Ingezonden persbericht

Persbericht

Podium voor Ekris Motorsport in BMW 130i Cup tijdens Pinksterraces

Zandvoort - 12 mei 2008, Het tweede raceweekend van het Dutch Power Pack op Circuit Park Zandvoort kende een dubbele race van de Samsung BMW 130i Cup. Ekris Motorsport zou aanvankelijk alleen met Duncan Huisman rijden, maar gedurende het weekend werd alsnog besloten om de tweede auto in te schrijven voor Ricardo van der Ende. Huisman begon de eerste race als vijfde en kon dat in de tien ronden tellende race omzetten in een vierde plaats. Voor Van der Ende begon de race vanaf de achterste startlijn en resulteerde na een fraaie inhaalrace in een vijfde plaats. De tweede race viel aanvankelijk ten prooi aan de beide Ekris rijders. Na het nodige stuivertje wisselen ging de winst naar Ricardo van der Ende voor teamgenoot Duncan Huisman. Echter, na afloop werd Van der Ende bestraft voor de actie jegens zijn teamgenoot in de slotfase en daarvoor kreeg hij tien seconden bij zijn eindtijd. Daarmee viel hij net buiten het podium terwijl Duncan Huisman als winnaar werd gehuldigd.

Voor Duncan Huisman begon het weekend op vrijdag. "Het ging goed. We reden allemaal met een andere computer en in combinatie met onze set-up bleek dat goed te werken. Je kwam bij bepaalde bochten net wat beter uit. Problemen bij andere rijders maakte dat er dit weekend toch weer voor de oude computer werd gekozen. Voor ons jammer, want het ging op zich lekker. Tijdens de eerste kwalificatie raakte ik in het Scheivlak een curbstone en verspeelde daarmee een fractie van een seconde. Tim (Coronel) en Bas (Schothorst) waren voor mij toen al te ver weg, maar een derde plek had er beslist ingezeten. De tweede training koos ik er voor om met dezelfde banden te rijden om daarmee voor de tweede race een set nieuwe banden over te houden. Achteraf had ik misschien toch moeten wisselen, want meer dan een vijfde startplaats zat er niet in. Die eerste race begon met net iets teveel wheelspin, maar in de eerste bocht kon ik buitenom mijn verloren plaats weer terugpakken. Daarmee zat ik achter Bertus Sanders en voor hem reed Jan-Joris Verheul. De beide koplopers (Tim en Bas red.) sloegen direct een gat en waren echt niet te pakken. Ik had wat geluk toen Jan-Joris van de baan ging waardoor ik een plaats opschoof en als vierde eindigde. Voor de tweede race heb ik nog een set nieuwe banden liggen en laten we maar eens kijken wat we daar nog mee kunnen bereiken", aldus Huisman.

Lange tijd zou Ekris Motorsport dit weekend met maar één BMW rijden. Ricardo van der Ende, die met Pasen ook op het laatste moment als rijder werd opgeroepen, kreeg ditmaal na de trainingen op zaterdag een telefoontje. "Het was een uur of zes dat ik een belletje kreeg met de vraag of ik toch wilde rijden. Zonder voorbereiding stapte ik in de auto waar de vorige keer zo ben uitgestapt. Het is natuurlijk top dat je toch weer gevraagd wordt door Ekris, want als coureur wil je niets liever dan racen. Ik stond helemaal achteraan, maar pakte met een goede start gelijk drie plaatsen. Daarna was er de strijd met mannen als Jan Lammers. Sportief en leuk! Absoluut. Net als Duncan profiteerde ik ook van het uitstapje van Jan Joris Verheul en klom daarmee op naar de vijfde plaats. Daarmee heb ik een goede uitgangspositie voor de tweede race, die zeker nog spannender zal worden", aldus Van der Ende.

Van der Ende gaf ook nog aan dat zijn Deense toerwagenplannen zeker nog niet volledig in de ijskast staan. "Een heel seizoen lukt niet meer, maar een of meerdere races is zeker nog niet uitgesloten". Woorden die teammanager Dick Ekris van harte ondersteunde. "Natuurlijk horen wij in deze BMW 130i Cup thuis. Maar ik ben ook van mening dat deze twee coureurs in een Europese serie horen te rijden. Daar zijn wij nog steeds mee bezig."

Race 2
Startend vanaf de tweede lijn begonnen de Ekris Motorsport coureurs aan de tweede race van het weekend. Ricardo van der Ende maakte in de eerste ronde gelijk twee plaatsen goed en ging daarmee aan de leiding. Duncan Huisman volgde dit goede voorbeeld en lag al snel tweede. Huisman: "Ik had wat twijfels bij het begin van de race, maar een rollende start breek je niet af. Gelukkig kon ik goed aansluiten en mij even later al posteren voor de eerste inhaalpoging. Met Ricardo op kop bleef ik achter hem rijden en verdedigde die positie ten opzichte van de volgers onder aanvoering van Tim Coronel. Het was een spannende en leuke race waarin iedereen de ruimte liet om te kunnen racen. Mijn keus voor de nieuwe banden pakte goed uit en na een foutje van Ricardo lukte het mij om voor hem te komen. Dat bleef lange tijd zo, tot anderhalve ronde voor het eind wij alle twee remproblemen kregen. Daardoor raakten wij elkaar, maar konden voorkomen dat anderen daar voordeel van hadden. Daarmee ging Ricardo als winnaar over de lijn en ik volgde als tweede", besluit Huisman. Direct na afloop bestrafte de Sportcommissarissen de actie van Ricardo jegens zijn teamgenoot met tien seconden en daarmee viel hij terug naar een zesde plaats in de stand.

Ekris Motorsport wordt dit jaar ondersteund door: Fortress Building Creativity, Man-Power Vero, Castrol, VDH Architekten BNA en Certina Watches.

Uitslag Samsung BMW 130i Cup Pinksterraces (1e race):
1. Bas Schothorst 10 ronden in 19.34.713; 2. Tim Coronel op 0.134; 3. Bertus Sanders op 4.025; 4. Duncan Huisman op 6.746; 5. Ricardo van der Ende op 7.817.

Race 2:
1. Duncan Huisman 16 ronden in 31.27.989; 2. Bas Schothorst op 0.734; 3. Bertus Sanders op 0.869; 4. Tim Coronel op 1.463; 5. Jan Joris Verheul op 6.108 en
6. Ricardo van der Ende op 9.687.

Stand in het kampioenschap na 4 races:
1. Bas Schothorst 36 punten; 2. Tim Coronel 29; 3. Duncan Huisman 18; 4. Jan-Joris Verheul 16 en 7. Ricardo van der Ende 12.

Volgende race: 1 juni Zandvoort


Noot voor redacties: =====================