Vrije Universiteit Amsterdam

Ik zie wat u denkt

13 mei 2008 | Bijeenkomst

Is bewustzijn hetzelfde als `de ziel`? En kunnen we onze ziel dan zien op een hersenscan? Recente inzichten in bijna-doodervaringen lijken te bewijzen dat ons bewustzijn niet door onze hersenen wordt geproduceerd. Maar waardoor dan wel?

Neurobioloog Jeroen Geurts geeft inzicht in hedendaags hersenonderzoek en bewustzijn tijdens het Wetenschapscaf op dinsdag 13 mei in De Rode Hoed. Hij zal enkele moderne neuro-imaging technieken, zoals methoden om onze hersenen en ons `denken` te bestuderen, bespreken. Helpen deze technieken ons te begrijpen wie wij zijn?

Dr. Jeroen J.G. Geurts werkt als universitair docent en neurowetenschapper in het VU medisch centrum te Amsterdam. Hij schreef onder andere het boek `Over de kop: fascinerende vragen over het brein`.

Moderator: Liesbeth Jongkind, freelance wetenschapsjournalist.

Cafbezoekers krijgen ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het Wetenschapscaf is een initiatief van De Rode Hoed i.s.m. prof.dr. G.J.B. van Ommen (CMSB), artsenwebsite Care4Cure en wordt mede mogelijk gemaakt door GlaxoSmithKline, AMC-UvA, VU medisch centrum-VU podium, LUMC, Organon/Schering-Plough Corporation, Netherlands Genomics Initiative, Unilever.


Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam Aanvang: 20.00 uur, caf open om 19.30 uur
Toegang: 3,- euro in de voorverkoop via www.rodehoed.nl / 4,- euro aan de deur
Informatie: www.rodehoed.nl of telefonisch (020) 638 56 06 op werkdagen
van 8.30 uur tot 18.00 uur.
Datum : 13 mei 2008
Tijd : 20:00 tot 24:00
Locatie : De Rode Hoed
Website : www.rodehoed.nl