Politie Midden- en West Brabant


Persbericht district Oosterhout 12/5


Rijders onder invloed aangehouden

RIJEN: De politie heeft vannacht omstreeks 03.10 uur op de Dongenseweg een 61-jarige Dongenaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 695 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De automobilist werd door de agenten aan de kant gezet omdat hij slingerend over de weg reed. Hij sprak met dubbele tong en bleek veel te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij had naar eigen zeggen twaalf biertjes gedronken, voordat hij achter het stuur was gekropen van zijn auto.

OOSTEIND: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 14.50 uur op de Heistraat een 48-jarige man uit Gilze aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De bestuurder blies maar liefst 985 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum. De politie controleerde de automobilist na een melding dat hij bij zijn ex-vrouw in Dongen stomdronken voor de deur had gestaan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Arrestaties na vernielingen

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.00 uur op aanwijzing van buurtbewoners een 29-jarige Bredanaar aangehouden ter zake vernieling. Hij had tegen een schutting getrapt en een ruit van een voordeur van een woning vernield. De bewoner, een bekende van de verdachte deed aangifte. De verdachte die een alcoholprobleem en momenteel in dagdetentie zit vanwege een eerdere veroordeling, heeft kon zich vandaag niet voor de geest halen waarom hij de vernielingen gepleegd had. Hij is vandaag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

GEERTRUIDENBERG: Een 48-jarige inwoner van Raamsdonksveer werd zondagavond aangehouden op de Brandestraat nadat hij een ruitje aan de voorzijde van een café had vernield. De verdachte had eerder ruzie gemaakt in de zaak waarna hij door de uitbater was buitengezet. Daarna had hij een fiets twee keer tegen die ruit gegooid. De fiets is ook beschadigd.

Man bijt jongen in de neus

DRIMMELEN: een 33-jarige man uit Budel is zondagavond omstreeks 18.40 uur op de Havenkade aangehouden omdat hij een 16-jarige jongen uit Made in diens neus gebeten zou hebben.

Het incident vond plaats na een aanrijding tussen een auto bestuurd door de verdachte en een 17-jarige bromfietser uit Made. Er ontstond na het ongeval een discussie tussen enkele omstanders en de automobilist. Tijdens dit tumult zou de verdachte een hapbeweging gemaakt hebben in de neus van het slachtoffer, die zich met de toedracht van de aanrijding bemoeide. Volgens de verdachte had hij wel die beweging gedaan maar niet echt gebeten, hij mist immers vier voortanden. Het slachtoffer verklaarde wel degelijk pijn te hebben aan het topje van zijn neus. Het ongeval was veroorzaakt doordat de bromfietser niet zoveel mogelijk rechts had gehouden en daardoor in aanrijding was gekomen met de verdachte die hem tegemoet kwam gereden.

Auteur: Willem van Hooijdonk