Politie Zeeland


---


Z-932-2008 Kind gebeten door hond, getuigenoproep
Zondagavond rond 18.40 uur is een 3-jarig jongetje uit de gemeente Hulst, aan de Pastoor Boumanstraat in Terhole, in zijn gezichtje gebeten door een hond.
Het jongetje was samen met (vermoedelijk) zijn moeder in de speeltuin / weide aan genoemde straat. Toen hij, tijdens het spelen gilde, werd hij aangevlogen door een hond die kort daarvoor plotseling de speeltuin in kwam lopen. De vrouw, die bij het jongetje was, trok het beest zijn bek open om het kind los te krijgen.
Het jongetje is in het ziekenhuis op zeven plaatsen 'geplakt' in zijn gezicht.
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het voorval en mensen die weten waar de hond (donkerbruin, op een stafford lijkend met iets wit aan de voorzijde) thuis hoort. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 of zich melden op het politiebureau.

W-933-2008 Diefstal uit auto, Vrouwenpolder
Tussen zondagmiddag 14.00 uur en zondagavond 20.30 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Koningin Emmaweg in Vrouwenpolder.
Uit de auto zijn een navigatiestysteem met onbekende waarde en een portemonneen met daarin waardepapieren en enkele tientallen euro's weggenomen.
Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

W-934-2008 Aanrijding bij Oost-Souburg
Maandagochtend rond 10.10 uur vond er op de Sloeweg bij Oost-Souburg een aanrijding plaats waarbij drie personenauto's betrokken raakten.
Een 45-jarige automobiliste uit Oost-Souburg reed over de Sloeweg komende uit de richting van de Rijksweg A58. Toen ze moest stoppen kon de 43-jarige automobiliste uit Bergen op Zoom, die achter haar reed, niet meer op tijd tot stilstand komen. Door de aanrijding schoot de auto van de 45-jarige vrouw naar voren en botste tegen de auto die voor haar stilstand, bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Breda.
Er was alleen materiële schade.

O-935-2008 Aanrijding onder invloed, Zierikzee
Maandagochtend rond 10.15 uur vond er op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 20-jarige automobilist uit Made reed vanaf een uitrit (van een tankstation) de Nieuwe Koolweg op. Hierbij liet hij de hem van rechts naderende 41-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland niet voorgaan. Er was alleen materiële schade.
Uit ademanalyse bleek dat de 20-jarige man ruim 1,8 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-936-2008 Aanhouding in Renesse
In de nacht van zondag op maandag rond 01.30 uur is een 27-jarige man uit Bonn (D), aan de Roelandsweg in Renesse aangehouden.
De man liep in de omgeving van Transferium op auto's te slaan. Toen er een taxi passeerde sloeg hij een deuk in de kofferbak. Hierop is de man aangehouden.

Na ontnuchtering in Torentijd mocht de man maandagochtend, nadat er proces-verbaal tegen hem is opgemaakt, weer naar "huis".