Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lekker buitenspelen nog altijd favoriet bij Nederlandse kinderen

55 Boerderijen openen 12 mei de deuren op Campina Open Boerderijdag

Woerden, 21 april 2008 -" Actief buitenspelen is voor kinderen nog altijd één van de allerleukste bezigheden. Dit blijkt uit onderzoek van Campina. Ook drinken kinderen bij de boterham nog steeds het liefst een glas melk, maar weet tegelijkertijd bijna eenvijfde van de kinderen niet waar melk eigenlijk vandaan komt. Reden genoeg voor Campina-boeren om op Tweede Pinksterdag, 12 mei 2008, voor de derde keer de Campina Open Boerderijdag te organiseren. Op deze dag kunnen kinderen en belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen van een Campina-boerderij in Nederland en zijn er allerlei leuke activiteiten om het boerenleven en de herkomst van de Campina-zuivelproducten te ontdekken.

Maar liefst 55 Campina-boeren, verdeeld over de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, openen dit jaar hun deuren voor nieuwsgierig publiek. Daarmee wordt de Campina Open Boerderijdag dit jaar een nóg grotere belevenis.

Van koe tot koelkast
Juist voor jonge bezoekertjes blijkt de oorsprong van zuivel helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn. Maar liefst één op de vijf kinderen weet niet 'hoe melk gemaakt wordt'. Op de Campina Open Boerderijdag worden kinderen daarom actief bij het leven op de boerderij betrokken. Ze krijgen volop de kans om de handen uit de mouwen te steken en zelf even een echte boer te zijn. Daarnaast komen bezoekers alles te weten over het reilen en zeilen op een Campina-boerderij. Het is de perfecte plek om vragen te stellen aan de boer zelf en het thema van de Campina Open Boerderijdag is dan ook: 'Ga het vragen op de boerderijdagen.'

Natuurlijk is het ook interessant om kennis te maken met alle stappen van koe tot koelkast. Om te leren hoe bijvoorbeeld boter wordt gemaakt, leren kinderen zelf boterschudden. En bezoekers kunnen verschillende Campina-zuivelproducten proeven. Dat komt goed uit, want bijna alle kinderen geven in het onderzoek aan graag een zuiveltoetje te eten na het avondeten. Bij de boterham drinken zeven op de tien kinderen vaak een glas melk.

Buitenspelen
Ook de andere activiteiten op de Campina Open Boerderijdag sluiten goed aan bij de interesses van kinderen. Negen van de tien kinderen gaven tijdens het onderzoek aan in de schoolvakanties veel en graag buiten te spelen. En hoewel ook wel eens anders wordt beweerd, gaan zeven van de tien kinderen liever naar buiten dan dat zij voor de televisie zitten. Op de Campina Open Boerderijdag kunnen kinderen naar hartelust op het erf en in en rondom de stallen spelen.

Uniek dagje uit
Alle deelnemende boeren produceren melk voor Campina. Hun boerderijen zijn gelegen op een mooie plek in het unieke en afwisselende Hollandse landschap. Zo vormen zij een prachtige achtergrond voor een uniek dagje uit, waarop bezoekers zelf kunnen zien hoe de natuur en de Campina-producten met elkaar zijn verbonden.

Een lijst van deelnemende melkveebedrijven is te vinden in op de website www.campina.nl.



Ingezonden persbericht