Ingezonden persbericht

Fluff Market
Maandag 12 mei (tweede pinksterdag) Galerie KingKong, Prinsegracht 8 Den Haag

Ontwerpers, illustratoren en kunstenaars verzamelen zich voor een mini markt vol hippe huisvlijt

Na het grote succes van de eerste Fluff Market, vorig jaar augustus in Comme Des Garçons Guerrilla Store, vindt er op 12 mei de tweede editie plaats van deze minimarkt. Galerie King Kong stelt voor deze unieke gelegenheid haar ruimte ter beschikking aan Fluff. Met deze ideaal gelegen locatie in het hart van Den Haag, belooft Fluff nog meer bezoekers te trekken.

Wie doen er mee?
Op de tweede editie van Fluff Market staan ongeveer 30 deelnemers. Op www.fluffmarket.nl staat wie er mee doen en welke 'huisvlijt' je er kunt vinden. De muzikale omlijsting van Fluff Market wordt verzorgd door niemand minder dan de Dokter, KINK FM's eigen 'Black Music Specialist'!

Waar en hoe laat?
Galerie King Kong ligt naast het Paard van Troje, op Prinsegracht 8 in Den Haag.
Maandag 12 mei (2e pinksterdag) starten we om 11.00 en gaan door tot ongeveer 19.00 uur.

Over Fluff Market
Elouise van Gestel, ontwerper bij HEMA en liefhebber van mooie spullen, is de initiatiefnemer van Fluff Market. Het idee voor de organisatie van deze bijzondere markt ontstond tijdens haar werkbezoek aan Los Angeles. Daar stuitte zij op het fenomeen "Felt Club": een groep kunstenaars, vormgevers en ontwerpers die op zondagmiddag hun 'huisvlijt' verkocht in een leegstaande club. Zelfgemaakte producten, varierend van van knuffels en tassen tot koekjes en zeefdrukken. Deze jonge, creatieve mensen zorgden daarnaast voor een ontspannen sfeer, leuke mensen en een welbestede zondagmiddag voor het 'winkelend' publiek.

Naast Felt Club bestaan er in de U.S. meer van dit soort creatieve markten. Ook in andere grote wereldsteden zijn vergelijkbare initiatieven een groot succes. Zo heeft Tokio zijn Design Festa en is er op het internet Etsy, dé plek om je maaksels te kopen en verkopen. Zo'n markt miste Elouise in Nederland. Dus zat er niets anders op dan zelf een Fluff Market te organiseren.

Vriendelijke groeten en tot Fluff!

Elouise van Gestel
Hamerstraat 29
2512CX Den Haag
0626112399
Bijgevoegd: Flyer, poster en fotoimpressie FluffMarket augustus 2007

Fluff Market wordt mede mogelijk gemaakt door galerie King Kong, een platform waar kunstenaars, vormgevers en musici zich op laagdrempelige wijze kunnen presenteren www.kingkonggalerie.nl.

---- --

MAANDAG 12 MEI (tweede Pinksterdag)

2 editie FLUFFMARKET

Mini markt voor hippe huisvlijt, plush, accessoires
en meer...
GALERIE KINGKONG
Prinsegracht 8 (naast Het Paard) Den Haag
maandag 12 Mei 11.00 t/m 19.00
maak je zelf leuke dingen?
schrijf je in op de website
of email me
op fluffmarket@e-lois.net
www.fluffmarket.nl

---- --
Kijk voor meer foto's van Fluff Market 2008 op
http://www.flickr.com/photos/fluffmarket

---- --
www.fluffmarket.nl