Gemeente Heerlen
Expositie kleurrijke schilderijen Heerlen Schoon
De vijf beste gaan voor de 1e en 2e prijs!

Op dinsdag 13 mei start de expositie Heerlen Schoon in het stadhuis van de gemeente Heerlen. Vanaf die dag tot en met 6 juni 2008 zijn 21 schilderijen in de hal van het stadhuis te bewonderen, gemaakt door groepen 5 en 6 van diverse basisscholen in Heerlen voor het scholenproject Heerlen Schoon. Dit project is een herhaling van het succesvolle scholenproject van 2006 en ook nu weer leverde het fraaie schilderijen op die klassikaal gemaakt zijn.

Het scholenproject Heerlen Schoon, dat geïnitieerd is door de gemeente Heerlen, is een maatwerk programma van het landelijke programma Nederland Schoon. Doel is om leerlingen bewust te maken van het onderwerp en hen te leren hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een schonere en dus mooiere leefomgeving. Binnen het programma bekijken leerlingen hun eigen omgeving en het milieu. En één onderdeel van Heerlen Schoon is om klassikaal een schilderij te maken over wat zij in hun eigen omgeving zien, ervaren en denken te kunnen verbeteren.

De schilderijen zijn allen verschillend van stijl, kleur en vorm. Elk met een eigen gedachte en bewerking, maar allemaal even kleurrijk. Vooral ook dit jaar weer veel schilderijen waar troep van de straat opgeplakt is, een ander met een voorstelling van de wereld in 2060 en weer een ander waarin het zwerfafval toch echt eens in een vuilnisbak gedeponeerd moet worden! Een schilderij met veel groen en opgeruimd afval geeft aan dat de kinderen een wereld willen zien die mooi, schoon en fris is.

De schilderijen zijn tijdens kantooruren, van 9.00 tot 17.00 uur, te bezichtigen. Op 14 mei komt een deskundige jury bijeen om uit deze schilderijen de vijf beste te kiezen. Die klassen dingen mee naar de 1e en 2e prijs en worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op donderdag 5 juni in het stadhuis van de gemeente Heerlen. De juryleden zijn wethouder Jos Offermans, directeur Guus Vijgen van de gemeente Heerlen en directeur van het Glaspaleis, Stijn Huijts.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europese Urban-middelen