uit Utrecht aan in een bouwmarkt aan de Veldwade. De dievegges werden vervolgens overgedragen aan de politie. De winkeldieven hadden voor 9,95 euro aan badkameraccessoires gestolen. De diefstal is aan de hand van camerabeelden vastgesteld. De dievegges bekenden de diefstal. Een van de twee was hoogzwanger.

Met babbeltruc oudere dame beroofd

NIEUWEGEIN Op 10 mei tegen 17.30 uur kreeg de politie melding van diefstal uit een woning van een 84-jarige dame in Nieuwegein.

Een jonge vrouw met een baby in de kinderwagen en een jongetje van ongeveer 10 jaar hadden aangebeld bij haar. Ze meldden dat ze een hond kwijt waren en vroegen om water en een borstel. Ondertussen was een andere vrouw via de openstaaande tuindeuren de woning binnengekomen. Later bleek er een grote som geld aan contant geld en diverse sieraden verdwenen te zijn.

De signalementen van de vrouwen zijn:


1: een slanke vrouw van ongeveer 20 jaar met lang donker haar. Zij droeg witte kleding. De kinderwagen was geel van kleur en daar lag een baby in van ongeveer 8 maanden.


2: een slanke vrouw van ongeveer 26 jaar met evenens lang donker haar. Zij droeg een roze shirt.

Eventuele getuigen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

IJSSELSTEIN Op 10 mei is op de Hogebiezendijk rond 14.00 uur een auto tegen het viaduct gebotst. De 22-jarige bestuurder uit Nieuwegein verklaarde dat een tegenligger erg ver naar het midden van de rijbaan had gereden. Toen hij uitweek, verloor hij de macht over het stuur en raakte vervolgens de rechter- en linkerzijde van het viaduct. De 24-jarige bijrijdster is met hoofdletsel door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens getuigen is de bestuurder van de tegenligger gestopt en heeft gevraagd of het goed ging waarna hij weggereden is zonder zijn gegevens af te geven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met inbrekerswerktuig aangehouden

HOUTEN Op 10 mei heeft de politie s morgens vroeg vier inzittenden van een auto aangehouden op de Rondweg met inbrekenswerktuig in de auto.

Een een auto hield zich rond 4.00 uur s morgens verdacht op aan de Winterpolder. Een getuige waarschuwde de politie. De getuige gaf aan dat de verdachten mogelijk ook bij een inbraak in een school betrokken waren. De agenten konden de auto staande houden op de Rondweg en troffen in de auto diverse inbrekerswerktuigen aan. De vier inzittenden van 19, 21 en 16 jaar uit Houten en Utrecht werden aangehouden. De politie heeft geen braaksporen gevonden bij de school en heeft de zaak verder in onderzoek.

Vechtpartij op de Kasteellaan

IJSSELSTEIN Op 9 mei heeft de politie rond 18.00 uur bij een vechtpartij op de Kasteellaan twee personen aangehouden.

De vechtpartij was bij een horecagelegenheid. Een 17-jarige jongen uit IJsselstein en de 46-jarige eigenaar van de horecagelegenheid uit Nieuwegein gingen op de vuist. De jongen zou een ruit van de horecagelegenheid hebben ingeslagen warop de eigenaar de jongen zou hebben geslagen. Getuigen bevestigden dit. Zowel de jongen als de man zijn aangehouden. Door het gevecht zou tevens een geparkeerde auto beschadigd zijn. De politie heeft de vechtpartij in onderzoek.

Vechtpartij op de Vogelzangsekade

LOPIK Op 11 mei heeft de politie s morgens vroeg twee mannen aangehouden die verdacht worden van mishandeling van twee mannen en een vrouw.

De poltie kreeg tegen 4.00 uur een melding van een vechtpartij op de Vogelzangsekade ter hoogte van een tuincentrum. Agenten konden ter plekke twee verdachten van 19 en 23 jaar uit IJsselstein en Nieuwegein aangehouden. Zij zouden met een andere man en twee vrouwen twee mannen van 27 en 28 jaar uit Lopik en IJsselstein en een 25-jarige vrouw uit Zoetermeer mishandeld hebben. De andere verdachten zijn ter plaatse niet aangetroffen.

Verdachten en slachtoffers hadden eerder een discotheek bezocht. De slachtoffers met letsel in het gezicht zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij opgerold na lekkageklachten

NIEUWEGEIN Op 11 mei heeft de politie een hennepkwekerij opgerold aan de Goudenregenhof.

De politie kreeg rond 14.45 uur een melding van lekkage in een woning aan de Goudenregenhof. De lekkage kwam van een naastgelegen woning waarvan de bewoners weinig aanwezig waren. In de woning trof de politie een hennepkwekerij. Ook werd diefstal van stroom geconstateerd. Er waren verder geen personen aanwezig in de woning. Vervolgens zijn alle goederen afgevoerd voor vernietiging. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar(s) van de kwekerij.

14-jarige jongen zwaar onder invloed van alcohol naar ziekenhuis

VIANEN Op 10 mei trof de politie tegen middernacht een 14-jarige jongen aan op de parkeerplaats aan de Middelwaard die zwaar onder invloed van alcohol was.

De politie was gealarmeerd omdat de jongen bewusteloos in een auto zou liggen. De 14-jarige jongen uit Vianen was erg onder invloed van alcohol en nauwelijks aanspreekbaar. Aan de nabijgelegen Lek was een feestje gaande waar de jongen de alcohol had gedronken. Volgens getuigen zou er ook nog een vechtpartij zijn geweest over hoe het kon dat de jongen zo ver heen was geraakt.

De jongen is in gezelschap van zijn moeder overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hebben de aanwezigen op het Lekstrandje en de parkeerplaats gesommeerd te vertrekken, hetgeen ook gebeurde.