Ingezonden persbericht


Onderzeeboot Battle voor scholieren in Den Helder

Op 13 mei 2008 organiseert de Koninklijke Marine in Den Helder een Onderzeeboot Battle voor scholieren. Op deze dag nemen verschillende teams het tegen elkaar op aan boord van een onderzeeboot. Scholieren vanaf 17 jaar kunnen zich aanmelden voor de actie. Om geselecteerd te worden, moeten ze eerst een aantal technische vragen over een onderzeeboot beantwoorden. Op basis hiervan worden er 6 teams van twee personen geselecteerd. Zij gaan het op 13 mei tegen elkaar opnemen tijdens de Onderzeeboot Battle.

Op die dag krijgen de deelnemers een uitgebreide rondleiding van de bemanning van de Hr.Ms. Bruinvis. Zij vertellen je alle ins and outs over de onderzeeboot en het werk aan boord. Tijdens de lunch in het Kaf kunnen de teams zich vast mentaal voorbereiden, want daarna begint de battle pas echt! Alle teams krijgen opdrachten van de jury bestaande uit bemanningsleden van de onderzeeboot, waaronder zelfs de Commandant. Dit zijn doe- en zoekopdrachten. Want waar zat ook al weer de machinekamer en hoe weet je ook al weer welk signaal dat ene lampje afgeeft? Het is de bedoeling dat de teams zo snel mogelijk de goede antwoorden aan de jury kunnen vertellen. Er kan uiteraard maar één team winnen. En de prijs is overweldigend!

De twee winnende scholieren vliegen met de marine naar de kust van Noorwegen. Daar verblijven ze aan boord van het amfibische transportschip Hr.Ms. Rotterdam. Zij zijn daar toeschouwer van een internationale NAVO oefening, Bold Monarch. Dit is een grootschalige reddingsoperatie waaraan heel veel landen deelnemen. Een oefening met onderzeeboten, fregatten en helikopters waarbij de meest innovatieve technieken getest worden.

Tip nu uw lezers over de Onderzeeboot Battle. Scholieren vanaf 17 jaar kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op www.werkenbijdemarine.nl. Op 23 april sluit de inschrijftermijn al. Kondig de battle dus nu aan in uw blad of op uw website, want dit wil geen enkele scholier missen!

Heeft u nog vragen? U kunt mij bereiken op onderstaande telefoonnummers.

Met vriendelijke groet,

Namens de Koninklijke Marine

Marianne de Bruijn

ACA/JES communicatie
Valschermkade 18
Postbus 9416
1006 AK Amsterdam
Telefoon: 020 - 4711511
Mobiel: 06 - 14441398
Mail: marianne.de.bruijn@aca-jes.nl Internet: www.aca-jes.nl