Politie Zeeland


---


O-937-2008 Beroving, Renesse
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur is een 30-jarige man uit Heinsberg (D) aan de Lange Reke in Renesse beroofd.
De man liep, samen met zijn 22-jarige vriendin in Heinsberg, na het stappen bij de springtoestellen toen hij door een onbekende man werd neergeslagen. De onbekende man trok de jas van de Duitse man uit en wilde weglopen.
De vriendin van de man trok nog aan de jas, maar de onbekend man rukte de jas los en ging er vandoor in de richting van het politiebureau.
In de jas zaten twee mobiele telefoons en enkele tientallen euro's. De Duitse man hield aan de beroving een snee in zijn lip over.

W-938-2008 Man verzet zich bij aanhouding, Vlissingen
In de nacht van zondag op maandag, rond 01.50 uru is een 32-jarige automobilist uit Vlissingen, aan de Jacob van Campenstraat in Vlissingen aangehouden.
Kort daarvoor, rond 01.45 uur, wilden agenten, op de Jacob van Campenstraat in Vlissingen, een auto controleren en gaven een stopteken.
De bestuurder van de auto negeerd het stopteken echter en reed door tot de Menno van Coehoorngracht. Hier parkeerde hij zijn auto.
Toen de agenten de man aanspraken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Na enkele weigeringen werkte de man uiteindelijk toch mee aan de blaastest op straat waaruit bleek dat hij inderdaad teveel had gedroken.
Toen de agenten de man mee deelden dat hij was aangehouden rende hij weg. Na een korte achtervolging te voet kon een van de agenten de man, aan de Jacob van Campenstraat in Vlissingen, vastpakken. De man verzette zich hevig en probeerde de agent te slaan. Ook pakte hij de agent bij diens kleding beet en liet niet meer los.
Na een korte worsteling kon de 32-jarige man aangehouden worden. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 2,7 maal teveel had gedronken. Hij is in verzekering gesteld en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-939-2008 Fietsenkijkdag, Terneuzen
Op woensdag 14 mei houdt de politie een fietsenkijkdag in Terneuzen. De fietsenkijkdag zal plaatsvinden bij NAVIMAN BV aan de Schependijk in Terneuzen.
Woensdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur en woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur bent u welkom om te komen kijken of u gestolen fiets er tussen staat. Vergeet u niet het sleuteltje van uw fiets en/of uw aangifte mee te nemen.

O-940-2008 Aanrijding in Goes
Zondagavond rond 22.40 uur vond er op de Rijksweg A58 bij Goes een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 59-jarige automobiliste uit Vlissingen reed over de Rijksweg A58 komende uit de richting van Bergen op Zoom.
Toen ze zag dat ze de auto die voor haar reed, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Oost-Souburg, wel erg snel naderde probeerde ze nog uit te wijken naar links maar kon niet meer voorkomen dat ze tegen de voor haar rijdende auto aan botste.
Door de klap slipte de voorste auto, bestuurd door de 27-jarige vrouw, en kwam na door de rechterberm te zijn geschoven op zijn kop in de bosjes tot stilstand.
De auto van de 59-jarige vrouw draaide na de aanrijding een aantal malen om zijn as en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Beide vrouwen zijn door ambulancepersoneel behandeld maar geen van beiden hoefde overgebracht te worden naar het ziekenhuis.