Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen en wethouder Nootenboom geven Roparunners laatste duwtje

BARENDRECHT (donderdag 19 april 2007) - Op tweede Pinksterdag, maandag 12 mei, loopt de Roparun voor het eerst dwars door het centrum van Barendrecht. Burgemeester Van Belzen en wethouder Bas Nootenboom (Sport) moedigen deze dag de sporters aan die het laatste stukje van de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam afleggen. De doorkomst wordt van 11.00 tot 17.00 uur gevierd met verschillende festiviteiten op het gemeentehuis en het Doormanplein.

De Roparun, de langste non-stop estafetteloop ter wereld (ongeveer 530 km), wordt dit jaar voor de zeventiende keer gelopen en gefietst. De opbrengst wordt besteed aan projecten om de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten te verbeteren. De tweeduizendveertig lopers finishen aanstaande maandag op de Coolsingel in Rotterdam. Van de tweehonderdvijftig teams die deelnemen zijn de volgende uit Barendrecht afkomstig: Taxi Bakker Runners en Team Hispafruit zijn oude bekenden, de Energie Ladies beleven hun primeur! Alle teams zien uit naar de doorkomst in Barendrecht.

Feestelijke doorkomst in Barendrecht
Het is de eerste keer dat er festiviteiten in de laatste gemeente voor de finish zijn. Speciaal hiervoor is de route omgelegd. De deelnemers komen binnen via de Kilweg en lopen via de Barendrechtseweg naar het plein voor het gemeentehuis. Daar worden ze feestelijk onthaald om vervolgens over te steken naar het Doormanplein. Op beide locaties zijn er activiteiten voor jong en oud met het thema sport en is er muziek. Op het Doormanplein verzorgen de Barendrechtse zanger Marc Benz en de Roparunband Shaky Ground een spetterend optreden. Zowel burgemeester Jan van Belzen als wethouder Bas Nootenboom hopen dat hiermee een traditie is geboren. Beiden roepen iedereen op om te komen kijken en de sporters aan te moedigen.

Inzet voor anderen
Doel van de Roparun is 'trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Volgens de burgemeester is dat het mooiste aan de Roparun. 'Het feit dat mensen zich inzetten voor een ander, zorgt voor verbinding met elkaar en dat is hard nodig in onze samenleving. Het leven aangenamer maken voor mensen die dat niet meer zelf kunnen doen.' Wie mee wil leven met de deelnemers kan afstemmen op Roparunradio, die ook dit jaar weer zorgt voor een 72 uur durend verslag. De programmering begint vrijdag 9 mei om 20.00 uur met een aanloop naar Roparun 2008. Het radioprogramma is ook te volgen via je mobiel. De Barendrechtse radiozender Exxact FM is mede-initiatiefnemer van deze marathonuitzending. Meer informatie is te vinden op www.roparunradio.nl

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht