Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Cybercrime & Bedrijfscontinuiteit

Seminar Cybercrime & Bedrijfscontinuiteit

13 mei 2008, 09.30 â 17.00 uur
Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

Deelname is kosteloos

www.mediaplaza.nl/seminar/cybercrime08

Schade internetcriminaliteit naar recordhoogte
In 2007 bereikte cybercrime en webfraude een recordhoogte met een financiële schadepost van 240 miljoen dollar alleen al in de Verenigde Staten zo blijkt uit het 2007 Internet Crime Report van the Internet Crime Complaint Center (IC3).
De financiële schade die internetcriminaliteit met zich meebrengt is enorm gestegen sinds IC3 in 2001 begon met het in kaart brengen van deze bedragen. In het eerste rapport werd een schadepost gemeld van zo'n 17,8 miljoen, hetgeen in zes jaar tijd explosief is gestegen naar 240 miljoen.

Het internet biedt veel kansen en uitdagingen, maar vraagt zeker ook om nieuwe oplossingen, een ander bewustzijn en aangepast gedrag. De realiteit laat zien dat het beveiligingsbewustzijn van de Nederlandse ondernemer en zijn medewerkers nog ver onder de maat is. Tijd voor awareness!

Wees u bewust van de gevaren en laat u goed informeren! Tijdens het kosteloze seminar Cybercrime & Bedrijfscontinuïteit op 13 mei aanstaande wordt u in de gelegenheid gesteld diverse tools en technieken te verkennen waarmee informatie in uw organisatie beveiligd kan worden. Tevens praten wij u graag bij over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van het bestrijden van digitale criminaliteit.

Wat kunt u verwachten?
De ochtend biedt u een plenair programma met de volgende onderwerpen:
1. (Intellectual) Asset Management: (verborgen) waarde van het bedrijf op de balans krijgen.

2. Wat is Cybercrime: wat komt er op je af (hacking "phishing", identity theft, online gambling, securities fraud).
3. Risico analyse: wat is de impact van de crime op de bedrijfsvoering.

Het middagprogramma bestaat uit twee parallelsessies. U kunt hier een keuze maken uit drie onderwerpen over Care & (Se)cure rondom Cybercrime & Bedrijfscontinuïteit:

1. Hard/Software

2. Social Engineering

3. Juridische impact (Wet bescherming Persoonsgegevens, diefstal gegevens, plagiaat.

Het seminar wordt vervolgens afgesloten met de Ins en outs van het Digibewust project van de overheid. Zo gaat u naar huis met handvatten en inzicht in verdere mogelijke begeleiding.

Kijk voor meer informatie op www.mediaplaza.nl/seminar/cybercrime08

Dit seminar maakt deel uit van het programma Nederland Digitaal in Verbinding van het Ministerie van Economische Zaken en wordt u aangeboden door Media Plaza in samenwerking met Syntens, ECP.nl, NBL, SenterNovem en het HBD.