Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:05:40

WAGENINGEN - In een woning in de bloemenbuurt in Wageningen heeft de politie zaterdagavond de 27-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 33-jarige vriendin. De man zou onder invloed van alcohol ruzie hebben gekregen met zijn vriendin en haar onder meer de keel hebben dichtgeknepen. De vrouw zag daarbij kans de woning uit te vluchten maar keerde even later weer terug. Vervolgens zou de Wageninger zijn vriendin hebben geslagen, geschopt en een mes op de keel hebben gezet. Buurtbewoners waarschuwde de politie die de man even later in zijn woning aanhield. Daarbij werd ook een mes in beslag genomen wat de man bij zich droeg. In de woning nam de politie nog meer messen in beslag om te onderzoeken of ze onder de wapenwetgeving vallen. De Wageninger is ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan. Ze bleek enkele zichtbare verwondingen te hebben opgelopen.
(08-065288)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wekerommer gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:05:07

EDERVEEN - Bij een verkeersongeval op de Oudendijk in Ederveen in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 26-jarige automobilist uit Wekerom gewond geraakt. Zijn passagier, een 19-jarige Lunterenaar, was met de schrik vrij gekomen. De Wekerommer reed omstreeks kwart over twee van Ede richting Ederveen en verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto belandde daarbij in een greppel en botste tegen een betonnen duiker. De bijrijder had eigenhandig uit het wrak weten te klauteren, de Wekerommer is door de hulpdiensten uit de wagen gehaald. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Om te kijken of er drank in het spel was is van de bestuurder bloed afgenomen voor een bloedproef. (08-065003)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens verdacht van inbraakpoging

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:04:27

BENNEKOM - Een zestienjarige Edenaar en een achttienjarige jongen uit Almere zijn vrijdagavond in Bennekom door de politie aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De twee zouden door de bewoner van een pand aan de Bovenweg en een getuige zijn overlopen.

Volgens de Bennekommer en de getuige stonden de twee aan een zijdeur van zijn woning te morrelen. Toen ze de jongens aanspraken gingen ze er te voet vandoor, daarbij op de hielen gezeten door de getuigen. Op de Hogeweg werden de jongens op aanwijzen van de getuigen door gewaarschuwde agenten aangehouden. Een van de getuigen verklaarde het verdachte duo met zijn mobiele telefoon gefotografeerd te hebben. De beide jongens werden meegenomen naar het politiebureau. Ondanks uitgebreid onderzoek kon echter niet worden aangetoond dat het duo zich aan een strafbare poging tot inbraak zou hebben schuldig gemaakt. Aan de woning werd ook geen schade aangetroffen. In overleg met justitie werden de twee jongens in de loop van zondag weer vrijgelaten.
(08-064794)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ritje zonder rijbewijs eindigt tegen politiewagen
Publicatiedatum: 12-5-2008 15:03:56

SCHERPENZEEL - Een ritje zonder rijbewijs in de auto van een familielid is voor een negentienjarige Nijmegenaar in Scherpenzeel afgelopen weekend geëindigd met een botsing met een politiewagen. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

Agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag op 't Zwarte Land een auto rijden met gedoofd verlichting. De agenten gingen er achteraan en wilden een stopteken geven. Voordat ze daar de kans toe kregen stopte de wagen en reed achteruit tegen de politiewagen. De agenten hielden daarop beide inzittenden aan. De bestuurder bleek de negentienjarige Nijmegenaar te zijn. Hij verklaarde later de autosleutels van een familielid te hebben gepakt die net als hij in een vlakbij gelegen bedrijf werkte. Als reden daarvoor gaf hij op bezig te zijn met rijles en `even een rondje te willen maken'. De bijrijder had niet geweten dat de Nijmegenaar geen rijbewijs had en kon niets strafbaars verweten worden. Tegen de Nijmegenaar is proces-verbaal opgemaakt. Bij de botsing had een van de agenten een kneuzing opgelopen aan een schouder en onderarm. (08-064949)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gepakt na diefstal wijn uit bar

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:03:14

WAGENINGEN - Een twintigjarige man uit Opheusden is in de nacht van zaterdag op zondag door de Wageningse politie opgepakt in verband met diefstal van een fles wijn uit de bar van een horecazaak aan de Markt. Getuigen hadden de Opheusdenaar in een onbewaakt ogenblik achter de bar zien lopen en een fles zien. De man liep vervolgens de zaak uit en verschanste zich elders op een terras. Daar werd hij even later door personeel van de zaak aangetroffen met de buit nog in het bezit. Het personeel nam de Opheusdenaar mee en droeg hem over aan de politie. De Opheusdenaar bekende en kreeg later een boete van 150 euro. (08-065400)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie: brand leegstaand pand mogelijk aangestoken
Publicatiedatum: 12-5-2008 15:02:16

BARNEVELD - De politie in Barneveld vermoedt dat de brand in een leegstaand pand aan de Burgemeester Aschofflaan is aangestoken. Dat blijkt onder meer uit sporen die zijn aangetroffen. Passanten ontdekten de brand in de nacht van zaterdag op zondag, even na een uur. Het pand, dat kennelijk op de nominatie stond om gesloopt te worden, brandde volledig uit, evenals een bijbehorende schuur. Bij het voorval raakte verder niemand gewond.
(08-065358)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker opgepakt na diefstal van begraafplaats
Publicatiedatum: 12-5-2008 15:01:25

NIJKERK - Een 61-jarige man uit Nijkerk is vrijdagavond door de politie in zijn woonplaats opgepakt in verband met diefstallen vanaf een begraafplaats aan de Frieswijkstraat. Toezichthouders van de gemeente hielden toezicht op de begraafplaats in verband met eerder gemelde diefstallen en zagen die vrijdag rond kwart voor zeven de Nijkerker van de begraafplaats af komen. De man bleek enkele plantjes bij zich te hebben waarover hij geen redelijke verklaring kon afleggen. De Nijkerker werd aan de politie overgedragen en bekende later meerdere keren planten en struiken te hebben gestolen vanaf de begraafplaats. Uit de tuin van de man werden later enkele planten, een treurwilg en een drietal struiken gehaald en later aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven. De Nijkerker is na verhoor vrijgelaten, justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. (08-064771)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden wegens diefstal

Publicatiedatum: 12-5-2008 15:00:50

WAGENINGEN/BENNEKOM - De politie van Wageningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarig meisje uit Tiel en een 28-jarige man uit Kerk-Avezaath aangehouden wegens diefstal. De twee werden kort voor twee uur 's nachts door agenten aangetroffen op de Van Balverenweg in Bennekom, nadat eerder verdachte situaties waren gemeld op onder meer de Postjesweg in Wageningen. Daar zou volgens een getuige een vrouw geprobeerd hebben koper te stelen vanaf een bouwplaats. Bij controle zagen agenten achter de voorstoelen van de auto een koperen pijp liggen. In de auto werden verder onder meer drugs, een deel van een autoradio en inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het stel dat in de auto zat werd vervolgens aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De twee bekenden later het koper en twee autoradio's te hebben gestolen. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-064960)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---