Gemeente Binnenmaas

Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel op de schop

Wat gaan we doen?

In s-Gravendeel wordt de Hendrik Hamerstraat vanaf de Roterijstraat tot aan de N217 door de gemeente Binnenmaas gereconstrueerd. Het blijft c.q. wordt weer een 50 km/h weg waarbij enkele voorrangsituaties wijzigen.

In grote lijnen verandert de inrichting, komt er een nieuwe asfaltlaag, worden er verkeersdrempels bij de kruisingen en de voetgangeroversteekplaatsen aangelegd en er komt een vrij liggend fietspad.

Wanneer?

De werkzaamheden zijn afgestemd op het nieuwbouwplan t Weegje. De Hendrik Hamerstraat is namelijk de bouwroute naar dit plan. De reconstructie begint op 13 mei a.s. en is eind oktober 2008 afgerond.

Waarom?

Het wegdek van de Hendrik Hamerstraat is toe aan vervanging. Dit moment wordt meteen aangegrepen om de weg opnieuw in te richten. Vooral de veiligheid van fietsers en dan in het bijzonder van de schoolkinderen van De Schelf en de Bouwsteen. De weg leent zich nu om hard te kunnen rijden. Door het langzamere fietsverkeer van de rijbaan te halen zullen er minder gevaarlijke situaties ontstaan en zullen de fietsers zich veiliger voelen. Het (snelle) bromfietsverkeer zal gewoon van de hoofdrijbaan gebruik blijven maken.

Bereikbaarheid (woningen, scholen, winkels, hulpdiensten, RAD)?

De Hendrik Hamerstraat is een belangrijke ontsluitingsweg naar het centrum van s-Gravendeel. Om de bereikbaarheid te waarborgen worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Het centrum is te allen tijde (via omleidingen) bereikbaar. Uiteraard brengen de werkzaamheden hinder met zich mee maar er wordt getracht de bevoorrading en de bereikbaarheid van de winkels, de woningen en de twee scholen zoveel mogelijk te garanderen.
Ook wordt er rekening gehouden met de bereikbaarheid voor de hulpdiensten en dat het vuil opgehaald kan worden.

Busroute?

De twee bestaande bushaltes aan de Hendrik Hamerstraat vervallen gedurende het gehele werk. Uiteraard zijn de twee bestaande haltes na de reconstructie gewoon weer te gebruiken. Deze haltes worden gelijktijdig met de reconstructie beter toegankelijk gemaakt voor minder validen.

De eerste drie weken van het werk (vanaf 13 mei tot en met 1 juni) kunt u overstappen (lijn 165-166) op de halte bij het Dokter Van der Bijlplein. Vanaf 2 juni tot aan het einde van het werk is het busstation t Weegje hiervoor bereikbaar. In de haltes die komen te vervallen, komt een mededeling voor de reizigers met informatie waar ze tijdelijk op kunnen stappen.

Depot materialen?

Voor de opslag van materialen wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van het huidige tijdelijke depot (maatregelen Duurzaam Veilig Plan West) achter de flat van de Hendrik Hamerstraat (ingang Tuinstraat).

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl