Vlaamse Overheid

grens met Wallonië tot afrit Jezus-Eik

Wegwerkzaamheden aan E411 Namen-Brussel van grens met Wallonië tot afrit Jezus-Eik

Vlaamse overheid

dinsdag 22 april 2008

Van dinsdag 13 mei tot en met 6 juni 2008 wordt er gewerkt op de autosnelweg E411 Namen-Brussel in de richting van Brussel tussen de grens met Wallonië en de afrit Jezus-Eik (tussen kilometerpalen 13.4 en 5.6). Van 13 tot en met 23 mei zal er overdag gewerkt worden van tien uur 's morgens tot zes uur 's avonds. Van 26 mei tot en met 6 juni zal er van negen uur 's avonds tot zes uur 's morgens gewerkt worden. De hinder voor het verkeer zal beperkt blijven.

In de eerste fase wordt de pechstrook in de richting van Brussel omgevormd tot een (spits)busstrook. Vanaf tien uur 's morgens zal de rechterrijstrook afgesloten worden voor het verkeer. Om zes uur 's avonds zal de rechterrijstrook opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. Tijdens de eerste fase zullen er ook vluchthavens aangelegd worden om de pechstrook te vervangen.

Van 26 mei tot en met 6 juni wordt op hetzelfde tracé het wegdek heraangelegd. Om de hinder te beperken, zal er 's nachts gewerkt worden. Er zal een rijstrook afgesloten worden vanaf negen uur 's avonds, en een tweede vanaf elf uur. Om zes uur 's morgens zullen alle drie de rijstroken opnieuw gebruikt kunnen worden. Tijdens de aanleg van het nieuwe wegdek zal er een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur van kracht zijn.

De werkzaamheden worden gefinancierd door het Vlaamse Gewest. De totale kostprijs bedraagt 1,1 miljoen euro (incl. btw).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be