Politie Zeeland


---


Z-941-2008 Eenzijdig ongeval, Breskens
Maandagmiddag rond 15.45 uur vond er op de Duivelshoekseweg in Breskens een eenzijdig ongeval plaats.
Een 59-jarige bromfietser uit Goes reed over het fiets/bromfietspad aan de Duivelshoekseweg, komende uit de richting van Hoofdplaat.
Door onbekende oorzaak reed de man tegen een betonnen wegafscheiding en kwam ten val. Hij is met een bebroken knie en pols overgebracht naar ziekenhuis de Honte.

W-942-2008 Auto te water, Middelburg
Maandagmiddag rond 15.52 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er aan de Kinderdijk in Middelburg een auto te water was geraakt.
Toen de politie kort daarop op de Kinderdijk aankwam was er al één omstander in het water gesprongen om te helpen. Ook twee agenten sprongen in het water maar kregen de inzittende van de auto, een 65-jarige man uit Vlissingen, er niet uit. Duikers van de brandweer lukte dit rond 16.10 uur wel. De man is door medewerkers van de ambulance en traumahelikopter gereanimeerd en in zeer kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.
Vermoedelijk is de auto te water geraakt toen de 65-jarige man, bij het inparkeren, zijn gaspedaal indrukte in plaats van de rem. Hierdoor schoot de auto van de kademuur af en belandde op zijn kop in het water.
Door duikers is, nadat de man uit de auto is gehaald, nog twee maal in het water gezocht naar evenuele andere inzittenden maar er werd niets gevonden. Door familie van de man is bevestigd dat hij alleen in de auto zat.

O-943-2008 Verkeersongeval in Ouwerkerk
Maandagmiddag rond 15.35 uur vond er op de Zuiddijk in Ouwerkerk een verkeersongeval plaats.
Een 71-jarige motorrijder uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Zuiddijk komende uit de richting van Zierikzee.
Toen hij een personenauto, bestuurd door een 79-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland, inhaalde kwam deze door onbekende oorzaak ineens opzij. De motorrijder moest hierdoor zo ver naar links uitwijken dat hij de berm terecht kwam en viel. De motorrijders is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis, met wat lichte kneuzingen, verlaten.