Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 12/5

BERGEN OP ZOOM, 12 mei 2008

Rijder onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Rijksweg A 58 een 40-jarige man uit Asten aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 835 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie zette de auto aan de kant na een melding van een weggebruiker dat de bestuurder slingerend met zijn auto over de rijksweg reed. De bestuurder wilde niet aan de agenten vertellen hoeveel hij gedronken had. Het maximaal toegestane percentage bedraagt 220 ugl (0,5 promille).

Computerkasten gestolen uit clubhuis

BERGEN OP ZOOM: Bij een inbraak in een clubhuis van een vereniging aan de Olympialaan zijn twee computerkasten gestolen. De dief heeft een raam vernield. De inbraak werd zondagmiddag ontdekt. Twee weken geleden waren ook al de schermen gestolen. Er is namens de voetbalvereniging aangifte gedaan.

Eenzijdig ongeval door hoestbui

HOOGERHEIDE: Vanmorgen heeft omstreeks 09.20 uur op de Rijksweg A4 een eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden. Een 56-jarige man uit Tholen reed met zijn auto over de rijksweg A4 komende vanuit de richting Halsteren en gaande in de richting van Hoogerheide. Tijdens de autorit kreeg de bestuurder een hoestbui. Hierdoor verloor hij de controle over zijn voertuig en reed de naastgelegen bosschages van de rijbaan in. Zijn echtgenote, een 34-jarige vrouw, had pijn aan haar rechterbeen. Zij is met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De brandweer assisteerde bij het bergen van de auto.

Arrestatie na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond op zijn huisadres een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij zijn 52-jarige zwager op de Hof van Voorne hebben mishandeld. De verdachte zou zijn familielid geslagen hebben en een steen tegen zijn hoofd hebben gegooid. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en deed aangifte. Volgens hem was zijn zwager boos geworden, toen hij hem vroeg geen jointje te draaien in het bijzijn van de kinderen. De verdachte bevestigde het incident maar verklaarde dat de aangever hem ook aangevallen had. De steen had hij alleen op de grond gegooid.

Auteur: Willem van Hooijdonk