Gemeente Alkemade


Informatieavond alcohol & opvoedingInformatieavond Alcohol & Opvoeding

25-04-2008

Op dinsdag 13 mei organiseren GGD Hollands Midden en gemeente Alkemade een gratis informatieavond over Alcohol & Opvoeding. Ouders met kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar uit de gemeenten Alkemade en Jacobswoude zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wethouder Ton van Velzen opent de informatieavond. U krijgt informatie over de risico's van alcohol voor uw kind, waarbij ruimte is voor meningsvorming en discussie. Daarna speelt theatergroep DNL herkenbare opvoedsituaties, waarop het publiek invloed kan uitoefenen door te reageren en casussen aan te dragen.

De Nederlandse jeugd drinkt op te jonge leeftijd, teveel en te vaak. Dit heeft niet alleen gezondheidsschade tot gevolg, maar is ook dikwijls oorzaak van zinloos geweld, vandalisme en risicovol seksueel gedrag. Vanuit de overheid is de volgende norm vastgesteld: "Stel alcoholgebruik zo lang mogelijk uit, ten minste tot 16 jaar". Het is belangrijk om kinderen te informeren over de gevolgen van alcoholgebruik en regels voor eigen gebruik af te spreken voordat zij interesse krijgen in alcohol.

De gemeente Alkemade zet met haar alcoholbeleid in op voorlichting en handhaving. Dit in samenwerking met de huisartsen, de sportverenigingen, ouders en de horeca. Toezichthouders gaan in de hele gemeente de leeftijdsgrens van 16 jaar controleren.

Programma
De informatiebijeenkomst Alcohol & Opvoeding wordt gehouden op dinsdag 13 mei, vanaf 20.00 uur in dorpshuis De Alkeburcht, Noordhoek 1, Roelofarendsveen. Deelname is gratis. U kunt zich tot vrijdag 9 mei 2008 opgeven voor de informatieavond bij mevrouw Heeres van de gemeente Alkemade, tel. (071) 332 72 10 of via de mail: n.heeres@gemeentealkemade.nl.

Het programma ziet er als volgt uit:

20.00 - 20.10 uur Opening door wethouder Van Velzen 20.10 - 21.00 uur Discussie aan de hand van filmfragmenten, voorlichting, stellingen en delen van ervaringen. 21.00 - 21.15 uur Pauze
21.15 - 22.15 uur Theatervoorstelling door theatergroep DNL over opvoeding en alcohol. De zaal kan reageren en de situatie sturen.