Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 12-05-2008

Beroving

AMERSFOORT Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is zondagavond het slachtoffer geworden van een beroving op het Zocherpad, ter hoogte van de brug bij Emiclaer. Een groep van circa zes jongens of mannen zou hem omstreeks 23.30 uur hebben beroofd van zijn telefoon. Zowel slachtoffer als verdachten waren op de fiets. Een van de verdachte had rastahaar met kraaltjes en droeg een rood shirt met bodywarmer. De politie trof op een balkon enkele getuigen, die hadden gezien dat er een schermutseling had plaatsgevonden. Andere getuigen die iets hebben gezien van het voorval, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Brandstichting op bouwterrein

AMERSFOORT De politie kreeg zondag 11 mei omstreeks 21.30 uur melding van een brandje op een bouwterrein aan de Duisterweg. Agenten troffen ter plaatse een berg pallets aan die in brand stonden. De pallets stonden naast een woning in aanbouw, direct naast een elektriciteitskast. De brandweer bluste het vuur. Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid via 0900- 88 44.

Autodiefstal

LEUSDEN Een onbekende verdachte is zaterdag 10 mei in Rotterdam aangehouden wegens tanken zonder te betalen. Hij bleek te rijden in een auto die vrijdagavond 9 mei in Leusden was gestolen vanaf de Hohorstlaan. De man weigerde zij identiteit bekend te maken. Het slachtoffer, een 78-jarige Leusdenaar, werd door de politie op de hoogte gebracht dat zijn auto was gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft zondag op twee locaties in Amersfoort alcoholcontroles gehouden. Op de Gasthuislaan werden 316 blaastesten afgenomen, op de Daam Fockemalaan 109 blaastesten. In totaal 8 bestuurders werden aangehouden omdat ze te veel op hadden. Hoogste uitslag bedroeg 720 ug/l. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Onder invloed

AMERSFOORT Een 34-jarige Amersfoorter is zaterdagavond 10 mei omstreeks 19.20 uur aangehouden met te veel drank op. Agenten zagen de man slingerend rijden over de Albert Schweitzersingel en lieten hem blazen. De ademanalyse wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 685 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vissers aangezien voor inbrekers

HOOGLANDERVEEN De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag 11 mei drie Amersfoorters gecontroleerd van wie het vermoeden bestond dat ze gingen inbreken. Omstreeks middernacht belde een getuige over een verdachte situatie. Hij zag drie mannen bij een bouwterrein aan de Domstraat uit een auto stappen met grote sporttassen. De melder vertrouwde het niet en vermoedde dat de mannen op inbrekerspad waren. De politie kwam ter plaatse en hield onopvallend de auto in de gaten. Omstreeks 01.30 uur keerden twee van de mannen terug en reden weg. De politie hield hen even verderop staande. Bij controle werden alleen visspullen aangetroffen. De mannen verklaarden te hebben gevist bij het Hammetje. Met excuses en uitleg van het waarom van de actie mochten zij weer vertrekken.

Beroving

AMERSFOORT Een 15-jarige jongen uit Amersfoort is vrijdag 9 mei omstreeks 19.00 uur op de kermis bij het Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg beroofd van zijn telefoon. De jongen werd omstreeks 21.00 uur afgeleid door drie verdachten. Vervolgens ging een vierde verdachte er met de telefoon vandoor. Het signalement van de drie die de afleidingsmanoeuvre verzorgde, is als volgt: drie Marokkaanse jongeren. Degene die het woord deed was ongeveer 17/18 jaar, circa
1.70 meter lang met een slank postuur. Hij heeft krullend zwart haar en droeg lange wijde hiphop-kleding. De tweede jongen was ongeveer 20 jaar, circa 1.90 meter lang, met een stevig postuur. Hij had een blond/bruine pluk in zijn overigens donkere haar. Hij droeg eveneens hiphop-kleding, licht van kleur. De derde jongen was ongeveer 16 jaar, mager van postuur. Hij droeg een rood petje, een spijkerbroek en een wit overhemd met korte mouwen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44. Anoniem melden kan ook, via 0800 7000.

Fietser aangereden

LEUSDEN Een 17-jarige fietser uit Leusden is in de nacht van zaterdag op zondag 11 mei op de Hamersveldseweg aangereden door een auto en bewusteloos achtergelaten op het wegdek. Daar werd hij omstreeks 03.00 uur aangetroffen door enkele getuigen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder werd later aangehouden op t Zwarte Land in Scherpenzeel bij een alcoholcontrole. Daarbij werd zijn rijbewijs ingenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsers in botsing

LEUSDEN Twee fietsers zijn zaterdag 10 mei gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen op de kruising van de Schutterhoeflaan en de Arnhemseweg. Het gaat om een 77-jarige vrouw uit Leusden en een 54-jarige man uit Huizen. De vrouw kwam uit de richting van de Schutterhoeflaan en sloeg linksaf de Arnhemseweg op. Daar kwam een groep racefietsers aan die volgens ene getuige in waaiervorm reden. De Huizenaar kwam daarbij op het weggedeelte van de vrouw. Bij de botsing die ontstond liep de vrouw een hersenschudding op en een wond aan haar arm. De man liep eveneens een wond aan zijn arm op. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.