Politie Zuid-Holland-Zuid

12/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-05-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
GROOT-AMMERS/SLIEDRECHT De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige autobestuurder uit Sliedrecht. Hij botste op zondagavond 11 mei 2008 met zijn auto tegen een paal op de middenberm van de weg. De auto kwam vanuit de Wilhelminastraat in Sliedrecht en reed zonder te remmen tegen de paal. De bestuurder had een te hoog promillage door alcoholgebruik. Hiervoor krijgt de man Proces-verbaal. In Groot-Ammers bij de Irenestraat hielden agenten een 59-jarige man uit Groot-Ammers aan. Hij had ook teveel alcoholische drank op. De aanhouding gebeurde op maandag 12 mei 2008 rond 01.45 uur. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren.

MISHANDELING (vervolgbericht 11 mei 2008)
GORINCHEM De politie zoekt het slachtoffer van de mishandeling die gebeurde op zondag 11 mei 2008 tussen 00.15 en 00.40 uur in Gorinchem. Agenten hebben voor mishandeling twee mannen van 19 en 23 jaar uit Gorinchem aangehouden. Politiemensen zagen die zondag dat de twee iemand mishandelden. En dat gebeurde ter hoogte van het internetcafé aan de Krijtstraat in Gorinchem. Met de aanhoudingen bemoeiden zich anderen en daarom zorgde de politie dat de rust weer snel terug keerde in de straat. Hierbij hielden zij nog twee andere mannen van 23 en 45 jaar uit Gorinchem aan. Maar uiteindelijk was het slachtoffer van de mishandeling verdwenen. Deze zoekt de politie nu. Het gaat om een jongen van ongeveer 16-17 jaar die klein van postuur is. Hij droeg wit/oranje kleding. Het slachtoffer of getuigen die weten wie hij is kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETS
GORINCHEM Een 21-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. Agenten zagen op maandag 12 mei 2008 omstreeks 03.30 uur dat er een damesfiets uit de laadruimte van een auto kwam. Dat was op de Schepenstraat in Gorinchem. De politiemensen vroegen aan de 21-jarige die de fiets uit het voertuig haalde of de tweewieler van hem was. De verdachte zei dat hij de fiets een paar maanden terug had gekocht. Uit controle bleek dat de fiets in december 2007 gestolen was in Gorinchem.

LEKKAGE
MEERKERK Een lekkage van een gasslang heeft gezorgd voor een korte afsluiting van de rijksweg A27. Dat gebeurde op maandagmorgen 12 mei 2008 rond 08.20 uur. De melding kwam vanuit het tankstation langs de rijksweg A27 in de richting van Utrecht ter hoogte van Meerkerk dat daar een slang van een lpg-pomp lekte. De brandweer ging direct naar het tankstation en de politie begon voor de veiligheid met het afsluiten van de rijksweg in beide richtingen. Het personeel van het benzinestation had via een noodstop inmiddels alle pompen uitgezet en het tankstation afgesloten. Daarom was al snel duidelijk dat de lekkage niet explosief was. Daarom kon het verkeer in de richting naar Breda gewoon weer verder rijden en richting Utrecht was er een rijstrook open. Nadat een monteur de koppeling repareerde was het probleem rond 09.45 uur voorbij. Op zondagavond reed een auto bij de lpg-pomp weg terwijl de slang nog in het voertuig zat. Personeel stopte de slang hierna weer terug in de pomp. Op maandagmorgen ontdekte men dat er toch iets niet goed zat waardoor er een lekkage was.

BRAND BIJ SCHUREN
PAPENDRECHT De brandweer heeft een brand bij twee schuren en schuttingen geblust. De melding van de brand aan de Steilsteven in Papendrecht kwam binnen op maandag 12 mei 2008 rond 06.00 uur. Onderzoek wees uit dat de oorzaak mogelijk ligt aan afval van de barbecue de avond hiervoor. De bewoner liet op zich het restant van de houtskool wel afkoelen maar wierp dat hierna in de vuilcontainer. Volgens de brandweer ontstond het vuur ook op de plek van deze container.